| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
Am 25 constant în acvariu si oricum am tot timpul 23 în casa, asa ca nu are cum sa scada sub 23. Termometrul e JBL Premium si e testat, merge ok.
În dimineata aceasta lucrurile par in regula, toti jucausi si mancaciosi
Am stat si m-am gandit, nu prea stiu eu cum e cu curentul dar daca era asa, apa este un conductor foarte bun, nu trebuiau sa fie toti afectati?
Incerc sa gasesc cauza exacta ca daca se mai intampla vreodata cedez nervos! Una e sa iti moara pestii ca nu ai grija de ei si nici cunostintele necesare si e altceva cand se intampla chestii de genul....
Am ridicat incalzitorul deasupra nivelului apei, desi producatorul specifica clar ca e submersibil.
Desi am cumparat si Costapur si Bactopur, nu cred ca are rost sa le folosesc aiurea... Pestii par perfect sanatosi...
|
 |
|
|
|
Se poate inchide, multumesc!
|
 |
|
|
|
Arata ca un incalzitor normal doar ca e mai lung...
Vad ca au incetat decesele, asa ca am scapat doar cu 3 morti dupa toata aventura.... Sper ca asta a fost....
MULTUMESC TUTUROR PENTRU IDEI, SUSTINERE SI SPRIJIN!
|
 |
|
|
Incep sa cred din ce în ce mai tare ca varianta cu curentul de la incalzitor e cauza....
Ideea e ca pana acum avea partea aia cu reglajul în afara apei insa de duminica am pus mai multa apa în acvariu si incalzitorul e sub nivelul apei....
Va tin la curent
|
 |
|
|
|
Aveti idee cum se masoara curentul din apa?
|
 |
|
|
|
Am incalzitor Sun Sun de 500W nou... E posibil sa ai dreptate, insa doar pestii resimt ca eu stau toata ziua cu mana în acvariu...
Am schimbat 50 din apa, am bagat o piatra de aer sub pompa de valuri pentru oxigenare rapida si totala....
Au inceput sa se scarpine dar nu mai rau decat de obicei cand schimb apa...
Amoniac 0, nitriti 0, initial m-am gandit la otravire cu nitriti... dar pica....
I-am pus pe cei doi din spital inapoi si vad ca nu mai fac asa dar stau ascunsi...
Mai am unul care e în spital avariat rau de tot... Parca nu mai poate sa-si miste partea din spate si inoata doar pe fund... Asta cand reuseste sa stea în pozitia normala.... Ca în restul timpului e cu burta în sus si misca doar inotatoarele din fata....
Ramane sa verific ipoteza cu incalzitorul, ca la pompe nu sunt probleme... Functioneaza si nu cred ca ar putea sa scape curent dar verific....
Ma gandesc la posibilitatea asta pentru ca inainte sa faca urat, reactionau ca si cand se speriau foarte tare de ceva si dupa picau lati.... Si erau cam pe langa incalzitor cand se intampla...
Am cumparat Costapur.... Experimentez pe ala avariatu din spital în prima faza...
|
 |
|
|
|
Am uitat sa precizez ca mai am si lampa UV care merge 4 ore pe zi.... Deci nu stiu ce bacterie ar putea fi.... Eventual parazit....
|
 |
|
|
|
Nu înteleg de ce se întâmpla asta pentru ca în acvariul spital am apa tot din acvariul principal, cu aceeasi temperatura si parametri identici... În plus are doar Easy Life Voogle ca era singurul "medicament" pe care il aveam în casa momentan...
Ma duc sa cumpar Bactopur....
|
 |
|
|
|
Am citit de nu mai stiu ce sa fac.... Exclud posibilitatea otravirii cu nitriti sau lipsa oxigenului...
Cu ii pun în acvariul cel principal, cum ingheata instantaneu si pica ca frunza....
|
 |
|
|
|
Am facut toate testele de apa si sunt perfecte, cu siguranta acvariul e ciclat....
Cum ai reusit sa treci peste problema sau nu a scapat niciunul?
|
 |
|
|
|
Am descris deja in jurnalul Malawi de Oltenia ce se intampla, dati-mi va rog o idee urgent!
|
 |
|
|
|
Dati-mi o idee ce sa fac, ca deja pic nervos!
Sunt deja la a patra situatie similara de azi dimineata....
Parca mor dintr-o data în acvariu, se zbat putin si intepenesc.... Cum ii pun în spital, isi revin in 2 minute....
Deja sunt disperat...
Ce medicament sa iau?
|
 |
|
|
Deci am acvarii de 10 ani si asa ceva nu am mai vazut :
Analizand indeaproape spitalul, vad ca pestii isi revenisera complet, mai putin cel ciugulit. La un moment dat, iar îl apuca si incepe sa faca ca nebunu si iar pica lat de parca e mort.
Bine, am zis sa-l las asa sub observatie o perioada...
Celalalt în schimb isi revenise complet, ba mai mult incepuse sa-l muste pe asta mai lesinat, motiv pentru care am zis ca pe ala revenitu' sa-l pun inapoi în acvariu daca tot e asa infoiat.
Zis si facut! Dupa 3 secunde în acvariul principal, iar a inlemnit si nu mai respira si s-a facut instantaneu din albastru, alb....
Bineinteles ca restu au si sarit pe el sa-l muste dar el tot nu misca .
L-am luat repede si l-am pus în spital, unde incet a inceput sa respire si acum iar se comporta normal
As crede ca face misto de mine, ce draq e asta?
Am facut testele de apa, toate sunt perfecte!
|
 |
|
|
|
Singura chestie pe care am facut-o in plus fata de programul normal, a fost aseara cand am incercat un filtru extern mai vechi sa vad daca curge.... Si l-am incercat amorsandu-l si lasandu-l sa functioneze vreo 5 minute in acvariu.... Filtrul era gol, doar intr-un sertar avea ceva bile de plastic..... Sa fi fost din cauza asta? Are vreo legatura?
|
 |
|
|
|
Aceeasi problema pe care vreau sa o supun atentiei voastre :
În aceasta dimineata, trecand sa observ acvariul, am observat din nou un pestisor care era lat pe nisip si ceilalti ciuguleau din el.
În momentul în care am inceput sa-l observ mai bine, am vazut ca inca respira asa ca l-am scos repede si l-am pus in acvariul spital. Am pus supradoza de Voogle, care este un buffer de imunitate si vad ca da semne de revenire....
În acest timp, am examinat in detaliu si ceilalti pesti in timp ce le-am dat de mancare sa vad daca vreunul da semne de lipsa de interes pentru mancare.
În timpul acesta, am observat ceva ce nu-mi explic.
Un altul, dupa ce a mancat si alerga voios, la un moment dat parca s-a curentat si a inceput sa inoate haotic dupa care pica lat pe nisip.
L-am scos repede si pe ala si l-am pus în spital si parca e mai bine o idee, in sensul ca nu mai sta lesinat si teapan si are pozitia normala dar abia se tine asa....
Am facut repede un schimb de 30 % de apa, moment în care de sub un coral a iesit alt pestisor teapan pe care nu am mai putut sa-l salvez ca era deja mort!
Ajutati-ma va rog, e vorba de vreo boala, ce sa fac ca in momentul asta nu am niciun medicament prin casa si nu stiu ce boala ar fi asta....
Am facut teste de apa toate ok!
Pestii nu prezinta niciun semn exterior de boala si mananca si sunt voiosi... Nu stiu ce sa fac....
PS : cei doi din spital parca si-au revenit complet.... ala ciugulitu e mai amarat ca i-au muscat ceilalti inotatoarele cat timp era în coma.... Ce naiba e asta?
|
 |
|
|
Da maestre, da adevarul doare
|
 |
|
|
|
Deja încep problemele.... Am doua decese sau omoruri, nu stiu inca , în interval de doua saptamâni....
Ambele s-au întâmplat cu doi dintre cei mai mici....
Prima data l-am gasit mort pe nisip si am crezut ca nu s-a acomodat, era mai firav.... Nu mi-am facut mari probleme crezând ca e doar o întâmplare....
Problema mare este ca în seara asta am mai vazut unul dintre puii cei mai slab dezvolti, în gura la ala cel mai mare si care a crescut cel mai repede.... Adica ala rosu de care mi-ati zis ca e de rau si nu de Malawi....
Oare cei mai mici nu reusesc sa se hraneasca cum trebuie, nu apuca mâncare (de baza le dau NLS de 2mm ca mai mic nu am gasit si câteodata fulgi si spirulina )?
Sau altele sa fie problemele?
Mai am vreo 2-3 care cresc mai greu, în rest au cam facut 5-6 cm.... Idei???
|
 |
|
|
Crede-ma, stau în fiecare zi sa vad daca au mai crescut
Momentan vad doar schimbari in colorit, abia incep sa-si defineasca culorile, ce sa mai vorbesc de stabilirea sexelor....
Cu nevasta-mea am ceva discutii pe motiv ca i-am dat pestii aia mari care se pupau (ciclide americane ) si incerc sa o conving sa aiba rabdare ca o sa creasca si astia si o sa fie un spectacol de culoare si or sa se pupe si astia (sper ca nu, ca alea erau de fapt batalii pentru suprematie dar pentru ea erau foarte romantice  )
|
 |
|
|
|
Ma bucur, profesore, multumesc!
|
 |
|
|