Am vazut poze aici pe forum, la nea Alex08 spre exemplu, in care se vedea reflexia fotografului intr-o bula minuscula de oxigen. Din cauza lui am spart un aparat foto d-ala compact!
Eu nu am fost nascuta sa fac fotografii...
Dap, s-a convins ca nu-s de el clatitele. Vrea sa bage/a bagat deja americane mari amestecate, cu speranta ca sunt doar masculi. Discusii sunt stresati rau in momentul asta si tre' sa plece de acasa.
Momentan rezervati.
dan.pavelescu wrote:Doar din punct de vedere al aspectului: am avut ocazia sa fac un bazin cu nisip JBL Sansibar White. E cam fin, dar arata intr-un mare fel, mi-a placut maxim.
Pai geophagusii d-ala fin vor, am inteles ca-l iau in gura si-l scot pe branhii. Caut! Mersi mult, nenea haripatu'!
Se doneaza discusii din imagini, in numar de 8, intre 15-22cm, doi dintre ei sunt pereche depunatoare. Vine la pachet si un banc de vreo 60 de neoni rosii. Pestii sunt in Bucuresti sector 1. Se predau doar personal. Rog PM pentru detalii.
Bine ai venit! Wow, imi plac vanzatorii de acolo! Ai nostri sunt in stare sa vanda si crocodili cu asigurarea ca se preteaza unui acvariu de 15 litri.
Melcisorii au venit odata cu plantele. Nu dauneaza, ba din contra. Doar ca au prostul obicei de a se inmulti peste masura.
La ciclarea fara pesti nu se fac schimburi de apa.
La ciclarea cu pesti in bazin, schimburile de apa dese sunt vitale.
DA
Sa renunti la filtrarea chimica pe care o inlocuiesti cu biologica.
Sa testezi cam peste o saptamana, sa vezi daca a inceput sa creasca NO2-ul, in speranta ca nu mai e atat de mult amoniac in apa si incepe in sfarsit ciclarea.
Sa astepti.
NU
Sa nu te mai joci cu amoniacul pe langa acvariu. Sa nu iei deocamdata nicio vietate, nici macar melci.
Revin cu o corectare. Filmuletul e mai vechi, l-am vazut eu anul trecut. Perioada in schimb e cam aceeasi, sfarsitul lui februarie. Pentru cine are taria sa-l urmareasca:
lukitza wrote:Cred ca orice substanta ai baga in acvariu nu-i afecteaza instant.
Anul trecut circula pe forum filmuletul unui coleg care a pierdut toti pestii in 15-20 de minute dupa un schimb de apa. Imi pare rau ca nu-l mai gasesc, oricum era dureros sa-l urmaresti. Erau tot africane si prezentau cam aceleasi simptome. Si parca tot prin primavara se petrecea evenimentul.
Stiu ca e tardiv, dar nu e posibil sa fi fost ceva in apa de schimb? Gen sulfat de aluminiu sau alta minune toxica? E bine sa ai Biotopol prin casa in cazuri d-astea.
Se vand 8 discusi mari, sanatosi printre care si o pereche depunatoare. Nu cunosc varietatile, sunt ai unui prieten care vrea sa treaca pe americane. Discusii provin din import de la Tony Tan, au costat in jur de 3-400 lei fiecare la achizitie. Pret pentru toti 1000 lei, nu se dau decat toti odata, nu separat. Bonus o gasca de vreo 60 de neoni rosii. Locatie Bucuresti, sector 1. Rog PM pentru detalii.
Am inteles ca meeki ar fi o idee mai agresivi. Dar nici cu astia nu mi-e rusine. Au 1,5-2cm si se bat incontinuu. Niciunul nu avea codita intreaga cand i-am luat si ma intrebam cine le-a mancat-o. Acasa m-am lamurit. Asta fac toata ziua, se fugaresc si se ciupesc de codite. Initial i-am pus intr-un acvariu mic de 50l, acum le-am dat drumul sa zburde in cel mare. Sper ca se vor zari mai rar, sa aiba timp sa se refaca.
L.E. Aaaaa si sunt bunica!! Am 7 puiuti de cory panda de 3 zile si unul de trilineatus de 1 zi. Sa speram ca reusesc sa-i tin in viata acu' cat sunt mici si e grele cu mancarea.