| Message |
|
|
|
am avut eu o problema, cu salinitatea scazuta si am crezut ca e de la ato (fusese singura modificare adusa bazinului)
de fapt erau valori de cacat aratate de refractometru
|
 |
|
|
|
Cred ca nici una. Acum cand am preparat apa pentru noul filtru, am masurat din nou (inainte de orice interventie) apa din acvariu - rezultat 1025.
Si asta fara sa mai fac nimic de la ultima masuratoare.
La un moment dat o sa strang din buci si o sa-mi iau un tester Hanna Montana, plm gen.
|
 |
|
|
Arata foarte bine bre vecino, bravos!
Sa vedem cum te descurci cu suprapopularea. De fapt, se vor ocupa scalarii de asta
|
 |
|
|
|
Nu pot bossule sa demarez nimic, pana nu renovez sufrageria. Iar pentru asta am nevoie de $$$$ (momentan stam intr-un sigur salariu, ca madame doctor e somera). Cred ca luna viitoare ma apuc de santier, cel putin asa sper.
|
 |
|
|
Voi aveti probleme la cap, mai multe decat am eu
In primul rand cutia nu se vede, e acoperita de acvariu (se vede doar din laterale si chiar nu ma deranjeaza).
Echipamentele din interior:
- 2 pompe (o sa ramana doar una, cand mi-oi permite un rw-4, momentan nu e cazul)
- inset cu skimmer (n-am alta solutie pentru in cu skimmer. nu pot sa las doar teava de pvc din motive de melci idioti, faptul ca am admisie si prin grila si prin surface skimmer ma face sa dorm linistit)
- sistem ato (nu-l pot pune in extern din motive lesne de inteles)
Background? Nici vorba, inca ma mai bucur ca am scapat de un filtru intern si de incalzitor si ca am mai mult spatiu in display.
Si nu in ultimul rand, sa nu uitam ca bazinul asta e de test si cu viata limitata, investitiile in el trebuiau sa inceteze acum mult timp 
|
 |
|
|
|
Nu-mi pasa daca e zgomotoasa, ideea e sa am un backup la sistemul existent. Multumesc pentru sugestii!
|
 |
|
|
|
Scuzati-mi nestiinta, ce e o "Dory"?
Are vreo legatura cu Dory din Finding Nemo (hepatus)?
|
 |
|
|
Salutare, tot eu, din nou.
Ma sperie faptul ca nu am un backup la sistemul ATO, cumparat de la dl. Peti.
Pompa de la sistem nu-mi inspira foarte mare incredere (nivelul meu de paranoia este foarte ridicat) asa ca m-am gandit sa am una de rezerva.
M-am orientat catre produsul de la Tunze:
Specificatiile pompei sunt:
Metering pump
(5000.020)
Replacement dosing pump with low voltage 3-12V DC for osmolator, power with 4mm hose at 11V: 0.9m – 110l/h, 1.4m – 80l/h, 1.8m – 58l/h, Hmax 3.6m.
Sa nu ma intelegeti gresit, n-am nimic cu produsul vandut de dl. Peti, este foarte bun, dar consider ca exista loc de mai bine/safe.
Ce spuneti, s-ar potrivi pompa respectiva?
|
 |
|
|
Si zi asa.. hiena, ai pus capac, a?

|
 |
|
|
|
Eu am avut o tona de asasini si vreo 10 neritine, diverse tipuri. N-au treaba asasinii cu neritinele, chiar la la mult timp dupa ce extermina comunitarii.
Am avut si capcana, e frectie la picior de lemn, e buna doar pentru prins creveti si pesti mici..
|
 |
|
|
Ma gandesc ca i-am stresat ieri prea tare, desi am lucrat cu manusi (si la propriu si la figurat) si s-o fi zdrentuit printre pietre (sau pe sistem nervos, cum imi cade mie parul  )
|
 |
|
|
Nu pricep subtilitatile
Eu am cumparat de la Coralis o anemona alba, care sta in nisip (si are talpa rosie)
De hranit se hraneste cu artemia care ajunge pe nisip si probabil cu lumina.
Ideea era ca exista si anemone albe 
|
 |
|
|
O anemona alba poate sa fie o anemona de nisip! Are talpa rosie? Daca da, pune-o direct pe nisip 
|
 |
|
|
As putea presupune ca cetateanul Koala lucreaza la o fabrica de Suri si vrea sa le promoveze
|
 |
|
|
|
Sile primeste mancare cu penseta direct la botic o data la 2 zile (ca si anemona), dar mai apuca si de la pesti (ii hranesc [mai nou] de doua ori pe zi, o data cu un pic de hrana uscata si o data cu un pic de artemia)
|
 |
|
|
Atunci, spre binele pestilor, sa renunt la Sile?
|
 |
|
|
|
Stresul de ieri cu schimbarile n-a prea fost benefic.. Un ocellaris are coada zdrentuita.
Ce pot face? Mentionez ca este activ si se hraneste
|
 |
|
|
|
Multam. Am 2 ocellaris si la urmatoarea leafa sper sa am si un goby
|
 |
|
|
|