[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin_niky
Forum Index » Profile for florin_niky » Messages posted by florin_niky
Am fost aseara in Cora si Bricostore si cei de acolo ziceau ca nici nu au auzit de asa ceva.
Momentan am adaptat capacul de la acvariul vechi dar nu-mi plac carpelile asa ca vreau sa-i fac capac noului acvariu.
Daca nu exista intradevar atunci voi pune 6 bucati la 60 cm.
Astazi vreau sa ma duc dupa neoane.
Ce-mi recomandati?
Mda....
Filru o sa-mi fac. Ma gandeam la un recipient ceva mai mare de vreo 20 L.
Scalarii au diametrul corpului de aprox 5 cm. Sa ma risc sa bag neoni sau nu?
Chiar nu vreau sa-i vad cu ochii mei cum sunt haliti.
Eu zic ca e prea mare inaltimea de 80. O sa ai o asimetrie deranjanta ochiului.
Gandeste-te cum o sa ajungi sa intretii acest acvariu.
Oricum daca vrei 80 trebuie sticla de 15 cm cel putin.
Sticla se degreseaza cu o carpa moale imbibata in alcool.
Dar personal nu-ti recomand sa te apuci sa-ti faci singur un acvariu daca volumul acestuia depaseste 30L.
ok
multumesc
Dar despre filtre ce zici pot sa le folosec?
Eu zic ca merge si de 10mm dar nu mai mult de 50cm inaltime.
Vezi ca nu prea e bine pe balcon ca o sa se umple de alge.
Mai gandeste-te.
Mai am doua intrebari:
1. Am patru scalari mari pe care ii iubesc foarte mult caci pentru ei am luat monstruletzu (180L). Pot sa bag si niste neoni pe linga ei daca plantez bine acvariul? Nu sariti cu gura pe mine ca sti ca neonii sunt mancarea scalarilor dar ma gandeam ca poate merge, repet, cu o plantare abundenta in partea din spate a acvariului.
2. Am un filtru RESUN si un AquaEL. Pot sa le pun momentan pe acestea pana fac rost de bani pt unul extern? Nu vreau sa le pre;ungesc chinul scalarilor in 60 L.
Si osram flora de un de gasesc si la cati RONi?
Pirania vezi ca ti-am raspuns pe PM.
Oricum nu este un secret am luat pietrisul cu 30.000 ROL sacul de 30 KG.

Midal, betta
Multumesc mult.
Sa pun numai TLD-uri sau sa mai combin si cu altceva?
Razvane ai perfecta dreptate, dar asa e cand ti se pune pata. Cel putin la mine asa e.
Aseara am facut si suportul. A iesit exact ca la Juwel. Oricum acvariul este copie (adica la aceleasi cote) dupa Rekord 160.
Sunt super incantat de el. Acum am fost si am luat un sac de 30 Kg de pietris. Diseara o sa-l spal bine si incep amenajarea acvariului.
Nu prea mai am bani de un capac Juwel asa ca o sa fac unul di laminat ca oricum mi-a mai ramas.
Unde gasesc tuburi de 90 cm?
Sau sa pun 4 buc de 60 cm?
Aseara s-a intamplat minunea. Mi-am convins prietena si am fost la Animax de unde am luat un acvariu de 160L.
270 RON
Sunt super incantat de el.
Sticla e de 8mm are si intaritori longitudinale tot din sticla de 8mm.
Astazi trebuie sa ma duc dupa pietris si PAL pt masa. Diseara ma voi apuca de amenajarea lui.
L-am umplut aseara cu apa cam 120 L si am pus si niste Aquasafe.
Ma uitam aseara la el cat e de mare si ma gandeam ca eu imi doream unul de vreo 500L.
60L
Doua filtre interne
Iluminat neon tld380 + bec eco (cu priza programabila)
Plante suficiente
aerare cu perdea de bule pe toata lungimea acvariului
Partea nashpa e ca sunt prea inghesuiti pestii dar nu am ce sa le fac momentan. Mai am 4 scalari, un platy si un ancistrus.
Inca o data repet, stiu ca sunt cam inghesuiti asa ca nu sariti cu gura pe mine ca e suficienta constiinta mea.
Vreau sa stiu daca e suficient tratamentul aplicat. Petele de pe ochi au mai disparut.
Insa ochii sunt in continuare putin scosi din orbita. Am citit tot pe aici ca ar putea fii de la prea multa aerare. Asa sa fie?
Silicon.
Am doi moly in varsta de vreo 9 luni.
Unul dintre ei are o pata albicioasa pe suprafata ochilor.
Am bagat 1/2 pastila de sera baktopur direct + albastru de metil.
Ce alt ceva imi recomandati?
Salut.
20 L sunt prea putini. Incearca un acvariu de cel putin 100L.
Filtrul este cam puternic (e pentru aprox 60L) dar nu trebuie oprit. Eventual da-l la minim sau daca nu este suficient fa-i o deviatie deasupra apei intr-o teava cu gaurele. Astfel rezolvi si problema curentilor din acvariu si cea a aerarii. Va fii doar un zgomot ca de ploaie care nu cred ca te va deranja.
Plante ... trebuie, dar in 20L e cam greu sa mentii un echilibru. Incearca macar 50L.
Multa bafta.
am o pompa resun 9610.
o vrei?
Salut.
Eu am un "droser" electronic de 75 mii lei pozitionat in exteriorul capacului, in spate. Nu ai ne voie de starter. Nu am izolat in nici un fel soclurile si nu am probleme. Singurul lucru pe care l-am izolat a fost un bec eco pus suplimentar in capac. Pe acesta l-am izolat cu un mastic de se pune la coductele de la aerul conditionat. Daca nu ai de unde sa faci rost i-ti dau eu o cutie.
Asta am facut eu. Nu-ti zic ca asa este cel mai bine.
Merci mult!!!
Dupa ce-l fac ne vedem la o
Ok 15mm va fi grosimea.
Blatul barului se va monta cu balamale pentru a avea acces la acvariu. Tot pe blat vor fi montate si neoanele.
Daca tot il fac de 15 mm pot sa ma duc pana la 2 m lungime?
Despre poze si eu sunt nerabdator sa le fac, dar pana atunci trebuie spart un perete din acea camera facut tavan fals di rigips, zugravit, montat parchetul... ma cam doare capul. Promit ca voi veti fii primii care vor vedea pozele.

Forum Index » Profile for florin_niky » Messages posted by florin_niky
Go to: