Message |
|
O sa iau in calcul ce ai zis. Pana in prezent m-am ferit de plante crezand ca o sa fie devorate de carasei si ca o sa tulbure apa, plus ca am un acvariu cam la limita pentru nevoia lor de spatiu si m-am ferit sa il aglomerez.
|
 |
|
Au primit aseara prima portie de salata verde din viata lor si au consumat-o cu placere. Azi intentionez sa le dau si niste mazare. Despre problema cu NO2 trebuie sa ma documentez. Folosesc diverse substante de tratare a apei (AquaSafe si EasyBalane de la Tetra) si schimb saptamanal cam 20% din apa, insa nu am facut niciodata analiza apei. E clar ca e un capital in are trebuie sa ma informez. Va multumesc inca o data.
|
 |
|
Pare ca s-au linistit, acum rascolesc impreuna substratul, unul langa altul (sper ca m-am alarmat degeaba). In momentul de fata in hranesc cu tetra pro colour (multi crisps)de 2 ori pe zi, insa le dau porti mici (cam cat iau intre buricele celor 2degete). O sa incerc sa fiu mai intrazneata si sa le diversific mancarea. Nu stiu daca sunt cu creasta, unul are asa o tenta de ceva pe cap insa e mult sa o numesc cresta iar celalat cred ca este din acela cu codita vual. Sunt luati de la petshop cand erau foarte mici, si s-au schimbat mult forma si chiar culoare ( unul avea pete negre pe tot corpul care au disparut treptat).
Mersi mult pentru toate informatiile.
|
 |
|
Atasez un filmulet facut azi cu acvariu.
[youtube]: http://www.youtube.com/watch?v=V6cPtQOfuGY
|
 |
|
I-am cumparat in martie, insa erau foarte mici si au stau o perioada intr-un acvariu mai mic de 30l cam 3 luni si cred ca acesta este motivul pentru care nu s-au dezvoltat corespunzator. Ei au 5cm fara codita. Oricum o sa ma orientez spre un acvariu de 120l si sper sa le fie bine.
|
 |
|
Da, sunt carasei auri. Unul este mai mare si are o burtica mai proeminenta in schimb ce celalalt este mai suplu si mai mic, insa cel "agresiv"este cel burtos. O sa incerc sa postez un filmulet cu acvariu, cred ca e mai elocvent asa. Oricum mersi din nou pentru informatii, imi sunt de mare ajutor.
|
 |
|
Mersi mult de raspuns. M-am gandit la asta insa nu stiu ce sex au, sunt primii mei pestisori. Am citit ca ajung la maturitate sexuala cam la 1 an de zile (cam atat au si ei) si ca masculul are niste puncte albe pe botic. In cazul caraseilor mei nici unu nu prezenta acele pete.
|
 |
|
Am un acvariu de 60l cu filtru intern, pompa de aer cu perdea, incalzitor, termometru, substrat de pietris de 4-6mm, o buturuga si o planta cu frunze late ( nu stiu cum se numeste doar rezista la agresiunea casareilor).E populat de 2 carasei de aprox 5cm (care locuiesc impreuna cam de 10 luni) si 2 sanitari mititei cam 1cm care au venit cam acum 3 saptamani. De aproximativ o saptamana unul dintre caresei il urmareste pe celalat si il ciupeste de burtia si aripioare, inainte stateau doar unu langa celalat iar acum...sa fie de vina spatiul? E posibil sa se simta stramtorat si din cauza aceasta sa devina agresiv? Ce pot sa fac? Planificat era sa schimb acvariu in primavara.
|
 |
|