| Message |
|
|
n3bunyky wrote:cultura de bacterii folosesc DENITROL de la JBL si BIOTOPOL tot JBL
Biotopol NU este cultura de bacterii. Este pentru a anula clorul din apa. Denitrol este o solutie de compromis, de moment. Dadadaaaaaa... Stiu, stiu ca spune ca poti introduce pestii dupa setare si bla, bla, bla. Mda... de aceea iti mor pestii.
Cultura de bacterii este JBL FilterStart, iar acele bacterii nu se multiplica/se ataseaza peste noapte si fac ciclarea.
|
 |
|
|
n3bunyky wrote:stiu ca am gresit si nu am lasat sa mearga in paralel pt un timp dar acum e pra tarziu ce pot sa mai fac sa salvez pestisorii si anume 3 molly 2 ancystrius si 4 xipho ca un molly deja mia murit
filtrul nou este un tetra 600 plus cu 3 straturi de filtrare are si carbunii activi dar am inteles ca nu sunt atat de folositori si inca ceva bio balls alea ajuta cu ceva????
Ca sa-i salvezi ai urmatoarele variante:
- ii dai cuiva sa-i tina pana ciclezi acvariul
sau
- donezi pestisorii
sau
- introduci cultura de bacterii (de ex 2 fiole de Bio Digest) si schimbari zilnice de apa, 5-10% maxim. Apa sa fie statuta in preababil cel putin 24 de ore. In tot acest timp NU cureti filtrul.
Carbunele activ scoate-l urgent! Pastreaza doar polypadul. In locul carbunelui baga niste mediu de filtrare bio. Scoate si buretii, sa ai loc mai mult pentru medii bio.
Bio ballsurile sunt medii de filtrare bio si sunt de diferite tipuri. Rolul lor este de a gazdui bacteriile. Nu sunt stralucite. Functie de buget, inlocuieste-le (sau nu) cu siporax, matrix, ada bio. Ma rog... nu din toate cate putin  Ori, ori, ori.
Nu are si niste inele ceramice acel filtru?
EDIT: Daca nu dispui de niste bani, nu vei face treaba. Acvaristica este scumpa.
|
 |
|
|
MihaiF wrote:M-am cam hotarat pe gama Liberty de la Eheim. Exista trei variante : volum 250 ml , 400 ml si 650 ml. Inaltimea si adancimea lor este egala la toate 3 . Difera doar latimea. Pe oricare din ele merg va trebui sa decupez capacul acvariului. Banii nu conteaza in ecuatia filtrului.
Producatorul zice ca cel cu volum de 650 ml ar fi pt acvariu de pana la 200 l. Sigur ca mi se pare asa o poveste. 200 l daca ai 1 peste sau cum  ? . Adica in Juwelul de 180 l am un 2273 si parca ar mai fi loc de filtrare si mai buna .
Ideea este ca sunt 99 % convins sa merg pe cel mai mare Libery. Voi ce parere aveti ? Voi putea ajusta suficient de incet viteza la out avand in vedere ca acvariul are doar 54 l ?
Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme in privinta debitului
|
 |
|
|
Sau de ce îmi manânca râmele carasii...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Da, poti trai linistit cu el in casa, dac? nu-l umpli cu apa. Chiar mai linistit decat cu o femeie
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
adiio wrote:Acum eu nu vreau sa stric apele nimanui dar... nu stiu de ce va trebuie acel controller.
Se puteau pune ventilatoarele direct pe un alimentator si priza programabila.
Ma indoiesc ca ventilatoarele racesc atat de mult apa (pe cat am vrea noi) ca controllerul sa le opreasca vreodata.
Eu as fi alimentat ventilatoarele de pe priza probramabila a iluminarii sau, cel mult, cu alta priza care sa le opreasaca doar pe timpul noptii.
Ai perfecta dreptate. La asta m-am gandit si eu si, drept urmare, am luat si o priza programabila.
Controlerul l-am achizitionat din pura curiozitate, sa vad daca-si face treaba. Am timp o saptamana sa-mi dau seama. Daca nu, ventilatoarele trec pe priza programabila.
|
 |
|
|
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Salut. Ai rezolvat problema ? Eu am cool controllerul si jbl coolerele (ala de 4) dar sunt f zgomotoase si vreau sa le inlocuiesc dar nu am nicio idee cum sa le montez ca sa stea pe geamul acvariului.
Ma faci sa plec acasa chiar acum sa ma uit dupa vreun spycam
Da, chiar aseara pe la ora 20 am terminat "instalatia". Nu este vreo capodopera, este facuta la mantuiala dar o voi face mai artistic dupa intoarcerea din concediu.
Am luat un alimentator la 2A si folosesc patru ventiloare de acest tip: https://www.emag.ro/ventilator-silentiumpc-mistral-92-1700-rpm-spc044/pd/DHDVKDBBM/
In plus fata de specificatiile date de EMAG iti mai pot spune ca au consum 0,13A/ventilator.
Le-am "plantat" in linie pe o tabla de aluminiu. Doua ventilatoare (cele din capete) baga aer iar cele doua din mijloc scot aerul. Nu am stat sa ma joc prea mult cu controlerul. Din ce am observat exista discrepante intre ce indica el si ce indica termometrul si nu se opreste decat daca il setez dinspre temperatura mare spre mica. Mai aprofundez asta. Nici nu stiu daca termometrul indica bine sau controlerul.
De asemenea, fiind racoroasa ziua, temperatura in acvariu era de 26 grade. Fiind si ora inaintata nu am stat sa setez controlerul pe o temperatura mai mica si sa vad randamentul instalatiei.
Ca si zgomot, ventilatoarele nu vibreaza si nici nu se aud, dat fiind faptul ca oricum clipocitul apei le acopera.
Din pacate nu te pot ajuta cu prea multe informatii. Voi pune niste poze asta seara si, privind randamentul, va trebui sa astept niste zile calduroase sa vad cum se comporta.
LATER EDIT: Ai acvariul decoperit sau cu capac?
|
 |
|
|
|
Da' la crapi, carasi, pastravi sau alti pesti cumparati direct de la crescatorii si care urmeaza sa fie pusi in tigaie ce le faceti? Va puneti nevestele sa-i omoare?
|
 |
|
|
Luat o punga de inimi amestecate cu pipote. Le-a fiert nevasta-mea si le-a dat prin robotul de bucatarie, iesind ca un pate. Mananca dementul, nu are treaba. Ii voi lua si niste hamsii
|
 |
|
|
'ai sa-mi trag o ratza-n poola!!!
Pai n-am io acvariul cat ai tu o camera la sump!!
Ma uit ca dobitocu' de vreo 20-30 de minute la acest thread si abia acum incep sa-mi revin.
PS: Inca mai caut prin poze scafandrul care pozeaza
|
 |
|
|
|
Parca Onassis a fost intrebat intr-un interviu ca ce ar face daca ar mai avea doar trei dolari in buzunar. Si a raspuns ceva de genul: de un dolar as produce iar de ceilalti doi as face reclama
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Granulele uscate sunt produse cu echipamente speciale, numite extrudere. Avantajul este ca, la presiunea si temperatura la care sunt supuse, granulele sunt sterile. De aici si termenul lung de garantie. Ele se pot recontamina dupa deschidetea sacului si de aceea nu este recomandat sa se cumpere "la kilogram" din farmacii veterinare, unde sacul sta deschis saptamini intregi. Cele din zona top-quality (Royal Canin, Hild, Eukanuba) nu contin atit de multe substante de prezervare (impropriu numite "conservanti", pentru ca sunt antioxidanti si emulgatori analog-naturale, unele chiar naturale). Mai curind atentia trebuie indreptata catre produsele low-quality (de ex. Pedigree) care contin mai cu seama subproduse alimentare). Regula cea mai simpla este urmatoarea : daca va iubiti animalutul, nu-i cumparati hrana din supermagazine; ce se vinde la raft este cel mult medium-quality. Royal Canin, Acana, Hills, Eukanuba nu apar niciodata in astfel de magazine si nici in reclame TV. V-ati intrebat vreodata de ce?
Bune informatii.
Nu, nu m-am intrebat de ce nu se fac reclame la TV si de ce nu apar in asemenea magazine, deoarece este la fel cu de ce nu se fac reclame la BMW si Mercedes
Sau ma rog... se fac dar sunt foarte rare si facute sa-ti spuna ca a mai aparut ceva. Nu sa laude calitatea lor.
|
 |
|
|
trasalica wrote:Nu vreau sa aprind discutii, insa medicul meu veterinar, mi-a zis sa numai iau Royal Canin niciodata, in timp dauneaza pisicilor, renal si hepatic, are prea multe grasimi bla bla. Mi-a recomandat nutraline. Salutare
Poate fi foarte foarte adevarat. Sincer sa fiu, as merge chiar mai departe si afirm: orice care este conservat (indiferent de firma) are ceva daunator in el. Chiar si bobitele.
Tocmai de aceea, fiind o pisica de curte (in devenire), deja incep sa il trec pe domnul motan pe produse cat mai naturale si adecvate speciei.
Deocamdata, avand in vedere ca este un pisoi crescut artificial, am mers pe mana unor persoane (destul de multe si la unison), care au avut/au experienta cresterii a unui numar mare de asemenea cazuri si care au incercat diverse metode Si le-a mers bine animalutelor cu produsele de la Royal.
|
 |
|
|
ocean wrote:Eu as evita pateul(de uz uman si mezelurile) nici noi nu le consumam : sare in exces, conservanti, potentiatori si cine mai stie ce minuni si metode de preparare. Asa cum spune Silviu organe si carne de pui si carne de peste, la a noastra ii place si sprotul sau hamsiile(intregi) din cand in cand, plus mancare pentru pisici a noastra prefera in aspic, de restul se satura repede, fiind sterilizata si granulele le luam dedicate
Oh... cand m-am referit la pateu, m-am referit la cel de la Royal Canin, special (sau cel putin asa scrie pe el) pentru pisoi de pana la 4 luni. Este cel din poza

|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Daca pisoiul este deja intarcat, poti sa-i dat inimi si pipote oparite, nu neaparat fierte.
Este o varianta mai ieftina si, in opinia mea, mai adaptata digestiei unui carnivor. Insa,
nu exagera cu cantitatea. Poti sa le combini cu ceva peste, carne fiarta de vita si porc, etc.
Ca ratie zilnica, 2-3 bucati pe zi ar trebui sa fie suficient la virsta lui.
Ai mei mai vineaza prin curte, ii mai vad cu cite o sopirla in gura, ... Asadar, nu mai mult decit
sa ii faca sa nu mai caute alte surse de hrana. Asta e bine si pentru comportamentul lor: la urma urmei, sunt pradatori!
In primul rand multumesc pentru sfaturi.
De intarcat... cred ca s-a intarcat singur, cand a dat de pateu si nu a mai vrut lapte simplu  Ii dau in combinatie lapte+pateu. Asa ca voi incerca si varianta cu inimi si pipote. Nu vad de ce i-ar displacea.
Va iesi si el pe coclauri dar deocamdata, pana primeste si al doilea vaccin, sta/va sta numai in casa. Apoi usor usor prin curte, sub supraveghere, pana invata. E prea mic sa-i dau drumu' in lume de unul singur. Am niste caini pe la vecini de numa numa.
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Scuze, era raspuns peste raspuns!
Daca vrei sa treci pe hrana care contine carne, nu exagera cu orezul si legumele.
Nu uita ca, spre deosebire de ciini, pisicile sunt carnivore adevarate (stiu ca termenul suna cam aiurea dar este consacrat).
Asadar, mai multa carne si fara multe vegetale. Oricum, orezul si morcovul nu creeaza probleme. Insa atit pentru pisica dar mai cu
seama pentru cine, este intezisa utilizarea legumelor fermentescibile (varza, fasole, mazere, etc). Eu ii dau labradorului meu numai
ardei gras si mere iar pisicii aproape numai inimi si pipote refrigerate.
Da-mi te rog detalii privind modul de preparare al inimilor si pipotelor. Si daca ar fi indicat pentru varsta de doua luni.
|
 |
|
|
adrian09 wrote:Rundas.. de ce nu faci schimburi de apa mai dese... pina rezolvi problema...eu schimb la 3 zile...... bine cu coolerele nu mi-a urcat mai mult de 24,5.. atata am acum.. in seara asta fac iarasi un schimb...
Si nu stiu daca e recomandat sa scazi rapid temperatura pina la 24...as schimba in fiecare zi cite 5 sau 10 % pina ar scadea pe la 26c si apoi as face un schimb mai mare sa o aduc undeva la 20... apoi.. cind ar creste mai mult de 26C as face schimb de 30%
Am o intrebare...mi se pare putin ciudat.. cum a spus colegul.. ca nu aerul raceste apa.. atunci cine o incalzeste,nu tot aerul..atmosfera din camera? .. ma refer la bazin.. ca apa naturala nu e incalzita de aer,decat foarte putin.... asta e clar...ea e incalzita de razele ultraviolete.... din cate stiu.
mmmm.ciudat
Cu siguranta nu este indicat sa scazi rapid temperatura in acvariu. Chiar si un grad doua, scazute brusc, poate duce la dereglari ale pestoilor. Poate chiar la moarte. Cel putin asa am citit de pe la colegii de pe aici, muuuult mai experimentati, iar acum ma dau mare
Vom fi plecati pentru 8-10 zile si nimeni nu se va ocupa de acvariu. De aceea iau si ventilatoarele si controlerul.
|
 |
|
|
scorpionul wrote:
paradoxx wrote:si 2 coolere sunt suficiente mai ales daca lungimea lor nu depaseste 90cm lungime?
super tare
Io deja catam rezolvarea la doua probeleme:
1. sa gasesc un cooler cu lungimea de 90 cm (latimea nu ma interesa)
2. Avand in vedere ca acvariul meu are 100 cm lungime... hai ca un cooler aveam unde sa-l pun dar al doilea?
|
 |
|
|