[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: StarXi
Forum Index » Profile for StarXi » Messages posted by StarXi
Vreu si eu <subj> si poate o alta specie de plante "pitice".
Xi@as.ro
Multumesc.
Molly s-a "desunflat" azi-noapte. Azi o pun pe xipho la maternitate.
Pai ma gandeam sa cumpar un acvariu din acela care se ataseaza in interiorul acvariului mare. Cred ca comunica cu apa din tot acvariul.
Daca le pun intr-o maternitate atasata cam cate zile pot sa tin o femele fara sa pateasca ceva in spatiu asa mic?
Vreu sa stiu si eu daca femelele mele sunt gravide (eventual cat mai au pana sa le pun in maternitate), respectiv daca molly are vreo problema cu petele albe de pe burta.

Multumesc.

image
image
image
image
image
Exista un loc (pet shop) in Bucuresti unde sa duc o monstra de apa si sa o testeze (PH, amoniac, nitrati) ? Sau este mai ieftin sa iau un kit special (cal la ce pret)
Acvariul are acum 3 saptamani si tot cetos este. Sa cumpar Sera Aquarium Clear ? Sau sa mai astept ?
Am vazut cine imi mananca frunzele de la plante: ventuza. De ce ? sa-i dau altceva de mancare ?
Si pentru un acvariu pentru pesti ce plante se pun in fata (cresc mici) si ce plante se pun mai in spate ?
Ma bucur ca am scapat de miros. Dar apa este inca tulbure (ceata). Sa nu iai faca treaba filtrul (resun mic intern) ?
Am cumparat un termomentur din acela tip banda (cere se inverzeste la temp respectiva) si nu funtioneaza. L-am lipit la exterior si nu face nimic. Este resun. Vi s-a intamplat ?
Pentru ce sa optez pentru inlocuitor de sare (plafar) sau sare fara soudiu (farmacie) ?
Pot sa gasesc la petshopuri sare fara iod ?
Inclusiv sarea gema (grunjoasa) din comert are iod.
Mi-a sugerat cineva ca ventuza (pleco) sa ii muste noaptea de coada. Este posibil ?
Dolly wrote:Daca il citeai, ai fi stiut pina acum ca sarea se foloseste in general ca tratament. Si daca vrei musai sare, foloseste sare grunjoasa.

Cineva mai sus mi-a sugerat sare pentru tratarea coditei de la pesti.
Am cautat la 3 plafaruri. Nu am gasit deca inlocuitor de sare.
Am cautal la farmacie, am gasit sara fara sodiu.
Unde sa mai caut ?
Tot ca o chestie ciudata, am vazut unele frunze ale plantelor muscate. Sa le fie prea foame ?

Am cautat de mi-a venit acru sare FARA Iod. Cica e o lege care spune ca se "interzice" comercializarea sa.
A inceput si masculul de molly sa aiba coada despicata. Am trata de vreo 4 ori cu verde de malachit (tratrament de lunga durata). Ce sa mai fac ?
Deci sa-l pun "pointing up" ?
Multumesc mult pentru raspunsurile punctuale.

Dalles wrote:
In nici un caz! Se vede urat, face zgomot, iti murdareste capacul si nu are nici o utilitate in conditiile in care ai deja filtru.

Pai aunci, daca scot functia de vibrator fara sa pun o piatra de aer, cum se mai oxigeneaza apa ?
La multi ani.
Molly au un "dans" care mi se pare ciudat: inoata vertical de jos in sus si invers de cateva ori (5-10) amandoi (pereche) e normal ?
Plus ca toi pesti tot mananca de pe fund (chiar daca nu prea este nimic - aspir maxim la 2 zile fundul acvariului, schimb cam 30% din apa la 2-3 zile).
Inseamna ca nu le dau destula mancare ?
Ma gandeam sa renunt la functia de vibrator a filtrului (ii scot furtunul care iese afara) si sa pun o pompa de aer cu o piatra de aer - perdea. Mai face filtrul functia de baza ? Jetul filtrului remane prea puternic ?

Forum Index » Profile for StarXi » Messages posted by StarXi
Go to: