[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: payti
Forum Index » Profile for payti » Messages posted by payti
Pai Din cauza aia am cautat alt substrat, ca s anu iau asa mult. Pe langa astea, am gasit o radacina pe care sa o pun, este mare, la baza acvariului, cred ca imi ocupa cam jumatate din el O sa pierd mult volum de apa, din acea cauza ma mai gandesc daca o sa pun pesti, poate ramand doar la creveti. Am gasit ceva guppy mici, cica raman mai mici decat cei normali. Stiti cum se numesc, daca exista asa ceva?
Inca o intrebare, legat de celalalt acariu, am gasit Corydoras panda voalati. Nu am gasit
exact despre ei, daca raman mici cat panda normali sau cat de mari se fac?
Ok, o sa caut Scaper's Soil, sper sa l gasesc, dar vad ca doar la 4 l. este Nu as lua asa mult, ca imi umple jumatate din acvariul meu de 10 litri. Ma gandeam la deponit mix 9 in unu la 2,5 kg sau Nano Deponit mix dar acela este doar 1 kg.
De la JBL am vazut Proscape Shrimps Soil la 3 kg sau Plant Soil sau chiar Volcano.
Nu vreau sa investesc mult in acel acvariu! Daca imi cumpar fiecare chestie (trebuie sa le iau toate de pe diferite siteuri), mai repede imi cumpar un alt acvariu complet, mai mare .... dar asa intru in altele ... nu am acceptul pentru inca un acvariu dar asa, ca asta tot il aveam, este ok.
Legat de substrat, nu am gasit deloc de la Tropica sau Ada. Nu as vrea sa comand de pe internet. Doar de la JBL prin toate magazinele si ceva Dennerle pe la Animix. De la aceste firme nu este ok sa pun ceva substrat activ? Pentru un acvariu de 10 l, cu o radacina mare in el, oare este de ajuns un kg?
Am gasit incalzitorul http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&path=305_99_100&product_id=439 dar are H=15,8 cm! Nu e cam mare?
Legat de filtre hang on, tot pe acel site (tucradio), am gasit unele de la Sun-Sun, HBL301 vad ca are si skimer, e si moca. Stiti ceva despre ele daca sunt bune?
Lampa aceea Solar Boy nu o gasesc, se pare ca e model mai vechi, dar o sa gasesc eu ceva. Totusi. 13W nu sunt prea multi pentru 10 litri? Neavand CO2 nu as prea vrea sa luminez asa tare plantutele. Revin cu intrebarea daca veioza mea ar merge?
Legat de pesti, arata bine Boraras, dar nu i am vazut live. O sa merg pe ei, daca o sa ii gasesc. Mai este oricum pana la pesti.
Pai am spun micro rasbora. Ce diferenta este intre ei si boraras? Galaxy sunt mici. Am vazut si ceva guppy pitici ... Nu e sigur nimic inca, mai e pana la pesti.
Legat de substrat, am spus ca nu stiu de care vreau, doar sa fie inchis la culoare si hranitor. Tropica Soil pot sa il pun singur sau trebuie sa pun pietris peste el? Nu stiu daca gasesc la grasaj mic, 1 sau 2 kg.
Legat de CO2, filtrul cascada cred ca face aerare destula, daca are apa cadere, ma gandesc ca e similar cu piarta. Nu as vrea sistem tropic dinala, mi se pare ca se prea incarca acvariul. Dar mai vedem...
Legat de gazon, ce mi ai recomanda, mai nepretentios?
Nu stiu legat de iluminat ce sa fac, cu veioa mea, ce becuri sa caut.
Deoarece mi-a ramas bazinul initial de aproximativ 10-12 litri (o sa il cubez cand ajung acasa), m-am gandit sa imi mai fac un acavariu, fara costuri mari. L-am numit asa deoarece si cel mare de 54 litri cica este tot nano.
Acum, as vrea sa pun in el doar ceva creveti si vreo cativa rasbora mini.
Acum nu stiu cu ce sa incep, ce este sigur, imi voi lua un filtru hang on.
Nu vreau sa pun CO2.
Nu stiu daca o sa mearga la creveti/rasbora fara termometru. Am centrala, nu o sa scada temperatura in casa sub 20 grade, plus ca mai incalzeste si veioza. Astept pareri.
Legat de plante, nu stiu inca ce voi pune, oricum, nu cine stie ce, ceva moss ... Vreau sa pun radacini sau/si pietre, nu sunt decis inca exact.
Legat de iluminare, am acasa o veioza de birou, cu led G3 la 12V, pe care cred ca pot sa o folosesc. Acum, am gasit pe net o gramada de leduri G3, nu sunt scumpe, dar difera puterea (cma intre 3-20W) si temperatura de culoare (lumina calda 2700-3500K sau lumina rece 6000-6500). Am vazut si ceva variante neutre pe la 4500. Nu stiu ce s-ar preta mai bine sa imi iau sau daca este ok sa o folosesc.
Substratul: as vrea sa imi iau ceva negru/maro inchis, fertil daca se poate. Deoarece este posibil sa tot schimb prin acvariu, as vrea ceva de un singur fel, adica sa nu pun substrat fertil dedesubt si pietris peste, deoarece cred ca o sa le amestec rau .... Sa gasesc si la cantitate mica 1-2 kg. Astept si aici pareri.
Misto, primul acvariu pe care il vad cu lemne romanesti
Eu cred ca schimbi prea putina apa, trebuie cam un sfert
pompa aia de aer nu stiu ce rol are
Silviu, le dau mancare granule care coboara rapid, le mai dau fulgi la care nu prea apuca carasul deoarece zebrele curata raid. Nu vreau hranitor, ca sa mai caute ei dupa mancare, si asa nu au de lucru toata ziua. Nu imi fac probleme daca ramane mancare neconsumata.
Am facut proba cu mancare scufundata doar, tot asa se ridica, merge el cum ai spus si ia bule de aer pe care apoi le elibereaza. Eu cred totusi ca se si produc gaze de la digestie. Ar trebui sa i atasez o contragreutate
Am uitat sa spun, mossul l am lipit tot cu picatura, dar cu gel! M am riscat iarasi zi.
Am uitat, apropos de dospit mancarea in caras: IL FOLOSESC PE POST DE REACTOR DE CO2 O sa ma mai gandesc legat de CO2, este vreme ... Vreau sa vad cu easycarbo si cum e cu algele, vad ca BBA tot mai incearca sa se faca pe Anubiasi ... dar ii rezolv cu alcool. Ser sa nu se invete si plantele la alcool!
Eu zic sa stai linistit, viteza de trecere a apei prin filtru nu este identica e toata suprafata. Prin centru apa trece mai repede, cursul princial, in schimb prin laterale sau colturi mai incet. Eu cred ca dupa aceasta diferenta, se si formeaza alte feluri de bacterii pe centru fata de laterale. Revin cu analogia cu un rau, e mijloc nu prea creste nimic e fundul apei, e doar argila sau pietre curate; in schimb, unde este curentul mai domol, este si ceva depunere de namol.
Deocamdata las asa sa vad cum creste, mai am o rezerva de moss pe o piatra in spate, prinsa cu nailon. Mi se pare cam mare pomisorul. Nu mai par asa mari stancile ... Oricum, nu cred sa pot sta fara sa fac nimic, mai ales ca iarna i lunga ...
De vreo satamana am inceput sa pun profito. Inca continui sa pun apa acidulata, zilnic! Nu imi dau seama cum e, dar rau nu e. Nu am pus mai multa apa ca mi se parea ca o lua razna carasul, dar dupa aceea am observat ca seara fermenteaza mancarea in el si se ridica ca si balonul la surafata Deabia mai coboara la fund, innotand din greu. Dar dimineata este OK.
Posibil sa cumpar si easycarbo sa vad diferenta.
Si o poza
Ultimele modificari .... Am inceut sa vad. Carasul este mai bine, ii scade rana! I am dat morcovi. Sa vada mai bine si sa nu se mai raneasca
Am eu caras, pot sa iti spun sa stai linistit cu faptul ca mananca toate plantele, multi IAU DE E NET CITATE DE PE ANUMITE SITEURI SI LE DAU MAI DEPARTE. Mai ciuguleste el din cate una, stem in general, dar mai ales la stem, nu se simte ca ia cate o firmitura. Am citit o tona despre multe plante care le am eu, cum ca le ar manca dar nu le are treaba. Ori nu am gasit eu carasul bun Uite la toicul meu "Salut" cum am Plantele, intr un bazin la fel, cu un caras, Vad ca nici cu mossul nu are treaba! Mizeria iarasi, cu un filtru bun, nu mi se pare problema. Altfel, e normal ca sa ii fie mai bine in bazin mai mare .... Nu inteleg de ce vrei substrat doar cu lante easy??? La mine cresc si cu pietris Cel mai bine incerci singur, macar iti asumi ... altfel nu mai faci nimic .... Merita sa risti! Daca te ieie dupa ce scrie, nu poti tine carasul cu alt fel de peste
Mai bine nu l introduci!
nu seamana. initial era doar rosu, apoi s a umflat
O poza din august
Nu stau cu ochiul, sunt sub tratament, merg zilnic la control.

Forum Index » Profile for payti » Messages posted by payti
Go to: