[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AllViruS
Forum Index » Profile for AllViruS » Messages posted by AllViruS
Buna tuturor am si eu o problema destul de grava... sa va explic mai intai cat pot ei de explicit, deci pestisorii mei guppy se freaca de substrat de scoica si de ce apuca la fel si black molly, pe langa astea mai am si molly rosu care are parca ceva alb cam sub branhi sau la gat cum ar veni,,,, deci am apelat la pitshop de unde i-am cumparat i iam spus ce problema am, mia recomandat prima data Metifish, na functionat mam dus inapoi dupa ce am folosit un flaconas de 100ml far rezultat si mia recomandat verde de malachit cu asta am buctat rau de tot, adica am uitat cum mia zis sa o administrez si am bagat 50ml la 80L in urmatoarea zi am avut primul pestisor mort am zis ca nare efect o fi prea slab am bagat si cealalta jumatate dupa nici 24 de ore de la prima administrare in 25 min mureau neonii pe rand mi-am dat seama atunci ca am gresit modu de administrare, am schimbat apa cam 90% dar au murit 12 si la cateva zile inca 2 sanitari,,,, am mers la petshop iam povestit si mia recomandat eritromicina bun nu se mai scarpinau chiar asa dar totusi se frecau mai rar dar de durata mai mare adica nu de 3-4 ori una dupa alta ca si de 10 ori poate mam dus din nou la petshop cand ma vazut a zis ca singura solutie sa scape pesti este General tonic Tetra Medica am facut cum mia zis cum schie pe prospect si am administrat acum 3 zile unbunatatiri am gasit o fac max de 2 - 3 ori pe zis si max de 2 ori se freca de substrat,, acum problema e cu molly rosu se accentueaza acea pata sau rana ce este nu sa treaca,, ajutati-ma va rog...... pun si o poza cu molly problema e ca e cam verde apa iar in poza cu burta insus nu se vede ce vroiam sa va arat iar din poza facuta din acvariu cred ca nici asa cu ochii liber se vede acuma am sa vad ce pareri aveti,,,,, Va multumesc inca o data
FlorinJ wrote:AllViruS, eu am crescut pesti vivipari cam timp de 3 ani si pot sa-ti spun ca nu cred ca exista cineva care poate sa-ti spuna sigur cand va naste
aceea femela de Guppy, de obicei dupa o monta femelele de Guppy nasc cam de 3 ori, prima data mai putini pui, a doua oara foarte multi si apoi iar mai putini...
asa ca marimea burtii difera, dar iti pot spune ca la o privire atenta cu o lupa cam cu 2-3 zile inainte de a face pui ai poti vedea in burta ochii puilor..
exact ca in filmul de mai jos !

http://www.youtube.com/watch?v=uslUYrZ-hdg&

Cu specificatia ca femela de Guppy din video este Endler si la Endleri nu prea se vede pata neagra
insa repet, cu o lupa poti vedea in pata neagra ochii puilor, probabil a ta va naste in 3-4 zile... dar
zic asa la nimereala mai mult.

Eu am avut doar Guppy si Xifo si aveam un acvariu pentru puiet si unul cu pestii maturi...
maternitatea o asezam in acvariul cu puiet si dupa ce nastea femela o puneam la loc in acvariul cu maturii
si puii ramaneau in acvariul cu puiet... Unele actiuni sant logice si daca stai si cugeti o sa iti dai seama ce si cum se face...

Probabil o sa iti spuna si colegii mai experimentati parerea lor, ei cresc pesti de zeci de ani
si probabil multe din ce ti-am zis eu ei vor putea contrazice din cauza ca au experienta... insa aceasta este parerea si sfatul meu !

Multumesc pt filmulet
am cumparat acum 2 saptamani un acvariu de 80 l filtu de apa interior etc deci cam tot ce trebe dar tot intampin o problema iritanta si adica, dupa ce schimb apa in acvariu e limpede ca lacrima circa 3-4 ore apoi devine cetoasa asa parca vrea sa se albeasca asta am patit deja a 2 oara prima data cand am cumparat pesti si acum a 2 oara cand am schimbat apa in totalitate.... ma poate ajuta cineva?
pffffffoooooiiii deja vad acele acvariii super dar din cata experineta am eu din ce ai povestit prea putine am inteles vreau sa deduc ca ca poate si eu peste 4 ani am sa vb asa.... eu personal iti urez multa bafta si ape limpezi
narcis wrote:Maternitatea este buna, dar daca o ai in acvariul cu restul pestilor, ar trebui sa stii ca puii sunt foarte mici si vor iesi prin lateralele acelea, deci vor fi hrana vie. Poti incerca sa bagi maternitatea intr-un ciorap de dama, dupa ce fata scoti femela. Deschide data viitoare un topic la coltul incepatorului si incerca sa te tii de el.

sa sti ca ma gandeam ca va trece prin laterale chiar nimeni nu ma avertizat cu treaba asta mersi mult de tot am sa tin cont de ce mi-ai zis dar apropo cat crezi ca mai are femela aceea pana naste ? .... Multumesc pt sfat....
numai 3 pot posta o data asa ca am mai pus una
cine poate sa ma ajute sa imi dau seama daca e buna maternitatea si cam cat mai are pana naste sa nu o tin acolo degeaba..... e prima data cand traiesc experienta asta inca nam 2 saptamani de incepator ..... Multumesc si Mult Respect !!!!!
pooops wrote:Eu credeam ca te irita comentariile mele.
Nu ma irita intrebarile tale, caci daca ma iritau pur si simplu nu raspundeam.
Legat de ce zici de alte forumuri, inclin sa iti dau dreptate aici; sunt useri pe alte forumuri care nu fac altceva decat sa se bage in seama, habar nu au despre ce vorbesc insa isi argumenteaza atat de vehement afirmatiile incat iti vine sa ii crezi. Au fost si pe aici astfel de useri cu cativa ani in urma, dar moderatorii i-au banat, asa ca in momentul de fata poti sa stai linistit.
Pentru inceput poti citii articolele de pe pagina principala a site-ului.
http://www.acvariu.ro/articole
In special asta:
http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/ghidul-incepatorului?redirect=%2Farticole

Sa auzim de bine!

Mersi enorm de mult !!!! Mult respect!!!
pooops wrote:Se pare ca nu iti place sa te documentezi. Nu mi-o lua in nume de rau si nu o lua ca pe un repros; multe din nelamuririle tale sunt deja tratate in multe articole si posturi.
Pestii dorm noaptea, ca si tine, asa ca este chiar recomandat sa stingi lumina pe timpul noptii.
Pentru inceput poti sa faci un program de iluminat de 6-8 ore pe zi, sa zicem intre 11.00 si 17.00 sau 10.00-18.00; daca tii mai mult timp lumina poti sa risti sa scapi algele de sub control.

Multfa bafta si sa auzim de bine!

Mersiii mult..... cu documentatu mam exprimat in unele mesaje pe aici si cum ar fi, am zis asa; cer pareri de la cei care au experienta deoarece forumurile se contrazic una pe alta de ex....... aici citesc una pe alt forum citesc alta una zice intr-un fel alta in alat fel si asa ma baga in dilema..... dar daca te irita intrebarile mele imi cer scuze.... o zi buna si mersi inca o data !
anykin wrote:trebuie sa faci un program de iluminat ....de exemplu daca e platat acvariul tii lumina aprinsa in intervale de 4-5 ore....daca nu este plantat mai putin....trebuie sa tii cont si de lumina naturala din camera......de ce fel de plante folosesti in acvariu....si mai ales sa incerci cu programul stabilit sa nu stresezi pestii.....

plantele sigur rezista fara lumina noaptea dar eu vreau sa stiu daca rezista pesti, acvariul il tin in dormitor si e cam nasol sa dorm cu lumina la acvariu am incercat cu un neon de 40 w si cam greu am adormit poate ca o sa ma obisnuiesc dar vreau sa stiu daca mor sau nu mor pesti fara lumina noaptea oricum televizorul merge cam pana la 3-4 dimineata tot timpu si face destula lumina...... Multumesc si respect persoanelor are au rabdare cu mine
e vreo problema pt pesti daca nu le tin lumina noaptea ?
anykin wrote:salut, iti pun un tabel de specii de pesti uzuale si cu ce specii pot coabita.....in poze am vazut ca xifo este mascul si 90% si molly tot mascul...in tabel angelfish este scalarul, swordtail xifo....restul te prinzi tu....citeste topicurile pt incepatori, si cu multa rabdare si cu un buget relativ mediu poti sa iti transformi acvariul in coltul de natura visat....APE LIMPEZI si mult noroc.....si la cat mai putine dezamagiri

Multeeee Multumiriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
poate am tras repede concluzia cu criticatul chiar nu stiu ce ma facut sa inteleg asa, cu scrisul? pff jalnic recunosc dar messengerul asta ma ajutat sa scriu asa miii de scuze totusi o sa ma straduiesc sa scriu mai corect...... aici am sa imi explic nelamurirea mea sper sa intelegi ce vreau sa zic cu sfaturile care le cer, adica citesc un lucru cum se face si citesc pe forumuri plangeri de la alti crescatori de pesti deaceea cer sfaturi de la crescatori mai experimentati...... inca o data imi cer scuze ca am tras repede o concluzie gresita multa bafta si respect celor ca imi raspund !!!!
ce sa zic frate.......sincer eu am mare nevoie de pareri nu sa ma critici si sa ma descurajezi mai bine invata-ma cum sa fac sa fie bine nu sa ma injosesti explica ca la incepatori daca doresti sa ajuti....... si daca chiar vrei sa ma ajuti te-as ruga sa ai rabdare cu mine plss...
nu sunt chiar asa reusite pozele dar sper sa intelegeti ceva din ele......
pfff mai cam descurajat nu prea am de unde cumpara acei pesti pe care i-ai enumerat acolo ! avem un pitshop daca zic bine aici in orasel dar nu e nu stiu ce asa ca am luat ce avea cat despre plante nici nu au la magazin am luat de pe apa curgatoare am incercat sa le creez un mediu cat se poate de bine asa ca incepator doar din ce am mai citit pe aceste forumuri iar scalari astea nu am cui sai dau nu cunosc pe nimeni care au pesti ! lumina nu le-am pus deoarece cam 90% din ce am citit din acest subiect lumina am constatat ca e un dezavantaj pt pesti mai astept pareri ! ce stiu ca am luat bine este aparatul de oxigenat si filtrat apa este un FanFilter model fan 1 plus 320l/h 70 UK gal/h 80 u.s.gal/h cam asta este pe prospectul aparatului. aporpo de scalari poate gasesc cuiva sa donez 2 are ceva daca pastrez 2? poze am sa pun poate azi sau maine cu acavariul sper sa prin momente sa-i pozez pe toti..... Va multumesc pentru rabdarea acordata tuturor !!!!
am un acvariu dreptunghi cam de 75 L si am cumparat 4 speci de pesti,( 4 scalari 2 neon 2 sanitari un xifo si cred ca un moli negru cred nu sunt sigur ce peste este iam cumparat asa aratand u degetul pe acvariile acelea si vreau pe acela etc. deci vreau sa stiu daca sunt compatibili in acvariul meu toti acesti pesti daca e suficent de mare acvariul am pus 4 speci de plante le dau mancare de 3 ori pe zi de 2 ori fulgi si o data pureci de balta oxigenarea si curatatorul acela de apa merge non stop cam la 65 -70% din capacitate, ce ar trebui sa mai fac sa stiu ca sunt in siguranta sa sa nu le lipseasca ceva, am sa mai revin si cu alte intrebari.(sunt incepator) Va multumesc!!!
cine ma ajuta sa deosebesc masculul de femela la scalar Pls help

Forum Index » Profile for AllViruS » Messages posted by AllViruS
Go to: