| Message |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
Aquabasis nu e pietris, e sol fertil. Pietrisul e cel rosu, pe care nu inteleg de ce l-ai ales de culoarea asta...nu e deloc natural.
Ca sfat, pune mai multe plante. De vor ajuta si scapa de probleme. Ai pute sa lipesti si un autocolant negru sau albastru inchis pe spatele acvariului, va arata mai bine.
Filtrul pune-l ceva mai sus cu iesirea spre suprafata apei ca sa o valureasca putin si sa asigure oxigenarea. Daca ai furtunas pt aer si baga bule in apa (si paraca asa se vede), scoate-l.
Acum trebuie sa astepti ciclarea. In stanga sus ai link-uri utile, citeste-le, vei gasi acolo ce inseamna si cum se face ciclarea.
Succes.
|
 |
|
|
|
@iulian: da, stiu ca kh ul actioneaza ca tampon pentru ph. Ma gandesc sa nu fie prea ridicat.
@dragos: rcs si amano pe care ii am in acvariul mare stau la un kh de 11 (asa era cand l-am masurat acum ceva timp, cred ca il retestez acum). In randul rcs ilor am observat cateva femele gravide, deci se inmultesc.
|
 |
|
|
|
Mersi pt raspuns Dragos.
Pentru inceput rcs si amano. Sunt frumusei crystal red shrimp, dar nu stiu unde as putea gasi.
Faza e ca piatra e mica si doar portiuni din ea dau reactie...as putea testa cateva zile cu piatra in acvariu sa vad cat creste kh-ul, caci oricum mai dureaza pana aduc creveti...
Dar mai astept pareri.
LE: Am repetat si testele pt nh4 si no2 si valorile sunt aceleasi ca si pe 27 noiembrie.
NH4 < 0.05
NO2 <0.01 sau 0.025, nu-mi dau seama exact.
Fata de acum 3 zile am marit doza de mancare si am pus de 2 ori pe zi, ultima administrare fiind astazi dimineata...
Ar fi trebuit sa fi crescut pana acum valorile...
LE2: kH-ul a mai urcat fata de acum 3 zile, acum fiind 11...
|
 |
|
|
Spre fericirea mea nu scapa. Totul e ok de cand o am
|
 |
|
|
|
Am gasit eu niste pietricele mai plate, da' una din ele face un pic de reactie la otet. Nu pe toate suprafata ci doar in unele zone (cred ca are prins un pic de ciment pe ici pe colo).
Daca o bag in acvariu va creste duritatea apei nu? Asta nu e oarecum un lucru pozitiv pt exoscheletul crevetilor?
|
 |
|
|
Ideea pe scurt e ca ma simteam ametit intr-o seara si cum butelia era proaspata in casa mi-a fatat mintea cum ca poate iese gaz
Codoiul fiind mai greu, se aseaza jos iar daca intr-adevar este gaz, o flacara se stinge.
|
 |
|
|
Ce sa-i faci  ... toti avem pasarele lipsa
|
 |
|
|
|
Pentru plante iti recomand pe "Rebella". Are niste plante super si trimite prin posta. Eu am primit de 2 ori de la ea, toate au ajuns in conditii excelente.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Pai tocmai d'aia e paranoia, ca l-a luat sh si intr-o seara statea cu bricheta pe sub acvariu sa vada daca se stinge sau nu
 Ei, aia e alta paranoia, ca de astea nu duc lipsa
@maab: Ma refer ca sunt cam sceptic cu lucrurile cumparate sh fara sa le pot vedea si proba inainte...totusi am trecut peste asta cand am luat instalatia de co2 pentru ca era o oferta buna, respectiv 600 de lei pentru o butelie (de 10kg), electrovalva, numarator de bule, ph controller si sonda plus difuzor...
|
 |
|
|
Latimea cred ca e undeva in jur de 30 cm, n-am gasit ruleta aia pana la urma
Cat despre buget, daca ai programat 2000 de lei, atunci nu il vei tripla  Adica ai cu ce, nu e problema de asta, dar te descurci bine cu bugetul asta (daca e fara mobilier).
Iti zic si cat m-a costat pe mine, ca doar nu m-o cauta fisc-ul acuma sa dau declaratii de avere
Eu initial ma gandeam la 700-800 de lei si am ajuns in final undeva la 2600 de lei (acvariul il aveam deja, deci asta nu e inclus in pret). Bine ca in suma asta pun si flora/fauna, teste, mancare, absolut tot.
Acuma ce sa zic, poti iesi mult mai ieftin daca mai cumper sh de la baieti, insa eu sunt ceva mai paranoia in privinta asta. Doar instalatia de co2 am luat-o sh, caci am prins o oferta buna, iar una noua cu toate instrumentele ce le-am achizitionat costa de te indoaie...
Totusi sa fii cu ochii pe sectiunea vanzari, apar cateodata unele oferte chiar extrem de atragatoare.
|
 |
|
|
Aprox 10 cm au piciorusele alea in inaltime si da, gliseaza in ambele sensuri.
Cat despre buget si eu imi faceam sperante inainte sa ma apuc la o anumita suma...pana la final am marit-o de 3 ori si ceva
|
 |
|
|
Eh, acu' ca ai scapat de "sula din coasta" (scuza-ti-mi exprimarea, da e vorba din batrani), poti sa dai frau liber creativitatii
Asteptam poza de maine.
|
 |
|
|
|
Si ai reusit sa convingi cioata pana la urma sa stea cuminte in apa?
|
 |
|
|
|
Probabil ca e biofilm si e normal pentru acvariile la inceput de drum. E format din niste bacterii. Dupa ciclare vei scapa de el.
Pana atunci poti sa-l culegi (cu niste servetele il luam eu) sau poti sa maresti un pic valurirea apei la suprafata.
|
 |
|
|
Am niste melci comunitari adusi din acvariul mare. Pomacea nu-mi prea plac
Am primit o gramada de riccia astazi, numa' niste pietre plate mai trebuie sa gasesc si o plasa cu ochiuri (da' asta nu-i obligatoriu, cred ca ma descurc si cu guta)...
|
 |
|
|
Eu am o lampa Hailea, doar ca modelul de 90 cm. Vine cu niste picioruse care sunt orientate in lateral, adica daca le pui fix la marginea lampii, mai castigi ceva in lungime. Cred ca 10 cm ai...nu gasesc acum ruleta, mama ei de ruleta, ca as fi masurat sa-ti zic exact...dar o gasesc eu.
Uite o poza sa vezi cum vine:
http://imageshack.us/photo/my-images/217/dsc00772v.jpg/
Sigur mai castigi 10 cm. Am sa revin dupa masuratori. Dar poti trimite si un mail la reef si iti va zice si el cat merge.
Legat de neoane, a mea a venit cu 2 neoane cu lumina roz, pe ele scrie Hailea SupraredTube...Probabil la fel va fi si in cazul tau (daca nu alegi albastru), caci tot 39W are si lampa mea. La sugestia baietilor de pe forum, am pus osram in loc de cele cu care a venit lampa. Acuma nici pe net n-am gasit mare lucru despre neoanele astea...
|
 |
|
|
|
Inafara de molly si hoplo, restul sunt din acelasi loc si au de acum o luna si ceva de cand i-am cumparat...
|
 |
|
|
@porcu':  Aoleo, inseamna ca tre' sa avem mare grija cu matale
@ciro: Stiu ca nu te-ai suparat, ziceam si eu asa  ... constructiva, desigur
|
 |
|
|
cirotariu wrote:
@restul care v-ati luat  de spray-barul meu, ce-i drept inestetic... L-am scos de tot, gata. Cotul turului este acum indreptat din coltul dreapta spate spre mijloc-fata. Cu poze nu va mai "delectez" decat cand o sa pun si ceva vietati, oricum nu am mai facut decat tunderi si indesiri.
 Vezi, te-ai suparat tu pe noi, dar tot raul spre bine 
|
 |
|
|
|
Nu se dau si la altii, doar pe asta se suiau, ma gandesc eu pentru ca era apatic...
A murit cory-ul pana la urma, l-am vazut acum dimineata...nu pare sa aiba semne, inafara de coada din spate un pic ciupita.
Restul pestilor nu vad sa aiba vreo problema.
De altfel, de cand am pestii, doar cu cory am avut probleme. 3 au murit pana acum. Primul l-am gasit mort, fara niciun semn pe corp, insa se vedea o pata rosie in abdomen; l-am taiat si era un mic cheag de sange. Al doilea, mititel, tot asa am vazut ca il ciupeau ceilalti si a murit intr-un final. Asta de acum, n-avea niminic sambata, insa ieri, bleg si batut...azi a murit. Iar diferenta intre decese e mare, n-as pune pe seama unei boli...ma gandesc ca ar fi murit la interval scurt unul de altul.
Mai sunt 2 cory in acvariu, care par sa fie sanatosi...vedem ce urmeaza.
|
 |
|
|