Daca ma uit asa la apa acvariului, e curata...adica mai sunt particule fine, dar in general e bine, nu ma pot plange.
Si totusi, stii cum e omul, niciodata nu-i de-ajuns
Pe de alta parte, ma gandesc ca vine vacanta de craciun, cand 2 saptamani sunt plecat si n-are cine schimba apa...sau mai pe viitor, la vara, cand pot sa fac niste drumuri, dar mai des de 1 data la 2 saptamani e cam greu...si atunci ma gandesc ca m-ar ajuta destul de mult ca sa stau mai linistit...
La polul opus, nici n-as vrea sa arunc cu bani daca nu e nevoie, caci am cam cheltuit pe proiectul asta. Tot aici intra si paranoia mea (alta decat cea cu co2 ul de am povestit in topicul lui cirotariu

) si anume: mi-e cam frica de lucrurile deja folosite, mai ales cand n-am o garantie...pe de alta parte, pretul e la jumatate si il pot proba inainte de cumparare...
A dracului balanta si decizii
La filtrul asta 2224, in cartea eheim zice ca buretele se pune jos, deasupra primului sertar, iar perlonul sus, deasupra celui de-al doilea sertar...Eu ma gandeam ca pe cel care il tin pt filtrare biologica, sa-l las doar cu inelele de ceramica si bilutele alea (substrat pro cred), fara burete, fara perlon, sa nu se colmateze, sa n-am probleme cu debitul si sa-i pun un pre-filtru, ca sa nu intre mizerii in el. Astfel sa-l tin fara sa umblu la el cateva luni bune.
Iar al doilea, fara pre-filtru ca n-are rost, dar cu burete si perlon (2 de fiecare si probabil mai ramane un pic de spatiu si pt niste subtrat pro). In felul asta sa-l pot spala serios sub jet de apa sa ramana buretii fara pic de mizerie, oricand vreau si sa nu-mi fac probleme vis-a-vis de deciclare.
Perlonul l-as lasa ca sa retina particulele astea fine, caci tocmai astea ma fac sa ma gandesc la achizitionarea celui de-al doilea extern...
Mersi Dragos de raspuns...cateodata zici ca as fi balanta la cum ma tot foiesc pana ma hotarasc
Aaa, ce uitasem sa zic. Un alt pro pt achizitionarea filtrului ar fi posibilitatea ca pe viitor sa vreau un acvariu mai mare

(desi ar trebui muuulta munca de convingere cu prietena...)