[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: SuperSteaua
Forum Index » Profile for SuperSteaua » Messages posted by SuperSteaua
Am achizitionat de curand un acvariu cu urmatoarele caracteristici:
130x50x60, geam de 10 si intarituri pe toate lateralele.
Ideea este ca siliconul de la lipituri se intinde inca 9-10 mm de la incheietura pe geamuri si pe alocuri au intrat alge pe sub el si se vede urat.
As vrea sa inlatur excesul de silicon.
Vreau sa stiu daca o fac credeti ca s-ar slabi rezistenta lipiturii sau ar aparea alte probleme?
Multumesc.
S-a dat pana la urma pachetu?
Daca nu s-a dat nimic inca as vrea sa iau eu tot pachetul.
Daca poti da-mi un tel sa vorbim.
Salut!
Iau eu si scalarul si acvariile!
An niste anubias nana si niste cryptocoryne de dat la schimb daca te intereseaza.
Ti-am trimis un PM.
Io cred ca e undeva pe la mijloc treaba.
Nu cred ca bagau saci goi ca pana la urma sunt facute din prefabricate majoritatea blocurilor.
Din ce am mai citit si eu, cred ca undeva pe la 1 - 1,5 tone este rezonabil si stai linistit.
Am vazut la un baiat la etaju 10, doua acvarii de 500l puse unu peste altul si nu parea sa stea nelinistit.
Sunt destui acvaristi care ca au pus mai multe tone decat ar fi bine prin apartamente si pana acum nu am uzit pe nimeni sa fi avut probleme!
Voi ati auzit pe cineva ca i-a crapat plafonu?
[quote="viviparu'"]Eu am mai facut unui prieten o masa, doar din teava rectangulara, pe care se odihneste un acvariu de vreo 700L(capacitate). Am mai bricolat cu diverse ocazii si mici dulapuri, rafturi, etc.

N-am facut niciodata o masa cu schelet metalic imbracata in PAL. Da uite ca ma ambitionez. Hai s-o facem impreuna. Ce zici?[/quote:f554d12373"]

Multumesc pentru oferta.
Dar in momentul de fata sunt in studiu de caz.
Poate cand ma hotarasc ce sa fac si cum fac o sa facem impreuna.
Merci.
Caut: acvariu intre 400l si 500l cu suportul aferent.

Conditii:
1 masuratori undeva in jurul L=140 l=60 i=60
2 sa nu fie zgariat sau ciobit
3 geam de 10 si intarituri
4 suportul sa arate bine

Poate sa fie si fara capac, cumpar si separat acvariu sau suport.

Ofertele pot veni pe PM.
Multumesc.

[quote="viviparu'"]Faci cum vrei. Eu am avut un acvariu de 200L pe o masa de PAL melaminat, masa de birou, si la jumatate masa se lasase. A fost nevoie sa o intaresc. Eu raman la parerea mea ca ar trebui sa ai schelet metalic. Cu 50-60 RON in plus(care la investitie nu cred ca mai conteaza) stai linistit o viata.

Decizia iti apartine.[/quote:52b1fae325"]

Nu este vorba de bani ci pur si simplu ca nu gasesc pe cine sa imi faca.
Plus ca trebuie cineva destul de priceput ca dupa ce face scheletul metalic sa il imbrace si cu pal ca asa este frumos.
O sa vad pana la urma ce o sa fac.

Astept incontinuare daca aveti ceva schite sa imi dati si mie.
viviparu'"]Schelet metalic, tati, fara discutie. Din teava rectangulara sanatoasa. Si bine facut.[/quote:bed2e80e3d wrote:

Mai baieti apropo de acvariul din Cora pantelimon: am ramas cam mirat.
Am fost in seara asta si m-am "benoclat" mai bine la el.
Am masurat latimea si inaltimea si sunt 50x70 iar lungimea cam 250 din ochi ceea ce => peste 800l adica in jur de 1,5 tone.
Toate bune pana aici. Cand m-am uitat la masa pe care era pus m-am crucit: nici urma de metal (bare, cornier sau alte chesti ca m-am uitat bine) era facut doar din pal din cel subtire, nici macar dala gros, si culmea nici macar nu era pus pe toata circumferinta blatului pe care era pus acvariul.
Si eu care ma gandesc sa fac o fortareata de fier care sa tina acvariul meu de 500l m-a pus pe ganduri.
Asa ca ma gandesc ca tamplarul cu care am vorbit avea dreptate cand zicea ca nu trebuie sa fac schelet metalic la masa pentru acvariu si ca e de ajuns o masa solida din pal.

Daca tot suntem la capitolul mese pentru acvarii v-as ruga care aveti si puteti sa imi dati si mie poze sau schite (daca se poate si din ce material sun facute) cu mesele voastre de la acvarii.
De mentinut ca trebuie sa fie pentru un acvarii mai mari de 400l-500l.

Multumesc.
raresr wrote:fundul ar fi bine s ail faci din sticla de 12 sau daca nu dubleaza cu 10 si la treaba cu kg dupa cate stiu eu de cand lucram la firma de arhitectura, se calculeaza rezistenta in functie de materialu din acre este facut blocul respectiv casa, daca este pe caramida tine undeva la 875 de kg langa un zid de rezistenta si daca este din beton (prefabricate) tine in jur de 1 000 kg

1000 kg / m2 presupun!!!
M-am m-am linistit din punctul asta de vedere.

In ceea ce priveste dimensiunile raman la 140x60x60 geam de 10 si intarituri.
Cu plantarea nu o sa am probleme.
LooSeR wrote:Pianu cu coada in jur de o tona / o tona jumate. nici eu nu am crezut ! Am facut la arhitectura rezistenta blocurilor si cum sunt calculate .. dar sincer am uitat cate kg pe metru patrat sunt o sa verific !

Te-as ruga sa te interesezi!!!
Pe de alta parte am mai vorbit in stanga si in dreapta si am auzit de altii care au mai mult de 1 tona si cica nu au avut probleme de genu asta.
Dar numai gandul imi cam da fiori.
Cred ca o sa merg totusi pe dimensiunile respective (140x60x60).
Alta intrebare: trebuie neaparat sa aiba fund dublu sau merge si cu fund simplu din geam de 10?
M-am hotarat: raman la 140x60x60.
Mai bine zis ma hotarasem pana m-a speriat o cunostinta care mi-a zis ca avand in vedere ca toata jucaria o sa ajunga pe la o tona sa nu am probleme cu plafonul de la bloc mai ales in eventualitatea unui "tremurici".
Acum sa va intreb si treaba asata: tot echipamentul sticla+apa+substrat+pietre+decor+alt acvariu de 60l+suport = cam 1 tona, credeti ca ar fi probeleme cu rezistenta blocului. De mentionat ca acvariul va sta langa un zid de rezistenta din beton si stau la etajul 3 din 4 intr-un bloc vechi de 20 de ani facut dupa cutremurul din '77.
Io cred ca rezista mai ales ca m-am uitat pe scari la placa dintre etaje si are cam 30 cm.
Voi ce ziceti?
Am vazut si eu acvariul din Cora.
Nu stiu daca avea 500l dar parea destul de mare. Era lung si greutatea distribuita pe o suprafata mai mare poate daia rezista.
Eu o sa merg pe varianta de suport cu schelet metalic ca sa stau linistit.
Asa ma gandeam si eu ca o sa dorm mai linistit.
Schelet metalic va fi atunci.

:-)

Ramane sa vad ce pesti o sa mai pun pe langa scalari. In acvariul de 70l care il am acum am 2 perechi de scalari adulte cu depuneri la activ, vreo 10 neoni, 2 corydoras si 2 ancistrusi si nu au fost probleme pana acum. Cam inghesuiti dar fara sa se manance.
OK. Argumentele voastre sunt suficiente.
Raman la 140x60x60 din geam de 10 si intarituri longitudinale si transversale.
Acum alta intrebare.
Avand in vedere ca pe langa acvariul de 500l va mai exista si unul de 70l care il am acum si va fi pozitionat undeva in mijloc sub acvariul mare si ca va avea cu totul aproape o tona cum fac masa pe care va sta?
Credeti ca e de ajuns sa o fac doar din pal sau e necesar schelet de metal imbracat in pal?
La varianta doar din pal ma gandesc sa folosesc pal din cel gros cum sunt blaturile de bucatarie.
As vrea inaltime de 70 ca asa mi-ar placea mie mai mult.
Nu imi place cand plantele ajung la suprafata si se indoaie si trebuie sa le rupi sau sa le lasi asa.
Are dreptate Viviparu ca ar fi greu de umblat in el,dar urcat pe un scaunel cred ca se rezolva problema mai ales ca sunt si destul de inalt.
Vreau sa pun scalari cu neoni in el. Cel putin la asta ma gandesc acuma.
Oricum nu sunt incuiat si stiu sa ascult parerile altora. Mai ales ca vin de la oameni mult mai cunoscatori decat mine.
Asta era si ideea sa ma sfatuiti sa nu ma trezesc ca dau de belele din nestiinta.
Crezi ca ar merge si 150x60x60.
Daca nu o sa raman la 140x60x60 si daca nu e prea mare diferenta de bani voi face 140x60x70.
Multumesc pentru sfat.
Daca ar mai fi vre-un sfat care crezi ca mi-ar prinde bine .....
[quote="Porcu'"]Daca la asta 140x50x70, 70 cm e inaltimea nu cred ca-i bine sa-l faci din sticla de 10 mm.
Mai bine fa-l [i"]pa™[/i] asta: 140x60x60. Dimensiunile sint mai coolte™ . Merge din sticla de 10 mm cu intarituri longitudinale si transversale. Da daca ai de unde lua sticla de 12 mm ar fi mai sigur.

Intr-adevar 70 este inaltimea. As vrea sa il fac cat mai inalt.
Nu se poate in nici un fel sa il fac de 70 inaltime cu intarituri sau io stiu.
Daca as folosi geam de 12 ar fi ok?
Daca este diferenta mica de bani il fac cu geam de 12.
[quote="Porcu'"]Daca la asta 140x50x70, 70 cm e inaltimea nu cred ca-i bine sa-l faci din sticla de 10 mm.
Mai bine fa-l [i]pa™[/i] asta: 140x60x60. Dimensiunile sint mai [i]coolte™[/i] :ok: . Merge din sticla de 10 mm cu intarituri longitudinale si transversale. Da daca ai de unde lua sticla de 12 mm ar fi mai sigur.[/quote]
Intr-adevar 70 este inaltimea. As vrea sa il fac cat mai inalt.
Nu se poate in nici un fel sa il fac de 70 inaltime cu intarituri sau io stiu.
Daca as folosi geam de 12 ar fi ok?
Daca este diferenta mica de bani il fac cu geam de 12.
Salutare.
A venit vremea sa imi fac si eu un acvariu mai mare adica undeva pe la 500l brut. :-)
Vreau sa imi spuneti daca sunt realiste masurile la care m-am gandit:
prima varianta ar fi 140x50x70=490l cu geam de 10 si intarituri longitudinale
sau
a doua varianta 140x60x60=504l cu geam de 10 si intarituri longitudinale
Bineinteles orice alt sfat este binevenit.
Multumesc.

Forum Index » Profile for SuperSteaua » Messages posted by SuperSteaua
Go to: