| Message |
|
|
|
Sa treci pe lista si Vallisneria, e o planta cu crestere rapida si fara cerinte mari.
|
 |
|
|
alber wrote:Nu m-ai inteles. Betta este pestele, nu te inseli. Eu intrebam de ce intrebi daca Betta are probleme cu cineva in acvariu? Vezi vreun semn de stres sau de boala pe care eu nu il stiu, sau nu il observ?
Stiu ca "astia e mai batausi" si d-aia intreb.Si nu, n-am vazut nici un semn de boala, eu abia vad la mine in acvariu 
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!! Vezi ca o sa-l umplii de guppy daca ai si femele.
|
 |
|
|
Io m-am uitat la pove si am vazut asta http://picasaweb.google.com/ciobanual/Locatari#5329812132090428658, d-aia te-am intrebat. Daca nu e betta scuzele de rigoare.
|
 |
|
|
|
Felicitari dom'le, ai reusit ceva frumos in doar 7 luni. Acum o intrebare off topic: acel betta are probleme cu cineva in acvariu?
|
 |
|
|
Dupa mine daca nu ai mai lipit cateva acvarii pana acum, ori il cumperi ori il faci cu cineva care a mai facut asa ceva. Daca e vorba de peste 200 de litrii e ceva apa acolo........ parerea mea 
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit !
Poate iti iei un filtru, intern macar, nu sunt foarte scumpe.
|
 |
|
|
Pana la urma am folosit General tonic de la Tetra si s-a facut bine 
|
 |
|
|
|
Ai primit niste link-uri de la @clauss, daca le citeai primeai niste raspunsuri .
|
 |
|
|
|
Mai am 6 pui.
|
 |
|
|
Pai in acvariu poti baga orice, daca ai alge in acvariu tot se vor "depune" (pe pietre, buturugi, filtru, plante, castele, scafandrii si ce mai baga lumea in acvariu  )
|
 |
|
|
|
Eu am luat mopan din magazin, l-am fiert si tot am alge in acvariu. Agele nu apar din cauza lemnului. La fiert a iesit culoare din el si l-am fiert de mai multe ori.
|
 |
|
|
Scuze Gabi, intai trebuia: Bine ai venit!!!! 
|
 |
|
|
"Cu pietrisul am ales verde cu gandul sa para mai natural "
Eu pietre verzi nu cred sa fi vazut(intr-adevar n-am fost in tari exotice) iar verzi au toate sansele sa devina de la alge 
|
 |
|
|
Sa nu ne uiti cu poza, Luci 
|
 |
|
|
Anubiasul trebuie pus PE buturuga nu langa, motivul pentru care nu trebuie aste ca ii putrezesc radacinile.Plantamin sa nu mai pui daca nu ai bine plantat acvariul ca te vei umple de alge am patit-o si eu si am mai auzit pe aici pe forum(acum poate a fost coincidenta  ).
|
 |
|
|
|
Pai daca se bat incerci sa-i separi adica sa-i pui in alt acvariu. Iar referitor la ce ai ntrebat mai sus despre scaderea temperaturii apei se pot monta ventilatoare in capac (insa am inteles ca nu sacad decat cu 2-4 grade) sau exista varianta profesionala numita chiller. Dezavantajul acestora din urma este ca sunt scumpe.Eu unul am montat aer conditionat insa are si asta dezavantajul ca merge doar cand sunt eu acasa.
|
 |
|
|
|
"Acum problema este urmatoarea:
1. Pot pune oare molly-le maine? Nu imi spuneti despre ciclare caci stiu ce este aceea, insa in borcanul in care stau, cu siguranta nu le este foarte bine (cu toate ca borcanul este mare), si am riscat pana acum sa le schimb toata apa din borcan (am pus doar solutia respectiva) si nu au avut nimic. Asadar oare la atata apa, este ok daca ii mut de maine?
2. ce sa fac cu carasii si cu cealalta molly si cei doi sanitari care stau in acvariul mic? este cam graba si cu ei caci in acvariul asta mi s-a stricat aeratorul ala si ii tin fara el deja de vreo 4-5 zile, cu schimburi mai dese de apa. Ii mai pot lasa in acvariul asta mic inca vreo cateva zile, sau sa risc sa ii mut pe sambata, de exemplu?
3. acvariul va fi populat cu plante si nisip DUPA ce voi pune pestii pentru ca, din pacate, noua mobila va veni cam intr-o luna (suntem in criza financiara, nu????), si nu imi permit luxul sa ii chinui fara aerator si pe ceilalti in borcan. Ceva idei? Voi din ce fel de material aveti facute standurile?
4. Ce fel de plante sa iau ca sa nu le pape carasii? Vreau ceva tip sabiute si inalte si subtiri. Nu vreau nici de suprafata si chestii latite pe fundul acvariului.
5. Ce pietris, ce subtrat sa iau?
6. Cat de important este filtrul? Pot tine pestii in acvariu cca 2 saptamani pana cand reusesc sa iau si un filtru? NU imi recomandati idealul, ci ce este posibil.
7. Pot lasa buturuga aia de pluta (ca arata a naibii de bine) si sa incerc sa o fixez cu ceva pe fund? (o piatra fiarta in prealabil bagata in buturuga)
Astept raspunsuri practice pls, nu cum e ideal ca asa stiu si eu."
Pai de ce nu-l intrebi pe acel "guru" al acvaristicii? Noi suntem muritori de rand(mai putin unii "Porci"), "el mi-a zis ca nu-i problema, se obisnuiesc" .Mentionez ca nu vreau sa deschid o intreaga discutie in contradictoriu, insa vad ca orice sfat ai primii "se obisnuiesc ei cu totii la temperatura asta, sper si tind sa cred". In rest toate cele bune.
|
 |
|
|
|
Testele de apa pot fi 5 in 1(care am inteles ca nu sunt foarte precise) sau teste pentru fiecare marime in parte(PH, KH, GH, NO2, CO2......).Preturile difera in functie de firma, cantitate etc Poti cauta pe net.
|
 |
|
|
|
Am intrat pe jbl onlinehospital si am citit ca trebuie sa-i dau Fungol.Terbuie separat si tratat?Alte sfaturi, cine a mai folosit.........
|
 |
|
|