[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Si nu s-ar putea combina micro de la jbl cu macro de la easy life?
Aaa, de la userul ezatemi.
Da, urma sa merg maine pentru o proba live, deci banuiesc ca e ok daca a acceptat sa merg pana la dansul sa il vad.
La mine au aparut niste cheltuieli si nu il mai pot lua (tinand cont ca mai am unul si nu e nici chiar obligatoriu) asa ca, al tau e
Adica second banuiesc.
Pai sa-l trimit prin fan courier. Intr-o cutie de carton cu ceva ziare inauntru, sau mai bine scart daca are, sau folie din aia de plastic cu bule de aer...
Asta am intrebat si eu.
Voi ce folositi?
Nu ai garantie la el?
Parca vazusem pe ebay carcase de filtre si nu la preturi foarte mari.
Ar fi bine un extern...daca dispui de niste banisori in plus.
Multumesc pentru sfaturi si te astept cu mare drag aici "la mine"
Da, am renuntat si eu la ideea inca unui filtru extern. Deocamdata mai restrangem cheltuiala ca mai vin si altele ce necesita banisori...(si mi-am pus in cap la primavara, sau ma rog, dupa sesiunea din februarie, un mititel cu creveti ).

In dreapta asa e, cam golut si nu inteleg de ce n-au crescut vallisneriile alea...am o impresie pt ca lumina nu e la fel de puternica in spate, caci se intind si cresc inspre fata acvariului...as vrea sa le mai scot si sa le pun acolo in coltul din dreapta, numa' ca au niste radacini de imi scot aquabasis-ul si fac apa tulbure...deci nu prea pot. O varianta la care m-am gandit e sa indesesc tufa de rotala (asta cred ca e, cea care se inroseste spre varf, de la lumina banuiesc, caci mai jos e verde) spre dreapta si sa umplu golul.
In spatele buturugii nu e vallisneria, ci nucus cred, desi foarte posibil sa ma insel. Ala imi place cum sta acolo, desi trebuie sa il scurtez si sa-l replantez sa fie o tufa mai deasa.

Egeria, sau elodea...ca nu-mi dau seama, seamana intre ele, cum ai zis si tu, vreau sa fac o tufa mai deasa. Urmeaza sa le rup si replantez.
Coafarea vine in week-end.

O alta varianta ce imi trece acum prin cap, ar fi niste didiplis in locul vallisneriei din dreapta....ce zici?

Referitor la frunzele ce se ingalbenesc, am citit un articol si as zice ca e carenta de fier sau azot...sau amandoua. Gaurile mici nu stiu ce inseamna. De asemenea si vallisneria mai prezinta gauri si se rup unele frunze sau se ingalbenesc si maronesc pe urma. Nu e un fenomen generalizat, dar se mai intampla si teoretic n-ar trebuie deloc nu?
Ca un reminder, lumina e deocamdata tot 39W, 9 ore/zi. Fertilizare micro ferropol aprox 3 ml (3 si un pic) pe zi si ferropol 24 - 2 picaturi pe zi. CO2 undeva la 30 ppm.
Ceva sugestii?
Am sperat ca trece porcu' pe aici, dar cred ca s-a suparat pe mine
http://www.jbl.de/de/online-hospital

In dreapta sus schimba limba in engleza si vezi ca ai boli cu poze ca sa poti identifica mai usor.
Daca ma uit asa la apa acvariului, e curata...adica mai sunt particule fine, dar in general e bine, nu ma pot plange.
Si totusi, stii cum e omul, niciodata nu-i de-ajuns

Pe de alta parte, ma gandesc ca vine vacanta de craciun, cand 2 saptamani sunt plecat si n-are cine schimba apa...sau mai pe viitor, la vara, cand pot sa fac niste drumuri, dar mai des de 1 data la 2 saptamani e cam greu...si atunci ma gandesc ca m-ar ajuta destul de mult ca sa stau mai linistit...

La polul opus, nici n-as vrea sa arunc cu bani daca nu e nevoie, caci am cam cheltuit pe proiectul asta. Tot aici intra si paranoia mea (alta decat cea cu co2 ul de am povestit in topicul lui cirotariu ) si anume: mi-e cam frica de lucrurile deja folosite, mai ales cand n-am o garantie...pe de alta parte, pretul e la jumatate si il pot proba inainte de cumparare...

A dracului balanta si decizii

La filtrul asta 2224, in cartea eheim zice ca buretele se pune jos, deasupra primului sertar, iar perlonul sus, deasupra celui de-al doilea sertar...Eu ma gandeam ca pe cel care il tin pt filtrare biologica, sa-l las doar cu inelele de ceramica si bilutele alea (substrat pro cred), fara burete, fara perlon, sa nu se colmateze, sa n-am probleme cu debitul si sa-i pun un pre-filtru, ca sa nu intre mizerii in el. Astfel sa-l tin fara sa umblu la el cateva luni bune.
Iar al doilea, fara pre-filtru ca n-are rost, dar cu burete si perlon (2 de fiecare si probabil mai ramane un pic de spatiu si pt niste subtrat pro). In felul asta sa-l pot spala serios sub jet de apa sa ramana buretii fara pic de mizerie, oricand vreau si sa nu-mi fac probleme vis-a-vis de deciclare.
Perlonul l-as lasa ca sa retina particulele astea fine, caci tocmai astea ma fac sa ma gandesc la achizitionarea celui de-al doilea extern...

Mersi Dragos de raspuns...cateodata zici ca as fi balanta la cum ma tot foiesc pana ma hotarasc

Aaa, ce uitasem sa zic. Un alt pro pt achizitionarea filtrului ar fi posibilitatea ca pe viitor sa vreau un acvariu mai mare (desi ar trebui muuulta munca de convingere cu prietena...)
Nimeni o parere aici la baiatu' ?
Bun ca ai rezolvat cu gazu', ai scapat de-o grija
Gradina-i bogata si mult blyxa
Mult spor sa fie!
Ar fi bine sa iei si un filtru sa il pui in functiune odata cu inceperea setupului.
Tetratecul s-a vandut.
Insa am vazut un alt anunt, al userului "ezatemi", ce vinde un Eheim 2224, ca cel pe care il am si eu. Cumparat din strainatate, nu are garantie, l-a folosit 6 luni. Nu stiu daca a mai fost folosit si inainte. Pretul e 270 RON, cu toate accesoriile si materialele filtrante. Fiind din Iasi se face si o proba.
Ce ziceti? M-ar tenta sa il iau.
Oare ma arunc prea mult?
Bine ai venit!
Esti sigura ca no2 este mai mare decat 7?
Testele mele de la jbl zic ca no2 peste 0.03 e deja cam prea mult...
pH ul apei de obicei trebuie sa fie neutru, cu diferite variatii in functie de ce tii in acvariu.
Colegul de mai sus a zis ca manado poate sa creasca kH ul.
pH si kH nu sunt aceleasi lucruri.
Interesat.
Ti-am trimis pm.
S-a aprobat postul in care am intrebat de filtru, dupa ce ai postat tu ca s-a vandut.
Succes cu vanzarea.
Plantele ar fi trebuit puse de la inceput si mai multe decat ai momentan. Incearca sa mai faci rost de cateva plante.
Filtrul era bine sa fi fost pus de la inceput ca sa apuce sa se formeze coloniile de bacterii in el, dar acum asta este.
Cu debitul am avut aceeasi problema...i-am pus un cap care scotea apa prin 2 directii si i-am mai dat eu o gaura intr-una din tevi, inca sa iasa apa prin 3 locuri si cu jet mai slabut prin fiecare...
Cu ventuzele, la fel si la mine si tot un resun e filtrul intern. I-am legat bucatica aia de plastic cu ventuze cu o sarmulita care se tine de sticla acvariului, nu stiu daca iti imaginezi exact cum...dar ideea e ca nu mai am probleme. Sa ai grija cu el sa nu pice in apa si sa-ti scormoneasca pietrisul si plantele cu jetul...eu am patit-o si avand si aquabasis pus, nu vrei sa stii ce mi-a facut in apa...
Cumpara niste teste de apa. Gasesti de la jbl, tetra, sera etc.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: