[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zvarr
Forum Index » Profile for zvarr » Messages posted by zvarr

O sa primeasca substrat , material filtrant in sump, momentan duc un razboi cu mine intre : matrix / siporax / spartura de corali , unde ultima e avantajata de pret dar nu am alte detalii despre ea, celelalte doua sunt bine cotate dpdv al bacteriilor dar portofelul striga " vine craciunul, animalule!".

Daca aveti sugestii referitoare la substrat si material filtrant, ascult. Deasemenea pompa de valuri pt a inlocui varianta de imprumut daca sunt sugestii, ascult si vad poate fur vreo idee buna.
Salutare,

Cand mi-am dorit pt prima data marin aveam in gand sa transform un Jebo de 90 x 50 x 50 in ceva ce ar fi putut functiona. Multumita colegilor de aici, n-am apucat sa-l umplu cu apa de osmoza si sa-l "marinez" pt ca au venit cu recomandari pertinente si argumente care m-au facut sa am iar mai multe acvarii in casa ( oameni rai si fara suflet, cum fortati voi utilizatorul sa-si faca pacate!). Acum bazinul e de apa dulce, bine-mersi, nu mai face scopul acestui jurnal.

Printr-o conjunctura favorabila am ajuns la 375L brut cu sump intern de 50L, construit decent ( e fluxul de apa ok prin el, cred ca imi va fi suficient locul si pentru o portiune cu chaeto pe care o am deja multumita colegului Stefan ( liniste22) cat si pentru skimmer(e) macar intern(e) in cazul in care ajunge la un numar prea mare de locatari. Sticla de 10, bazin lipit bine cu silicon dow corning intarituri in H, ca sa enumar cateva detalii legate de sticla.

Step 1: Adus 2 pompe de valuri acasa, un Jebao RW4 care era luat pt proiectul initial si a ajuns sa fie montat aici, pt ca nu batea suficient de tare pe toata lungimea am mai luat cu imprumut de la un prieten o pompa anonima fara controller de 2000l/h care de bine de rau rezolva problemele;
Step 2: Pe capac ( a venit cu capac care da bine, am ales sa ramana cu capac) am pus lampa care are 6 neoane de la ATI daca nu ma insel, asa am luat-o si cum neoanele nu erau foarte uzate vor mai ramane o perioada acolo. Sunt 6x T5 de 39 parca;
Step 3: Luat priza programabila, primul set de 3 prelungitoare, organizat matzaraia;
Step 4: Pus piatra vie, insuficienta dar pusa intr-o oarecare forma cat sa fie bine, lasat la ciclat asa;
Step 5: Dupa 3-4 saptamani am adaugat chaeto in sump si am primit de la colegul Stefan ( liniste22) si un Xenia mic, care intre timp s-a umflat destul de mult si probabil o duce bine.
Step 6: Am aruncat pentru a 3a oara mancare in bazin, ca sa manance si "chestiile" din el ceva, cat timp nu am vietati
Step 7: Am stabilit cu colegul MSI sa iau de la el niste melci Turbo, pe care ii veti vedea probabil in niste poze pe viitor.

Poze: Atasate sper ca se vede ceva.

Nota: pietrele au fost facute "lego" deci nu am lipit nimic asa ca mai pot schimba multe lucruri daca e ceva prost sau pur si simplu daca gresesc pozitionarea unui coral.
Multumesc colegului Stefan pentru donatie. Usor-usor dau drumul la treaba
https://www.olx.ro/oferta/jbl-punktol-plus125-IDbMEiP.html#c7dea57c7e

Cea mai sursa ever existed ) Da un telefon si vezi daca mai are sticluta aia, poate o rezolvi imediat si nu mai stai dupa curieri.
Ma bucur sa vad ca nu te-ai lasat si ca revii la "cazi" asa cum aveai cand am vorbit ultima data.
Abonat clar!

Spor sa ai cu bazinul!
Salut,

E posibil ca weekendul urmator sa fiu nevoit sa donez femela de flower pe care o am acum dat fiind ca imi vin noii locatari. Astept mesaje in privat de la cei interesati, vorbim de un exemplar cu pearling fain de 15 cm+ care este reproducator si a rezistat primului tur de "bataie" cu un mascul care a refuzat sa faca ce avea de facut cu ea.

Ce detalii vreau de la viitorul posesor:
-dimensiuni bazin + capacitate filtrare
- colocatari (daca e cazul)
- alte detalii pe care el le considera relevante.

Multumesc,
Marius
Pun la vanzare o femela tanara de flowerhorn, reproducatoare, un avantaj enorm este faptul ca si femela are "kok" ceea ce asigura pui cu potential crescut in cazul inmultirii.
Se poate ridica de la metrou Dimitrie Leonida (sector 4, Bucuresti) sau se trimite in tara prin tren/autocar cu plata in avans. Garantez ca pestele ajunge bine la destinatie, am mai trimis pesti in tara si stiu ce fac.

Ca hrana a mancat atat congelate cat si novo flower, intretinuta cat mai bine. Actualmente e singura intr-un bazin de 200L pe care vreau sa il refac.

Accept si schimburi cu anumite specii/linii de pesti mici.

Poze pe watsapp / mail daca vreti

Pretul este de 200 ron negociabil.
Multa bafta cu proiectul, iti dau insa o recomandare: alege-ti la transport fie prieteni foarte "spatosi" in care sa ai baza si care sa nu te injure a doua zi cand ii tin lombarii, fie colaboreaza cu o echipa care asigura transportul si da factura / chitanta si nu accepta transportul pana nu verifici pe toate partile bazinul odata pus in casa.
Weekendul asta mi-au adus Doreii acvariul in casa si are un colt ciobit...norocul meu e ca e sticla de 10 si nu o sa am probleme, ghinionul e ca problema e fix la coltul din fata si imi sare in ochi chiar daca as vrea sa uit de ea.
Am un singur sfat pentru tine si nu e legat in mod strict de posibilitatea de a avea un "pond" la bloc, cu atat mai putin de a folosi o cutie de plastic pentru asta. Sfatul meu suna cam asa: Invata sa termini lucrurile. Daca ai inceput un proiect care te-a entuziasmat, du-l pana la capat. Am observat ca ai avut un jurnal cu betta care a fost activ pana cand ti-ai luat un bazin de 50-60L. Apoi ai avut putin activitate acolo iar acum ai trecut aici.
O lectie pe care mi-am luat-o in ultimii ani din viata e ca ar fi important sa ne cladim de "mici" aceasta dorinta de a termina lucrurile. Asteapta sa moara betta ca sa faci acolo un bazin de creveti. Sau asteapta sa-ti cumperi o casa cu curte si acolo sa faci un adevarat pond in care sa investesti timp si resurse cum se cuvine.

Parerea mea, non-acvaristica, dar de care sper sa iti amintesti cand nu ai pe cine injura mai tarziu
Sunt interesat sa cumpar un pachet de plante complet ( fundal / centru / fata) si am de plantat o suprafata de 90 x 50.

Astept oferte prin mesaj privat care sa contina urmatoarele detalii:
- speciile plantelor din pachet si numarul de fire/plante per specie
- foto cu bazinul de provenienta
- mentionat clar daca plantele vin cu vreo alga sau sunt curate
- pretul pentru pachet
*pretul pentru transport daca este cazul

Multumesc,
Marius
Jebo se va transforma in bazin de apa dulce se pare.

M-am "pricopsit", jur ca nu am vrut si nici n-am cerut cu un bazin de 375L AIO cu capac si tot ce trebuie pt care am sa fac loc si aia e. Sacrificii dom'le, sacrificii. Acum imi lipseste si mai multa apa de osmoza, dar macar am rezolvat problema cu sump-ul si cu camera pt chaeto.
Daca-i bal, bal sa fie! O sa fac niste poze de Doamne-ajuta cand il umplu ( 2019 daca o tin in ritmul asta) si sunt pietrele puse in final setup in topicul pe care il voi deschide pentru asta. Va multumesc mult pentru sfaturi si pareri, m-ati convins ca asta nu era un bazin de viitor asa ca iata schimbarea. Nu e perfectiunea dar e mai bine in mod cert.

Ape limpezi!
Regula de aur: NU-CUMPERI-INAINTE-SA-CITESTI!

Daca stii engleza, ai putea da un ochi peste articolul asta: https://www.advancedaquarist.com/2002/12/breeder
Orice guram ai lua, la un moment-dat va baga botul in creveti ca sa zic asa 2 ancistrusi adulti ar fi suficienti, dar pana acolo ai timp sa mai selectezi si sa modifici setup-ul. Tu din cate am vazut cumperi din petshop unde iti vor fi dati niste puiuti, deci clar ai timp berechet. Daca vrei creveti ar trebui sa mergi pe ceva de genul : microrasbora galaxy x6 + borarras brigittae x6 + microrasbora erythromicon x6 si ai putea sa bagi creveti, melci si alte lighioane mai mici fara probleme.
La 60L eu as merge pe 4 ancistrusi cu 6-10 neoni si o pereche de gourami ca sa fie si ceva mai mare in bazin. Schimb de apa saptamanal, grija la mancare si nu ar trebui sa ai probleme.
Daca pleci 3 zile poti sa stai linistit cat timp merge filtrarea. Nu e nevoie sa hranesti pe parcursul celor 3 zile cat timp la revenire incepi cu portii mai mici de mancare.
Momentan nu pui nici un peste, umpli bazinul cu apa si astepti 3 saptamani aproximativ. Dupa 2 saptamani ai putea arunca acolo niste ancistrus / cory ca sa ajute si incepi sa dai putina mancare.

Intre timp poti aduce plantele si poti usor usor sa dai drumul unui ciclu de iluminat normal.
Ce tampenii am mai facut, defapt ce a mai facut acvariul din titlu, ca eu am facut mult mai multe tampenii:

1. S-a ales cu un skimmer proteic intern care e pe drum
2. S-a ales cu un filtru HOB in care voi pune chaeto la recomandarea colegului Adivb care a venit cu toate argumentele necesare unui om cu o sinapsa functionala pentru asta
3. S-a umplut sticla cu apa ( aproape, ca la cat timp stau pe acasa abia storc putina apa de osmoza din instalatie si ma culc
4. Mi-a aparut pe o piatra un "vierme penat" care n-arata rau, mai ales ca a crescut din "piatra seaca" acolo, sa fie primit, Doamne ajuta!

Ce urmeaza sa se intample:
1. Sa astept mult si bine sa se cicleze
2. Sa pun 2 sertare din filtrul extern cu spartura de corali sau siporax, nu m-am decis inca
3. Sa mai iau niste piatra ca sa ii pot da forma finala aranjamentului
4. Sa ma prostituez ca sa am bani de vietati.

Acestea fiind spuse, dati cu pietre!
@zamolxes, daca nu iti face nici o oferta colegul, poate imi scrii un mesaj in privat cu un pret care te-ar multumi pt skimmerul respectiv.
Imi place bazinul, ma abonez sa salivez la poze si sa ma inspir

Spor si ape limpezi!
Salut,

Ai o alta optiune, din punctul meu de vedere care este in buget, este silentioasa ( am dormit la 2m de filtrul asta) si sustine mai mult material filtrant ca 2 din modelele mentionate de tine: JBL E902. Nou in hornbach costa 399 ron, pentru ce ai tu acolo va fi suficient si vei avea treaba cu filtrul cam la 4-6 luni in functie de numarul de perechi de guppy puse la start in bazin.
Daca alegi sa ramai la optiunile listate de tine si atat, fara research pe modelul propus de mine, ti-as recomanda Eheim Ecco PRO 300-le. Am mers multa vreme pe Eheim only, dar JBL-ul asta m-a convins ca face fata si el cu brio desi am avut incarcatura biologica enorma pe bazinul in care il aveam ( ciclide americane mari).

Ape limpezi!

Forum Index » Profile for zvarr » Messages posted by zvarr
Go to: