Message |
|
Kris...deci cum ai vrea tu sa ma inteleg cu taicamiu?
El zice ca vanzatoarea ii D-zeu...
Eu am inteles ce am de facut, sincer...cum ziceam- NU II AM CUMPARAT INCA!!!
asta vrea doar sa cumpere tata saptamana viitoare!
Am mai luat un acvariu (banii mei) (la fel ,de 54 litri) si pe asta il amenajez ca la carte...cu nisip, plante, lemne si pesti in limita spatiului disponibil!
|
 |
|
Mersi dragos!
Am luat inca un acvariu, pe care-l voi seta eu personal! Unul eu-unul tata!
Sa vedem cui ii mor mai repede 
|
 |
|
Dragii lu cristi, astia nu sunt cumarati...sunt doar ce mia recomandat vanzatoarea...NU SUNT CUMPARATI!!!
Oricum m-am si certat cu ea...
|
 |
|
Cum vi se pare combinatia locuitoare :
-4 gupy
-4 scalari
-6 neoni
-1 betta splends(pui)~mascul~
-4 xipho
-1 sanitar (corydoras ...) cu pete~botezat Tigrisor~...e mai mare decat ceilalti...poate un pic mai mare decat betta...ma supara faptul ca sta numai la filtru...
-4 sanitari (tot corydoras...cred) albi cu muste?i...
----------
24 pesti
----------
Cum vi se pare?
|
 |
|
Multumesc mult, domnu' koala...
Deci 1 mascul Betta, 5 cory., 1 ancistrus si melci...de care melci?
Sa inteleg ca din obi/dedeman/bricostore pot achizitiona nisipul? Hmmm...fain...la plante astept la daruiesti si castigi...
Incalzitorul ar fi bine sa-l las pentru iarna...iar vara il voi scoate...Radacina...radacina, nu craca?
Daca radacina, de unde as putea gasii pe geru' asta?! Am vazut o radacina super pe la un alt acvarist (era ca o tarantula...+ca avea muschi pe ea...)
Rocile neaparat vulcanice sau trebuie doar sa arate bine si sa treaca de testul cu otet?
Per total, multumesc tuturor...in weekend pun pozez pentru ca am prea multa treaba acum...
|
 |
|
Gata!!! Am propus, s-a aprobat, acum astept vreo 1-2 saptamani sa mergem dupa sol si plantu?e...am convins...numai mama e sceptica...la ora actuala vreau sa fac poza la acvariu si sa o postez...
Cand voi da(din nou) startul la ciclare, o sa ma hotarasc mai bine la pesti...
Dar ce plantute (easy, va rog!) imi recomandati? Ca la acel alex din ploiesti suns ocupat...
|
 |
|
Ok, oameni buni...problema nu e ce am inteles eu...problema e ce zice si ce vrea taicamiu...daca nu ii convine (sa scoatem artificialele si pietrisul si sa punem acest numar de pesti) atunci nu o sa iasa bine...e un tata gen:,,Ori ca mine ori deloc!"...
Sa speram ca voi avea sorti de izbanda...daca imi puteti recomanda, ce plante as putea sa cumpar(Cam cele mai simple...) si intrebare: orice planta are nevoir de un ANUMIT tip de sol, sau merge cu orice? Nu vreau sa ma complic...Pana peste 5 ani mai e(la 18 Ani cand fac ce vreau cu banii mei...)dar oricum atunci o sa am alte obiective...mi-e totusi frica sa nu incep pe la 40 de ani acvaristica adevarata...adica totusi, am filtru, acvariu, tottottot, dar nu ma pot intelege cu taicamiu...cel mai bine ii arat forumul, pentru ca el a zis ca:,,Daca vanzatoarea zice asa, asa facem!"(de parca vanzatoare ii Dumnezeu...)...
Acum incerc sa il conving...care are un numar de telefon (preferabil orange) si poate sa il dea, astept PM...sa imi spuneti si dupa ce ora sa va pot suna...planuiesc sa il conving cu orice pret pe taicamiu...pana diseara revin cu poze ale acvariului meu...din ce am inteles aici, nu e nimic bine la capitolul PLANTE SI PAMANT...
|
 |
|
Deci sa inteleg a trebuie sa mai las la ciclare o data dupa ce fac rost de substrat, plante si melci?
Cat dureaza aproximativ o ciclare? Sunt nedumerit...pe unele site-uri scrie 1 saptamana, pe ambalajul acvariului scrie 2 zile...
|
 |
|
@babanukriss: Deci o pereche guppy, o pereche molly si o pereche neoni sau xipho? Si daca pica ceva la plante, automat iau si pamant/nisip dupa care, iau niste melcisori? Si multumesc pentru plusul de incredere dar nu te supara : mai usor cu laudele sa nu mi se urce la cap...Eu abia astept sa iau pestii si sa incep activitatea de ingrijire...Unele intrebari pe care as vrea sa le pun nu isi au rostul, pentru ca sunt aproape sigur ca le gasesc la ghiduri...
|
 |
|
@babanukriss: molly imi plac (sunt frumusei), xipho si ei, iar vesnicii guppy nici nu au cum sa iasa din discutie... Off: sunt un picut nedumerit...ce mare curaj am? problema e ca vreau sa ma fac ascultat si inteles, chiar si cu subiecte unde sunt nou...
@Creative: nu, plantele le-am primit ,,cadou" (promotie...cic?) ca acvariu...ma apuc de pazit topicul cu donatii...poate pica ceva...
|
 |
|
Multumesc...
Pietris colorat-rosu, galben,albastru, verde, roz, alb,etc...Ok...dar problema e de ...buget...
Nu am ales plante naturale pentru ca mi-a fost frica sa nu stric plantele sa nu sa un imput acvariul...
Am primit indicatii de la magazin ca in acest acvariu se pot tine peste 50 de pesti...dupa aia am aflat de la alt magazin de limita de 35 pesti...ciudat...eh, se pare ca m-au mintit...
Ma apuc de informatii si maine dimineata fac poze sa va arat ,,minunatia"...
Noapte buna...!
|
 |
|
Salut si buna seara !
Ma numesc cristi si am 13 ani...acvaristica ma pasioneaza de ceva timp...am primit cadou de Mos craciun (mai devreme) un acvariu !
Numele lui ar suna cam asa:
Elite Aquarium-Set60 (produs de Hagen);
Are dimensiunile de 60x30x30 cm si capacitatea de 54 litri...
Nu stiu daca e mult sau putin, dar din ce am citit e unul micut, bunicel pentru introducerea in artele acvaristice...
Am cumparat de asemenea si 2 pungi de pietris colorat (de 1,5 kilograme per pachet) si de acum 2 seri am pus la ,,ciclat" (daca imi aduc bine aminte si nu ma-nsel)...
Toate bune si frumoase: filtru Elite, neon, incalzitor pe 26 grade C si 5 plante (artificiale)...Acum vine problema urmatoare:
Vreau neaparat sa cumpar si pesti (doar de aia am acvariu...) si as dori NEAPARAT sa am si UN peste Betta(mascul)...
Acum, la capacitate de 54L si obligatoriu un Betta, ce pestisori si in ce numar imi recomandati ?
O seara buna !
edit: Am uitat sa precizez:
Am pus in acvariu Tetra EasyBalance si Tetra AquaSafe...
Ca mancare pentru pestisori ar fi TetraMin...
|
 |
|