| Message |
|
|
|
Petele rosii sunt semn de intoxicatie cu amoniac. Nu se trateaza.
|
 |
|
|
Ultima tentativa. Se doneaza minunatul, pana nu prind drag de el, acum ca s-a mutat la mine in dormitor.

|
 |
|
|
um02122 wrote:Cine ghiceste ce-i in poza?
Un apartament cu 4 camere in Bucuresti?
|
 |
|
|
Pai asta am zis si eu:
Faye wrote:...merg prinse pe lemne sau pietre si nu necesita substrat fertil.
Raspunsesem la intrebarea "Ce plante nu au nevoie de substrat nutritiv?"
|
 |
|
|
Vlad-h wrote:Eu ?tiu ca anubiasul nu are nevie de substrat nutritiv . Alte plante ce nu au nevoie de substrat mai sunt ? Daca da sa îmi da?i ni?te exemple, dar sa nu fie plante plutitoare
Anubias in toate formele sale, microsorum sunt si astea cateva varietati, bolbitis, mosurile. Toate sunt plante usor de crescut, merg prinse pe lemne sau pietre si nu necesita substrat fertil.
|
 |
|
|
|
Pui prea mult easy carbo. Prospectul zice:
Dozajul se face zilnic, in functie de densitatea vegetala a acvariului
Pentru un acvariu slab plantat: 1 ml la fiecare 100 l
Pentru un acvariu mediu plantat: 1 ml la fiecare 50 l
Pentru un acvariu bine plantat: 1 ml la fiecare 25 l
|
 |
|
|
|
Mie nu-mi place. N-are nisip rosu!
Glumesc, felicitari. Se vede progresul.
|
 |
|
|
In ceea ce priveste mancarea, am citit pe undeva ca stomacul unui peste ar avea dimensiunea unui ochi al respectivului peste. Cam asa poti sa estimezi cantitatea de hrana administrata. Ar fi fost bine sa le dai ceva artemia in perioada asta.
Eu continui sa cred ca problema de flotabilitate e cauzata de o infectie interna, iar faptul ca nu a mai revenit, e semn ca medicatia isi face efectul. Finrot e o boala in sine care initial afecteaza inotatoarele, fara sa influenteze comportamentul decat in cazuri foarte avansate, sau poate fi si simptom al unei infectii prezente in corp. In cazul tau cred ca e a doua varianta si nu are mare legatura cu apa.
Iar apa se degradeaza rapid, neexistand filtrare. Chiar daca ai fi avut filtrare, ar fi fost anihilata de antibiotic. Schimbul zilnic e sfant.
E ok modul de aclimatizare.
edit Super dragut acvariul in versiunea noua.
|
 |
|
|
dariana2015 wrote:
eu am vazut acvariu nano in germania de 500 l
Cred ca faci o confuzie in ceea ce priveste termenul "nano". Vrei sa zici ca vrei sa-ti faci un plantat? E bine de inteles exact ce-ti doresti, pentru a primi sfaturi la obiect.
|
 |
|
|
Nu stiu cine se cearta.  Eu laudam omu', ba chiar ma gandeam sa-i compun o oda! Da' acum mi s-a cam festelit entuziasmul.
@Paradoxx Hai, nu te bosumfla! Mai glumim, mai zambim, mai facem o bascalie. Nu era cu rautate( multa).
|
 |
|
|
|
Tratamentul ar trebui sa dureze cel putin 5 zile. Problema de flotabilitate este cauzata cel mai probabil de o infectie interna, iar codita mancata este doar un alt simptom. Fa schimbul de apa si redozeaza medicamentul pentru cantitatea schimbata. Nu lasa apa sa se strice, pentru ca dai din lac in put. Hraneste-i foarte putin, sa nu ramana resturi, gen 3 bobite pe zi. Eu obisnuiam sa fac schimburi zilnice in timpul tratamentului.
Daca cel mai afectat nu se inzdraveneste dupa cele 5 zile, repeta toata istoria. Pe ceilalti 2 cred ca ii poti muta inapoi in acvariul comun, daca nu au dat niciun semn de boala pana acum.
|
 |
|
|
|
Un bazin de 180 de litri cu greu se poate numi nano. Filtrul ala este insuficient pentru volumul de care dispui.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Criticile le accept ORICAND,dar sa fie cu motiv
Care critici, nenea, ca eu te laudasem!
|
 |
|
|
|
Liliacule, eu zic sa te duci sa-ti ungi incheieturile. Cine te crezi de indraznesti sa contrazici paradoxu'? El e profesor de gramatica, expert in acvaristica, mare mester in tehnica, consilier marital, omul cu logica de fier si lista poate continua la infinit. Forumul asta nici n-ar functiona fara el. Este stalpul acvaristicii romanesti. Osanale, Paradoxx!
|
 |
|
|
paradoxx wrote:...i-a facut chiar si respiratie gura la gura...
|
 |
|
|
O, da!

|
 |
|
|
Shaba wrote:E ancistrus voalat - 12,5 lei Coralis
Ala nu e ancistrus voalat, e clasic, cel obisnuit.
Asa arata cei voalati:
Sau varianta pe negru:

|
 |
|
|
Claudiu1978 wrote:Reamintesc, pompa de aer merge la maxim, sunt bule de aer peste tot in acvariu.
Din cauza ca are branhiile afectate, nu se mai poate oxigena normal. De acolo si respiratia agitata. Cum spuneam cateva posturi in urma, pe acesta nu cred ca-l mai poti salva.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Si ai mei se scarpinau in draci intr-o vreme. Si panda si trilineatusii. Am mutat toata pestimea in acvariul de carantina si le-am facut 3 serii de tratamente cu gyrodol pentru paraziti branhiali, timp de 3 saptamani. In timpul asta bazinul mare a fost nepopulat si am considerat eu ca ce oua au mai ramas pe acolo, au avut timp sa eclozeze, iar larvele sa moara din lipsa de gazde. Dupa tratament, inca se mai scarpina din cand in cand, dar mai rar. Ideea e ca acesti paraziti nu omoara pestele in cateva zile. Ai mei se scarpinau de mai bine de o luna pana cand mi-am luat inima in dinti si am recurs la chimicale.
Alte motive pentru inrosirea/inflamarea branhiilor ar mai putea fi: intoxicatie cu amoniac/nitriti sau soc osmotic. Tu cum stai cu parametrii apei?
|
 |
|
|