Multam pentru sfaturi
Sa o luam pe rand:
-Acest proiect se va materializa cam in 2-3 luni cand ma voi muta in alta casa. Acolo pe hol am o nisa de 125cm ( de fapt peretele din stanga nu este

) si acolo vreau sa asez acvariul. Sunt doua variante; una, sa fac acvariul de care tot vorbesc la 800mm si langa el sa asez actualul acvariu pe care am de gand sa-l fac cu apa dulce, si a doua-a varianta este sa fac un acvariu cub cu latura de 500 cu SUMP-ul aferent si in latura din dreapta sa construiesc un dulap, din care sertarele de jos sa le folosesc ca : cel de jos bazinul ATO, si cel de deasupatra sa fie refugiul. Acest dulap o sa fie tot cu latura de 500. Restul dulapului o sa-l folosesc pentru acareturile acvariului si alte lucruri personale
-Acvariul sigur o sa fie cu sticla slefuita de fabrica (profesional) am vazut sil eu cum arata si nu se compara cu ce treaba fac astia de pe la geamgerii
-peretele despartitor o sa fie negru la fel si spatele ( atat si cei doi pereti care formeaza camera overflowlui). daca nu este scumpa, cumpar sticla direct neagra , daca nu fac din komatex despartitoarele, doar ca nu stiu cat de bine se curata acest material plastic deoarece vreau ca toate sticlele sa fie curatate mereu
-legat de grosimea tevii, k, merg pe cea de 25. Nu mai stiu de pe ce site de afara faceati voi comanda, dar sigur fgasesc ajutor de la voi
-acum legat de refugiu, ce sa zic, mie personal imi place acvariul colegului @cibserg

. Diferenta de inaltime o sa vada doar din fata (peretele despartiror am zis ca-l fat negru) dat si aici o sa-i fac din komatex o fata negra ca sa nu se vada ditamai statul de nisip
-inaltimea standului banuiesc ca o sa fie cam de 700-800mm, am mai avut acvariu cu SUMP si stiu ce inseamna sa nu ai loc sa te desfasori
-legat de pompa, cum am mai spus am un Eheim de 2000l.h, eu m-am gandit ca este deajuns la acvariul propriuzis (adica cub 500mm) . In schita postata de mine se vede cum refugiul este alimentat cu apa de o pompa pusa in cutia unde sunt tevile overflowlui
-pompa de la refugiu o sa fie hailea BT 400 iar peretele despartitor o sa fie prevazut si el cu un pieptene
-peretii despartitori din SUMP o sa-i fac asa cum spuneti voi
Acum tre sa aleg cel bai bun model, ca nu vreau sa ma complic
Varianta a2-a aste :