[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Liv
Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
Aquatica wrote:Haolica, am ajuns la pagina 9, nu-mi mai gaseam topicul.

Apasa pe butonul "Bookmark it!" - e in stinga jos la sfirsitul paginii si o sa il gasesti intotdeauna la "My Bookmarks".
Valabil la orice topic care vrei sa il urmaresti si sa il gasesti rapid.
La RCSii mei le plac la nebunie bananele. Culmea ca ancistrusii nu se ating de ele. Indiferent ce le mai dau daca au o felie de banana se aduna toti gramada pina o acopera complet si in cam 4-5 ore o maninca toata.
Si Sera Granugreen (pt. ciclide africane) le place mult - in plus e si mai ieftina - se baga 2-3 la o bobita si o fura unul de la altul pina o termina.

Succes la rearanjat mobila si continutul.
Cica poti sa le arzi si cu apa oxigenata aplicata local Cu o seringa citeva picaturi la fiecare ar trebui sa fie de ajuns.

Daca ai deja 3 o sa se inmulteasca rapid.

Ai un avantaj si o indicatie. Hidrele traiesc in apa curata fara substante toxice/contaminante - deci ai apa curata. Si se hranesc cu resturile de mincare care plutesc prin apa - deci dai prea multa mincare.

Vezi ca si la molly le plac hidrele. Cred ca e mult mai bine sa aplici o solutie naturala (macropodus, gourami sau molly) decit sa bagi substante in apa (n-am auzit de drontal, dar sint alte medicamente antiparazitice pt. ciini care sint folosite (bazate pe FENBENDAZOL).
Maninca inclusiv pui de pesti sau pui de creveti.

Si nu cred ca pestilor le place sa fie atinsi de tentaculele urzicatoare mai mult decit ti-ar placea tie sa atingi o urzica.

Am auzit ca si botia le consuma. Daca nu ai melci, creveti sau alte nevertebrate poti sa incerci si cu preparate pe baza de cupru.

Atentie - nevetebratele sint foarte sensibile la cupru.
Simpatic.
Si la mine Christmas Moss s-a topit.
Nu se vede destul de clar.
Nu mai baga substante in apa fara sa stii exact la ce folosesc si cum se folosesc.
Verdele de malachit este toxic pt. toate nevertebratele (melci, creveti, scoici), iar in cantitati mai mari e toxica si pentru unii pesti. De fapt orice substanta e toxica in cantitati mari sau foarte mari - chiar si oxigenul.

Intra aici:

https://www.jbl.de/en/online-hospital

Si vezi cu ce seamana.

Craciun fericit!!!!!!!!!!!!!
offtopic - @payti
Cred ca da, daca o sa reusesti sa il racesti suficient ca sa reproduci ciclul iarna/vara la care pestii nostri sint adaptati.
Media de temperaturi de la noi e mult sub cele tropicale coborind viteodata la 4 grade Celsius sau chiar mai jos.

Iar cel mai amarit "frigider" pt. acvariu de care imi aduc aminte e in jur de 2000 lei.

Au fost citeva incercari - toate nereusite - la nivel de amatori. Inclusiv cu pesti si crabi din Marea Neagra. Si unele reusite de profesionisti - pastravariile sint doar un exemplu. Cam toate se bazeaza pe un circuit de apa din natura rau/parau/mare - inclusiv acvariul din Constanta sau cel din Turnu Severin (daca mai exista).
payti wrote:Pai atunci ma asteptam ca toti marii acvaristi sa treaca pe acvariu mici. Daca s experimentati .....

Sint unii care chiar o fac. Doar ca nu e destul de interesant, e doar un exercitiu.
Pe linga domeniile principale ( apa dulce si apa sarata) mai sint si alte domenii: plantat, biotop (pentru fiecare regiune sau bucata de riu), ciclide (Malawi, Tanganica, America de Sud, discusi, , America de Nord, Asia - cu mai multe variante fiecare), de reproducere, ... Uita-te pe la RAC - fara vreo 5 ani de citit si exersat nu cred ca ai sanse la concurs. Si saratelele sint deja impartite in citeva bucati - nu fac comentarii la ele ca nu ma pricep.
Nu incerca sa treci la 30 litri. Acvariile mici (sub 50-60 de litri) sint mult mai greu de intretinut decit cele mari.

Incearca sa treci la minim 80litri sau chiar direct in jur de 200 de litri. Stiu ca pare ciudat, dar o greseala (prea mult sau prea putin din ceva) va genera probleme foarte serioase intr-un acvariu f. mic si va fi compensata fara mari probleme intr-un acvariu mare.
Sint multi pesti care sar din apa dupa insecte. Chiar si Beta Spledens poate sa sara citiva centimetri ca sa caute o balta mai buna.

Sau daca nu le convine calitatea apei. Esti cam pe virful de NO2 (nitriti) si e posibil sa fie deranjati de nitriti. Sar ca sa scape de substatele daunatoare din apa.

Fa schimburi zilnice de apa de 1-1,5 litri. Ia o sticla de 2 litri, o umpli pe 3 sferturi cu apa de la robinet si o lasi fara capac pt. 24 de ore in aceeasi camera. Dupa ce a stat 24 de ore (sa se evapore clorul din apa si sa ajunga la temperatura camerei) arunci 1 litru de apa din acvariu si completezi cu apa din sticla. In sticla pui alta apa de la robinet si repeti operatia peste 24h. Zilnic in urmatoarele 2 saptamini. Cind schimbi apa sifonezi si substratul - cu un furtun subtire ca ala de la aer - e vreo 2 lei/m.

Filtrul nu se opreste niciodata. Buretii din filtru se spala numai cu apa din acvariu (daca ii speli in chiuveta reiei ciclarea de la capat) - lasa-i in pace pina se termina ciclarea. Neonii sint pesti de cird iti trebuie minim 6, dar nu au loc la tine - le trebuie spatiu mult mai mare pt. inot.

Nu mai lua nici un peste - ai deja prea multi. Scapa de plastice si cauta 1-2 Anubias Nana sau Anubias Bonsai (ii mai spune Nana Petite). Anubias-ul obisnuit (Anubias sp.) se face prea mare la ce ai tu acolo. Ca o sugestie ai putea planta spre fata Micranthenum Umbrosum sau Tripartita sp. Japan. Ajung la 5-10 cm inaltime si nu au cerinte mari. Plantele naturale ajuta mult ciclarea.
Pare BBA pe valisneria (in stinga pozei se vede destul de clar pe o frunza rupta si pe frunza din dreptul prizei). Indica lipsa de CO2 - daca e BBA. La valisneria frunzele rupte nu se mai refac. Taie frunzele respective cit mai aproape de baza si arunca-le. O sa creasca alte frunze. Frunzele ei cresc lungi - muta-le linga filtru. Cind frunzele o sa ajunga la suprafata apei o sa se indoaie in curentul de apa. Vezi ca valisneria nu rezista aproape niciodata la un tratament anti BBA. Nu am auzit ca gupy sa ciuguleasca algele.

Ai cory, nu scalari. Sint din familii diferite. Cory sint pesti de cird - minim 6 bucati, preferabil ari fi 10 (obligatoriu din aceeasi specie de Cory - si la noi se gasesc mai multe specii.

Uite un articol despre "bilele" tale:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1747.page

Sa le rotesti la fiecare 1-2 saptamini ca sa creasca uniform. Cresc incet.
Si am uitat - jurnalul asta se cam opreste pe aici.

Am facut destule teste/experiente cu el si sper ca urmatorul sa reflecte un avans.
cosmin_ruz wrote:Pofta mare si sarbatori cu bine! Asteptam revenirea si anuntul ca ai un nou loc de munca, mult mai fain decat precedentul!

Mersi. Am semnat ieri contractul. Mult mai bine ca inainte (da' se poate si mai bine). Ca de obicei povestea cu suturile spre inainte (a se citi "shuturile").

Imi trebuie o oarecare perioada sa imi revina ceva maruntis prin buzunare fara sa afle contabila. Oricum am strecurat unele chestii profitind de lipsa de cunostiinte tehnice pe la faianta, zidarie si tevi. Norocul meu ca in afara de Facebook nu sta prin alte parti, iar acolo sint cumintel.

Sarbatori fericite!!!!!!!!!!
Silviu vrea sa spuna de minim 80 de litri. Doar pt. cei 2 carasi. Fara alti pesti. Daca nu ai in plan un acvariu mare urgent doneaza-i sau vinde-i. In plus sint pesti de apa rece - se simt bine la 16-18 grade Celsius.

La unii Anubias rezista destul de bine cu carasi.
koala wrote:Speram ca nu te lasi de tot.

Nu m-am lasat. Cum problemele par ca s-au rezolvat (am fost concediat = orice sut in c.. spate e un pas inainte) o sa revin.
Mai rar, ca o sa fiu mai ocupat, dar nu scap de voi si nici voi de mine.

Am reluat pregatirile de reset - o sa fie cel mai devreme prin februarie-martie.
Reactorul de CO2 s-a blocat iar. O sa incerc sa fac o varianta interna la versiunea de la Bitanu.

Momentan sint ocupat cu cirnati si alte produse asemanatoare. Unse cu lichide speciale de casa pt. marirea productiei.
Multumesc. Pt. teava + robinet o sa il las pe instalator sa faca propuneri - si o sa il intreb si ce sa aleg.
Cred ca o as aleg cuple cu stop de la gardena (sau ceva semanator) - daca se intimpla ceva sa pot opri rapid apa fara sa mai alerg la robinet - e o optiune chiar buna.

Sa iau furtune de 13mm sau de 19mm? 19 mi se pare cam mare
Vreau de plastic.
Instalatorul trebuie sa il prind cind nu e sefa prin zona.
Am zis eu ca ma las, da' de unii virusi nu se poate scapa. E un virus gigantic si il cheama acvariu.
Ca urmare a unor sugestii bine plasate si fiindca s-a dezlipit gresia din baie se reface baia. Nu sint eu de vina, da' daca zice sefa ca trebuie pusa gresie noua ce pot sa spun.

In plusi e nevoie de o noua legatura la apa rece gen cismea (pt. spalat pe jos si spalat geamuri - sa nu credeti ca pt. altceva). Teava am gasit-o, o scurgere a fost montata (adica am gasit-o pe aia de acum 30 de ani "ascunsa" de constructori si s-a refacut/testat sifonul din pardoseala - cu unul nou). Instalatorul e antamat - il cunosc de vreo 15 ani si nu m-a dezamagit (spre deosebire de unele firme).

Ce sa ii spun sa monteze?
Vreau un robinet din care sa iasa un furtun pina in acvariu cu cuple rapide sau ceva asemanator. Mai tirziu sa montez pe el si un filtru de apa sau osmoza. Aprobarea de principiu pt. un filtru de apa am primit-o deja (urmeaza detaliile - o sa fie pt. apa de baut/gatit, da' n-am precizat ca e f. bun pt. acvariu - sic).

Cu ce ma cuplez la robinet? - am pierdut aproape o ora prin bricodepot si cora fara sa ma prind exact de ce am nevoie.
E GDA - Green Dust Algae.

Lumina prea puternica bate direct pe bucata aia de sticla.
Reduci lumina sau o orientezi spre plante (daca ai plante - ca mi se par artificiale). 2 Ancistrus (nu mai multi si in nici un caz pleco) o sa curete tot geamul ala in maxin 3 zile - si la pestii care ii ai acolo ai putea sa ii pastrezi.

Ce filtru ai si ce ai in filtru? - pare prea mic pt. 54 litri.
bogdan_49 wrote:Vreo recomandare de magazin unde sunt mai accesibile?!
Am facut o comparatie la un produs din petshop si Auchan si diferenta este undeva 40% mai ieftin in Auchan.
Bucuresti- sector 3

Vezi Auchan, Cora si unele petshopuri baga la reducere produse care expira foarte curind.

Eu dau la ancistrus si RCS 5 tipuri de mincare de la 3 producatori diferiti, plus ce se mai gaseste prin piata - legume mai ales (la mine nu la guppy tai).

Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
Go to: