Message |
|
Lucian wrote:Sticla Float este din import si sigur o gasesti la cei care fac termopane (si nici atunci nu poti sa fi sigur decat daca este vizibil mai clara decat cea normala). In rest la geamgerii SIGUR nu gasesti asa ceva...
Cei de la Deltaglass nu au sticla float la pretul aprox de 12 euro pe mp?
In alta ordine de idei, crezi ca este OK sa fac un acvariu de marimea asta din sticla trasa, mai ales la pretul de 900000/ mp?????????????
Deci, pana la urma la ce dimensiuni comand sticla, asa cum spune johnny6600 ???????? 
|
 |
|
Apropos! ar putea sa se intereseze cineva pentru mine daca cei de la deltaglass pot face si livrari catre Timisoara?
Nu cred ca este posibil, dar cred ca ar merita sa incerc, in conditiile in care sticle, aici la noi, are pretul de 900000/mp, ceea trasa, taiata cu mana. Mi-e si frica sa intreb cat costa sticla float!
Eventual, daca se cunoaste cineva cine poate face un asemenea transport, cred ca tot ar iesi mai ieftin decat varianta locala.
|
 |
|
Iskebible wrote:
In vechia galerie foto exista un album de genul "cum lipesti acvariu" - .
da, dar... vechea galerie nu este disponibila, sau... nu stiu eu????
|
 |
|
VelociRaptor wrote:
2) Cam cat costa asa o jucarie? Aici costa cateva sute de euro. In tara e la fel de scumpa, sau e mai ieftina si merita sa iau de acolo?
3) Unde se poate umple butelia de CO2? Ce fel de firme au CO2 unde as putea reincarca ?
Mersi
Nu pot sa-ti spun decat ca la noi in tara nu ai sanse sa cumperi mai ieftin decat acolo, decat, eventual, o instalatie improvizata.
Buteliile la noi se pot umpla la firma LINDE care este o firma germana care se ocupa cu gaze. Trebuie sa fie si la voi astfel de firme pentru sifonarii, sucuri, etc, care sa umple butelii pentru bauturile carbogaziase
|
 |
|
lukaboy wrote:pe unde gasesc si eu "licurici de pus la gat"? 
Pe la rromii cu chitibusaraie
La noi se gasesc de astea la spectacole si evenimente in oras, cand se aduna toata tiganimea sa vanda cate ceva. Ce-i drept, la noi sunt ceva mai scumpe, pe la 20-30 mi
|
 |
|
O idee: Iti cauti mai multe pietricele plate si le acoperi pe fiecare cu cate un petec de j. moss (prins cu o bucata de guta sau de elastic). Le pui una langa alta si in catva timp j. mossu' va creste si va arata ca un gazon. Pietrele nici nu se vor vedea.
|
 |
|
Plantele le-am dat.
Astept stapan pentru cele 2 femele de leeri!!!!
|
 |
|
Se gasesc la noi in tara???, ca as fi interesat!
|
 |
|
miky wrote:pentru nuni mai "nepriceputi" au randament mai bun decat ancistrusi
sau......?
mult mai bun, ceea ce au in plus e ca manca alge filamentoase, dar am auzit ca SAE (siamese algae eater) este si mai bun. Oricum, prefer otto ca mi se par mai simpatici
|
 |
|
Vad ca nu se inghesuie lumea  Sper sa nu ajung sa le arunc!
Mai ofer si 2 femele de leeri destul de mari, eventual schimb o femela cu un mascul.
|
 |
|
Ofer cateva fire de Hygrophila corymbosa (nucus sau lamaita am auzit ca i se spune)
Doritorii trebuie sa vina dupa ele.
|
 |
|
Eu nu am auzit niciodata de vre-o specie de creveti care ar trai la noi in tara, mai ales in zone montane. Nu spun ca este imposibil. Oricum, daca sunt asa multi si ii prinzi asa usor, incearca sa pui unul in acvariu sa vezi ce se intampla. Eventual le faci si o poza sa ved0em ce creaturi sunt de fapt!
|
 |
|
Daca era un parau de munte este posibil sa fie o specie care prefera apa foarte rece, clara si oxigenata. In acest caz posibilitatea de ale tine in apa acvariului, care optim are 25 de grade, este foarte scazuta.
Pe scurt nu pot supravietui in acvariu
|
 |
|
Nu te-as sfatui sa bagi plantele alea in acvariu. Eventual daca ai acvariu cu carasi (psti de apa rece). Plantele au putine sanse sa iti supravietuiasca intr-un acvariu cu apa mai calda cum sunt cele cu pestii exotici.
|
 |
|
Sa nu deschid un nou topic, scriu aici.
Cultura mea de grindal s-a imputit. Ii hraneam cu iaurt, dar cred ca am exagerat un pic ultima data cand am umezit cultura si cred ca asta a adus la moartea mulor viermi. Acum cultura are un miros foarte, foarte urat.
Ce ar trebui sa fac? Trebuie neaparat sa refac cultura?? Problema este ca momentan nu am nici un pic de muschi.
|
 |
|
Da, daca gramajul este egal, difera firma, produsul este acelasi!
Eu zic sa mergi pe SERA, este firma serioasa si poti sa te bazezi ca produsele sunt de calitate,+ ca e mai ieftin.
Dar, daca conditiile de depozitare sunt indecvate, procentul de eclozionare poate scade mult!
|
 |
|
RedRooster wrote:oare fluvalu' 404 sa fie "de vina" ?
Ca sa fiu carcotas: depince cat de mare e acvariul!! 
|
 |
|
Este normal pentru scalari. Si eu am avut 4 si mi s-a ales o pereche, au depus si aproape i-au omorat pe ceilalti 2. Scalarii sunt teritoliali. Daca nu sunt pereche se bat tot timpul cu tovarasii lor de bazin. Daca pui si alti scalari ai grija sa fie cam de aceeasi marime, si poate ai norocul sa se aleaga o pereche, si pe restul ii dai ulterior. Daca ai avea bazinul foarte bine plantat, sa nu se vada intre ei tot timpul si sa-si poata alege fiecare un teritoriu diferit s-ar mai aplana conflictele.
|
 |
|
Bate 18 milioane, dar daca stai bine sa te uiti, sunt enumerate multe chestii acolo de care ai putea sa te lipsesti. Numai filtrul ala EHEIM de 6300000, cred ca poate fi inlocuit cu variante mult mai ieftine. Daca ar fi sa-l fac eu, cu mana mea nu ar ajunge la un asemenea pret.
Eu, de exemplu vreau sa-mi fac un acvariu de 130/60/60, (468 l) si dupa calculele estimative, nu cred ca voi depasi 10-12 mil, pret in care, sper, vor fi inclusi si cativa pui de discus.
De ce vorbesti de "bataia de cap"???? Eu sunt de parere ca este mai mare satisfactia sa vezi o treaba frumoasa facuta de mainile tale!
Dar, bineinteles, sunt banii tai / e decizia ta!
|
 |
|
Care spuma fratilor?
METODA MEA:
Sticla de 2,5 l de pepsi. In care pun:
~1, 5 l apa calduta + 2 lingurite bicarbonat + ~1/3 pachetel de drojdie pakmaya (3-4000 lei/cubulet) + ~1/2 cana de zahar, si pun dopul. CO2-ul incepe sa se produca in aprox. 3 ore. Astfel mentin productia de CO2 la o valoare de aproximativ 1 bula/secunda (cu ajutorul a 2 robineti mai ajustez periodic), iar cand productia incepe sa scada (7-8 zile la mine), mai pun jumate de cana de zahar. N-AM PATIT PANA ACUM SA SE FORMEZE NICI URMA DE SPUMA!!!!
Si uite asa ma scot cu productia de CO2 pentru aproximativ 2 sapt., chiar mai mult. (a fost cand a functionat si timp de 3 saptamani.
A fost o perioada cand in loc de zahar foloseam bomboane (am gasit in camara niste bomboane vechi) si productia de Co2 dura si mai mult!!!!!
Apropos, amatorii de spirtoase nu s-au gandit sa distileze amestecul dupa epuizare?????
Are un continut foaaarte ridicat de alcool  !!!!!!!!!!!!!! 
|
 |
|