[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dorulet_stancu
Forum Index » Profile for dorulet_stancu » Messages posted by dorulet_stancu
Am de vanzare un pachet de plante ce contine:

echinodorus amazonicus
hydrocotyle tripartita o mana (ca la fir nu stiu cum sa o calculez)
eichhonia crassipes
vallisneria gigantea
Hottonia palustris
riccia fluitans 1 pot
se mai adauga - cryptocoryne wendtii green cateva fire adulte

Livrare gratuita in orasele mari din urmatoarele judete Arges, Olt, Dolj, Valcea, Teleorman, Dambovita, Prahova, Bucuresti. Sau cu Posta Romana.
Pretul este de 40 lei pentru livrarea personala si 50 lei prin posta.

Telefon: 0752269970 si acum si poza:

salut, nu te pot ajuta cu informatii dar iti pot dona cateva plantute, poate ale tale s-au saturat de viata, eu le am de 4 ani , dar le-am reintinerit anul asta si se pare ca sunt fericite. Ma rog fericirea lor e relativa ca sunt cam sufocate de Echinodorusi si alte plante mai mari.

Bafta!
Sper ca la sfarsitul acestei saptamani sa trag tevi pentru achimbatul apoi la picuratura, intrebarea mea este cum trebuie sa procedez cu apa pe care o scot din acvariu. Adica cum fac sa se pastreze apa la acelas nivel in acvariu fara sa varieze indiferent de cat de multa sau putina bag?
Si acum daca tot am postat hai sa mai pun si o poza recenta cu acvariul .
Am de vanzare urmatorul pachet:

cryptocoryne wendtii green 10 fire
echinodorus amazonicus 3 buc mici + 1 bucata mare (se vede in foto)
hydrocotyle tripartita o mana (ca la fir nu stiu cum sa o calculez)
eichhonia crassipes 3 bucati
riccia fluitans 1 pot

Livrare gratuita in orasele mari din urmatoarele judete Arges, Olt, Dolj, Valcea, Teleorman, Dambovita, Prahova, Bucuresti. Sau cu Posta Romana.
Pretul este de 40 lei pentru livrarea personala si 50 lei prin posta.

Telefon: 0752269970 si acum si poza:

Multumesc de sfat Narcis. Se pare ca alga se retrage.
Am de vanzare Echinodorus Amazonicus
Mare - frunze de peste 25-30 cm lungime, si multe frunze, sunt plante adulte ce au avut deja tije pentru inmultire, (se vede in stanga acvariului) - 3 buc la 30 lei/buc
Mic - frunze 5-8 cm, 5-6 frunze - 30 buc la 4 lei/buc

Pachetul se face de minim 20 lei si ofer gratuit cateva plantute Eichhonia crassipes. Predare personala in Jud. Arges, Dolj, Olt, Valcea, Teleorman, Dambovita, Prahova si in anumite zone din Bucuresti (in special in orasele mari din aceste zone). Oricum timit oriunde in tara prin Posta Romana.
Tel 0752269970
Azi m-am apucat sa schimb apa si verificat filtrul intern, mare surpriza mare, filtrul este dotat cu 6 ventuze din care una lipsea era exact langa pompa, in conluzie pe acolo trecea linistita apa nefiltrata probabil mai mult de jumatate din apa.
Am schimbat 30% din apa si am refacut testul de NO3 si indica undeva intre 12,5 si 25, deci ceva mai bine. O sa mai fac si sambata sau duminica un schimb, sper sa reusesc pentru o perioada sa fac schimburi de 2 ori pe saptamana.
Si eu banuiesc filtrul, desi are undeva la 500 l/h declarat ceea ce probabil real inseamna 300, problema la el cred ca este suprafata mica a mediilor de filtre. Ma si enerveaza tetratecul 1200 pe care il am ca pierdut cateva seri si el tot curge linistit, asa ca nu il pot utiliza.
In ceea ce priveste CO2-ul m-am tot uitat pe la donatii de sisteme si nu am gasit nimic , acum sincer sa fiu nu imi permit inca butelie si restul echipamentului.

Multumesc o seara placuta.
am cautat easy carbo dar nu am gasit la noi la pitesti, o sa mai caut,
multumesc de sfat
Azi am facut un test de NO3 si am ramas stupefiat cand am vazut ca imi indica undeva intre 25 si 50, valori extrem de mari. Am doar 3 xifo si duminica am mai luat 4 SAE, iar de hranit prea mult nu se pune problema, chiar i-am infometat. Fac schimb de apa saptamanal 20%, o sa incerc sa fac schimbul de 2 ori pe saptamana poate ajuta la ceva.
Sa scad fertilizarea? Oricum in zilele urmatoare o sa incec sa mai fac rost de niste bani sa mai iau ceva teste, sa incerc sa fac setul complet.
usor, usor a inceput acvariul meu sa se umple de alge. La inceput a fost BBA, iar acum au aparut cele de mai jos. Ajuta-ti ma sa le identific si sa le combat va rog.

am inteles, meci de raspuns
din cate vad BBA a aparut pe pietris in zona din fata unde nu a fost umbrit de plante, oare sa fie de la lumina?
In acest sfarsit de saptamana am mai facut curatenie in acvariu, am curatat toate plantele care aveau BBA pe ele adica le-am cam rupt pe toate. cel mai greu mi-a fost sa arunc un Crinum Calamistratum pe care il aveam de 4 ani, dar since rera cam acoperit de BBA, dar mai am 2 pui care mai au si ei ceva alge, insa sper sa scap de ele. Din cate am observat am cam putina lumina fata de necesarul ei.
Credeti ca este cazul sa ma adaug ceva lumina?
A mai trecut o saptamana, si cred ca e timpul sa ma apuc sa mai tund si reorganizez din plante. Va pun mai jos o poza din seara asta si astept sfaturi de la voi.
Am inteles, chestia este ca acvariul a fost setat pe 12 decembrie, cand este facuta si prima poza, si a fost lasat sa se cicleze, nu am dorit sa intervin prea mult cu substante in el.
Practic in primele 2 sapatamani am avut plantele, 25% apa de la acvariul vechi, filtrul de la acesta si lumina undeva la 7 ore pe zi, dupa care am inceput aditia de CO2. Pestii si fertilizarea au inceput cam in 3 saptamani de la inceperea ciclarii.
am indepartat o buna parte din ea aseara cand am facut schimbul de apa. Este foarte usor de luat de pe plante, se desface imediat. Da inca nu am niste pestisori care sa le manace, dar o sa apara. Oricum sunt foarte bucuros ca am reusit sa scap de o cantitate destul de mare de alge de pe plante, chiar daca asta s-a intamplat si cu ruperea multor frunze. Asta pentru ca exact cum ziceam si mai sus toate plantele au venit dintr-un acvariu foarte neingrijit.
multumesc, sper sa arate din ce in ce mai bine. Sa iti raspund la intrebare Echinodorus Amazonicus.
salut, cred ca era mult mai simplu daca pastrai soclurile G10 si puneai in loc de becuri simple de care ai avut, 2 becuri economice de 9 sau 11 w cu prindere pe socuri G10. Practic sunt niste becuri economice care sunt facute special pentru a fi bagate in spoturi. Avantaje ar fi cateva:
1. pastrai sistemul facut
2. nu degaja caldura ca becurile normale de spot
3. are consum mic
4. sunt izolate foarte bine, practic vaporii de apa nu au cum sa ajunga la tubul acela incolacit din interior
5. avand 2 poti sa le comanzi independent

dezavantaje
1. costul bucata fiind 20 lei
3. nu am gasit decat cu lumina calda 2700k

bafta
considerati ca trebuie sa maresc doza de fertilizanti sau o sa fie prea mult? Pobleme cu alge prea mari nu am, exeptanad o alga maronie spre negru ce a aparut in palcuri mici pe plante, ultimele zile. Cauza banuiesc ca este fructuatia sau lipsa de CO2, o mica problema la echipament nedepistata la timp.

Forum Index » Profile for dorulet_stancu » Messages posted by dorulet_stancu
Go to: