| Message |
|
|
Problema nu este de stricat ci ca poti sa ramai ranjind la bazin
Macar protejeaza-l cu o cutie de plastic pe exterior
|
 |
|
|
Foarte frumos. Asa da!
Vezi ca testul nu o sa fie concludent: bate lumina de la un bazin la altul
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:"La trei prune", zis si "Ochii lui Dobrin"?
ooffff mama mea tinerii astia ... n'ai cu cine 'domle niste incepatori  Ochii 'lu Dobrin erau doo prune
|
 |
|
|
da. partea mai naspa este ca baga bioxidul direct pe teava si ce se poate dizolva doar pe parcursul unui metru pana este aruncat in bazin. In difuzoarele home-made dizolvarea este totala. Nu stiu daca JBL-ul si celalalt are macar o piesa difuzor in interior care sa sparga bulele cum se vede clar in asta:
http://www.ebay.co.uk/itm/Inline-CO2-Atomizer-Diffuser-UP-Design-8mm-12mm-16mm-Sizes-/301082729818
|
 |
|
|
chiar saptamana trecuta am facut teste de fosfati (nu mai facusem de cateva luni  ). Rezultate: Salifert 0.1ppm, JBl - maxim (nu stiu care este valoarea dar era mai inchisa la culoare decat ultima bulina), Hanna 0.6ppm Aceasta ultima valoare o cred, restul varza
|
 |
|
|
|
Am vazut si niste reactoare mai mici gata facute de "firma" care se pun tot pe refularea canistrei. Daca stie cineva cum se cheama si de unde se pot lua sa ne spuna.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Misto, ce fabrica e in poza, 23 August, Laromet? 
Ce ooameni  Nu v-am explicat ca este instalatia de distilare/filtrare cu care umplu butoiasul din imagine. Toate astea se gasesc la subsol unde functioneaza atelierul de creatie "La trei prune"

|
 |
|
|
rodoselada wrote:aaaaa?............. nu nimic si oricum persoanele de fata se exclud
sau din contra
|
 |
|
|
Eu ajung acasa pe la ora 18... Mai bine vorbeam cu tine  ca m-a costat transportul cam cat e marfa
|
 |
|
|
OanaR wrote:Am discutat un pic cu persoana care m-a ajutat cu lampa si am primit niste sfaturi referitoare la lumina. Am sa cresc intensitatea zilnic pana ajung cam la 60% din lampa (momentan e cam la 20%). Ledurile au 130lumeni/watt dupa spusele omului.
Intensitatea luminii trebuie corelata cu celelalte componente ale sistemului altfel faci dezechilibre: Lumina/Macro/Micro/substrat/CO2. Ai susbtrat imbogatit. Acesta incepe sa se activeze dupa o perioada care poate dura si 1 luna... Eu as parcurge urmatorii pasi: as astepta sa fiu sigur ca ciclarea s-a terminat (masurand nivelul nitratilor care trebuie sa creasca si nitritii sa fie zero), dupa asta as aduce nivelul macro/micro la nivelele recomandate (Fe: 0,4 - 0,7ppm; NO3 : 5 - 30 ppm; PO4 : 0.2 - 2.0 ppm) dupa asta as creste nivelul de iluminare. Cresterea nivelului de iluminat fara ca plantele sa aiba ce asimila duce in mod inexorabil la aparitia algelor...
|
 |
|
|
rodoselada wrote:
Muschiul cam sufera de la lumina puternica
muschiul arata asa din cauza apei oigente 3% concentratie pe care o folosesc la schimbul de apa, o aplic folosind un pulverizator
... deci un pic de alge?
|
 |
|
|
Totul a fost gandit pentru orice se poate intampla in viitor  deocamdata raman "gradinar"
A sosit curierul cu pachetul cu lava si zeolit de care va vorbeam. I-au cazut "olele" urcand la etajul 2 cu coletul care cantarea 25 kile  M-a intrebat ce am acolo si cand i-am zis ca "piatra sparta"  a plecat bodoganind ca inca un colet din asta si isi da demisia
Acum sa vad cum o sa ajung si eu cu el acasa
|
 |
|
|
um02122 wrote:
Am si o intrebare: e gresit sa ai un filtru hang-on la plantate? Ca eu am un marin fix pe dimensiunile 60×30×30 cm si il tin dintr-un filtru Fluval AC20 (cel de la Fluval Edge). Ocupa loc putin, se curata fara sa bagi mainile in acvariu si nu se vede urat in acvariu.
Nu este nicio problema pentru 50 litri. La bazine plantate pot apare spikeuri de amoniac/nitriti pentru ca din cand in cand se umbla mult in substrat (care daca nu este curatat si aerat acumuleaza multa mizerie si au loc procese anaerobe). Aceste varfuri trebuiesc preluate de un filtru mai mare.
|
 |
|
|
Frumos si interesante concluziile - abia le asteptam
Muschiul cam sufera de la lumina puternica, restul se vede ca le place maxim. cand faci comparatiile e bune sa aflam si cantitatile de fertilizanti, plante, etc.
Unde le tii? Noroc ca sunt bazine mici 
|
 |
|
|
Bine ai venit 
|
 |
|
|
skija wrote:Doream sa fac ceva simplu
Asta ne-am dori cu totii
In chimie la clorosodice baietii aveau o vorba: hipocloritul ("clorul") albeste si un rahat dar tot rahat ramane
Totul este sa curete materia organica care infunga canalele. Poate te uiti cu niste lupe mai mari sa poti sa faci o comparatie. Un alt test este sa spargi o bila sa vezi cum arata pe sectiune (tot cu o lupa).
Raman in continuare la parerea ca apa oxigenata nu are efect, dar sa asteptam pe cineva care sa faca un test...
|
 |
|
|
Blue14 wrote:
Lucian wrote:Granulatia este amestecata si mare si mica?
Nu prea e mica....in general mare....
mda... om vedea
|
 |
|
|
Blue14 wrote:
Cel de la jbl are granulatia cam mare.....il am eu....
daca la culoare este OK asta si caut pentru ca vreau sa-l pun la fund unde sunt tevile UGF. In decursul timpui orice substrat migreaza chiar si singur fara sa pun in calcul repolantarile succesive, asa ca de asta caut "potriveala"la culoare.
Granulatia este amestecata si mare si mica?
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Cum crezi Dar nu cred ca Ti lua mult timp Sa faci o comparatie
daca s-ar gasi o biblioteca de forme si culori a substraturilor m-as baza si pe PhotoShop...  In Volcanit sunt paticule in vreo 3 culori... si difera culoarea substraturilor uscat/umed. Sunt prea multe variabile sa te poti baza doar pe "mi se pare".
|
 |
|
|
Shubi wrote:Intrebi pe astia cu recife ori pe toata lumea ?
koala wrote:Sau pe aia cu cichlidae?
Pe aia cu "melcii vostri" o stiti? bai, ce carcotasi dom'le, ce carcotasi...
Gabi C wrote:Daca Ai incerca Sa desfaci o punga apoi sa pozezi SI Sa incerci in PhotoShop Sa faci niste teste de culoare ?
Mai bine astept CES 2018 cand va apare acvariul inteligent scos de Samsung
Pana la urma o sa vad eu cum arata si o sa spun numai gradinarilor - postul va fi inchis ciclidarilor si marinarilor  . Am comandat JBL ProScape Volcano Mineral, spartura de lava maro si Quartz negru...
|
 |
|
|