Fi atent aici maestre, ca de data asta vorbesc chiar in cunostinta de cauza
Presupun ca te-ai prins cum se conecteaza bio circulatorul la teava care merge in filtru. Cand o fi sa umpli acvariul, dai drumul la pompa (cand are suficienta apa) si o lasi sa se amorseze.
Acvariul il umpli un pic mai sus (2mm) de semnul 'max'. Cam ala e nivelul la care trebuie sa fie si sa nu ai parte de surprize.
Acum punctual:
1 - da, un rw4 e suficient, asa am avut in el si o tineam reglata la jumatate.
2 - eu am incercat tot felul de mini skimmere, au fost un mare fas si frectie diana la picior de lemn. schimba 10 litri de apa/saptamana si e ok.
3 - eu acum folosesc tropic marin, dar nu sunt prea multumit, red sea mi s-a parut mai ok (se dizolva mai repede si avea concentratiile potrivite pentru pesi/corali).
4 - o sa-ti imprumut io testele necesare
5 - nu stiu cu refractometrul, tds am de la Marian Sterian, ieftin si bun
6 - 2 litri de matrix
7 - nu stiu..
Piatra vie de pe forum, de la dl Peti (aqua-life.ro) sau de la Reefcenter (reefcenter.ro). 4-6 kg cred ca sunt suficiente.
Lampa - nu ti-a dat si capacul ala facut de mine, sau ti se pare prea naspa?
Sistemul ato (cel ieftin) se blocheaza, dar eu am rezolvat problema romaneste - o priza programabila care da curent la sistemul ato doar 5 minute pe zi (am urmarit cate minute sunt necesare pe zi ca sa completeze apa evaporata in 24 de ore si am mai pus un minut de la mine). Nu e normal asa, dar e sanatos pentru parchet.
Un reactor mic pentru fosfati iti fac eu cu ce am in cutia cu maimute, dar dupa ce ma intorc.
JBL Blanki e bun, dar ai grija ca poti curata si coralina (mie imi place coralina pe geamul din spate). Dar, dupa utilizare sa-l speli bine la chiuveta, ca altfel rugineste.
Lamurit?