| Message |
|
|
|
Hello,
ieri am terminat automatul de acvariu. inca nu exista varianta finala fizic, sper ca in urmatoarele saptamani sa pot pune si poza cu ce am creeat.
Cu ajutorul ideilor de pe forum, automatul stie asa:
- afisajul se realizeaza pe un LCD de NOKIA
- poate sa proceseze pana la 6 variablie de intrare, eu am implementat pe el: temperatura din acvariu, temperatura din afara si pH
- senzorii de temperatura nu sunt chiar meseriasi sunt niste LM335 de la Microchip, problema cu ele este ca e sonda analogica si calibrata pentru grade K(astea le-am avut pe acasa)
- poate sa comande pana la 5 iesiri pe 220V. Eu in momentul de fata comand: lampa, incalzitorul si filtrul (din cele 2 iesri neutilizate - momentan - unul il voi folosi pentru instalatia de CO2 care habar nu am cum sa il fac, iar cealalta iesire pentru feeder)
- sunt 4 taste cu care se poate naviga prin meniu
- se pot selecta 2 profile: Supervised si NOT Supervised. Diferenta majora intre cele 2 profile esta ca la profilul not supervised se activeaza feederul care da de mancare pestilor automat, cand esti plecat de acasa
- lumina se aprinde si se stinge in functie de cand apune si cand rasare soarele in realitate
totul este acuma sub teste. Va tin la curent cu mersul lucrului, si asa cum am promis, voi veni curand cu niste poze. SPER ca pana la sfarsitul anului sa termin de testat si sa il pot folosi fara nici o retinere ;)
|
 |
|
|
Later Edit:
intre timp am gasit pe forum o gramada de informatii legate de cum se prepara o buturuga care urmeaza sa fie folosit pe post de ornament in acvariu.
So, PLEASE......., ACCEPT my EXCUSSES!!!
Sunt si eu nerabdator ...
Sorry again si mersi pentru sfaturile care vin.
Promit ca pentru urmatoarea problema care va aparea la mine, mai intai voi consulta cu ATENTIE MAXIMA forumul, apoi daca tot nelamurit sunt, intreb ;)
Astept sa contribui si eu cu explicatii sau sfaturi, m-am saturat sa tot intreb 
|
 |
|
|
|
ok, saptamana viitoare voi face cum ai zis tu, apoi pun pe forum si rezultatele.
Am cautat pe forum despre chestii de genul asta si nu am gasit, poate mai ajuta si pe altii....
|
 |
|
|
m-am uitat peste instalatia indicata de tine(eflorian) am mai citit si chestia aia care functioneaza cu paharul intors si cu power head-ul. oricum ma mai documentez si in cazul in care reusesc sa dibuiesc si eu ceva, va dau de stire.
Pana una alta am o alta problema (am uitat de ea la inceput, si nu as vrea sa deschid alt topic) - ideeae ca am cumaparat de acasa o radacina de care se gasesc in magazinele de specialitate. L-am pus in acvariu lui tata si apa s-a transformat in cateva zile in ceva asemanator cu laptele cu cacao
apoi m-am apucat sa:
- il spal cu apa rece, apa fierbinte
- sa il fierb in solutie cu soda
si nimic. Tot asa se comporta. si am radacina aia de vreo cateva luni(3 sau 4). Daca aveti ceva propuneri....
Si scuze de off-topic!
|
 |
|
|
am mai cautat pe forum dupa chestinui care mie imi erau neclare, dar nu mi-a placut sub nici o culoare cum merge "engine"-ul de cautare.
No Offence! 
|
 |
|
|
|
Dragut comentariu ;)
|
 |
|
|
|
Filtru intern voi avea, dar nu stiu cei acela power head!
Si cat timp lasi sa intra CO2 in apa?
|
 |
|
|
Eu sunt interesat cum ar arata o instalatie de CO2. Din pacte nu cunosc nici un termen de care ati amintit voi 
|
 |
|
|
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005.cgi?&Scale=258&op=showcase&category=0&vol=2&id=65
Suporti de plante ca la tata acasa
Acuma permiteti-mi sa fiu carcotas: asta nu vi se pare inestetic???
No offence!!!
Oricum, acvariile sunt SUPERBE!!!
|
 |
|
|
|
ok, m-am prins.
Asta nu intelegem: cu ajutorul pH-ului poti sa dozezi CO2 pana cand ajunge pH-ul la nivelul dorit.
Acuma e clar.
|
 |
|
|
|
Eu ineleg asta, dar cefaci cu el?
Incepi sa masori pH-ul apei si ......
|
 |
|
|
|
Si cu pH controller cum faci?
|
 |
|
|
|
Deci zici sa amestec cu nisip...hmmm.....nu stiu ce sa zic
|
 |
|
|
|
eu am facut rost de margaritar de 4-5 mm.
inseamna ca e ok...
|
 |
|
|
|
ok. clar. mersi de indrumari.
Ma mai tot gandesc la urmatoarea chestie: cum vor sta plantele doar in pietris? Sa le fixez cu putin plumb la baza tulpinii dupa ce am bagat radacina plantei in pietris?
|
 |
|
|
ok, m-am linistit ca m-a iertat
Totusi nelamuririle acestea doua:
- cat de inalt sa fie nivul substratului
- daca se pune in panta - de ce
tot mi-au ramas.
|
 |
|
|
Dar stai un pic.....ideea e ca nu am luat din casa Lui, fiindca asta ar fi insemna sa fi furat(+ intrare prin efractie, => violare de domiciliu, nici nu vreau sa ma gandesc cat as fi primit pentru asa ceva).
A fost in spatele "casei".
REALLY!
|
 |
|
|
|
Acuma revenind la subiectul initial al topicului: m-am decis sa folosesc pietricele pe poist de substrat. Am cautat vreo o saptamana aici prin TM dupa margaritar, am gasit in cele din urma la biserica studentilor. Sper ca nu e un pacat ca am luat vreo doua galeti..... :-o
Acuma ceea ce ma intereseaza pe mine este: cum fixez plantele? Si, cat de groasa sa fie nivelul substratului. Ca ma gandesc, ca daca pun numai pietricele, plantele nu vor sta foarte mult in "sol"
hmmm.....
|
 |
|
|
 corect.
dar cum e sa vezi un lucru gata cumparat (sincer mi se pare fara "suflet") si cum e sa vezi ca iti functioneaza mini automatul. Stiu, pot cumpara cu sute de dolari super automate care numai nu stiu ce nu pot sa faca (si imi permit sa le cumpar) dar tot nu voi avea satisfactia pe care o am cand vad ca totul este o creatie a mintii si mainilor mele !!!
|
 |
|
|
am uitat
mi-a dat el o gramda de sfaturi (evident acela ca nu trebuie sa schimb apa lipsea ;)) dar fiindca nu s-a mai documentat de mult am zis sa ma inscriu la acest forum, fiindca sunt convins ca sunt o gramada de lucruri noi pe care el nu le mai stie. Si daca ne gandim bine, la vremea aia (prin 60'-70') cine avea acvariu era tare. si nu aveau atatea chestii la ele.
Dar acuma exista multe chestii, si se pot face acvarii foarte frumoase, sa simuleze cat mai perfect mediul natural al pestilor, sa iasa acvariul in evidenta prin faptul ca e unic! (eu sunt de parere ca fiecare acvariu e unic in felul lui, la fel cum fiecare om este un unicat).
Si asa, cu ajutorul vostru, sper sa pun pe picioare un colt de natura superb.
Mersi.
|
 |
|
|