[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Radu, am cautat dupa huila, dar mi-a dat doar 2 rezultate, din care unul e topicul asta iar celalalt e un topic despre filtre.

Dragos, asa am citit si eu, dar e cam scumpa o instalatie si am impresia ca trebuie cumva conectata la o sursa de apa? Sau ma insel?
De ce nu iti iei o butelie mai mare si sa imparti instalatia in doua?
Am vazut niste link-uri pe ebay (de la antoniot parca) cu niste reductoare cu doua iesiri si poti seta pe fiecare iesire cat doresti. Mai bagi un numarator de bule pe cele 2 furtune si gata.
Incarci si butelia mai rar si nici nu te chinui sa le bibilesti debitul astora...

Sau, mai ieftin, imparti instalatia de dupa reductor si te joci cu robinete de aer ieftine. Eu am impartit instalatia mea pt al doilea acvariu cu vreo 10 lei si am un debit mai constant decat m-as fi asteptat. Mai bibilesc din cand in cand sa zicem o data la cateva zile si asta nu pt ca s-ar modifica debitul drastic ci mai mult pt ca-s eu diliu si vreau sa ramana fix cum mi s-a casunat mie Dar cred ca ai citit in topicul meu de la incepatori cum am "mesterit" eu.
Eu acum stau in Iasi, dar nu e domiciliul meu asa ca tot ce am comandat de pe ebay(din anglia) am trimis acasa pe numele mamei, in Falticeni.
Sa inteleg ca probabil ar trebui sa mearga in Suceava...cam multa bataie de cap pt dansa. Totusi as putea gasi pe cineva din Iasi, asta fiind si resedinta de judet.
Am sa trec pe la un oficiu postal sa intreb ce si cum trebuie sa fac.

Mersi.

Totusi daca e cineva care a primit si a trecut prin procesul asta sa imi povesteasca un pic, indiferent de unde e...banuiesc ca procesul in pricipiu e acelasi, indiferent de judet.
Pai de aia ziceam de vivipari sa-i mai raresti pentru ca se vor inmulti excesiv si vei avea destui.
Cory ziceai ca ai doar unu, aduna macar un 6.
Incearca sa te hotarasti la 4 specii sa zicem. Tine cativa xipho si guppy daca zici ca-ti plac. Baga un banc de neoni ca sunt frumusei si simpatici in acvariu si inca un banc de cory si cam atat.
Pe neon nu scrie nimic? Intreaba l totusi pe prietenul tau inainte sa cumperi.
Filtre interne si externe sunt multe, cauta pe net si gasesti. Poti cauta si pe reef.ro, poti si cumpara de la ei.
Ca plante de inceput, elodea, vallisnerka, cryptocoryne, anubias.
Scapa de carasei in primul rand. Mai rareste viviparii, adica guppy si xipho. Eu as pune un banc mare de neoni, vreo 20 cu niste cory.
La 100 de litri net, cam atat cred ca am si cu 2 neoane de 39w, ajung la 0,78 w/l.
Aoleo, ma cam sperii
De neon ma refeream la aprinderea lui, ca de pus in lampa si tinut inchis e ca si acum cand nu il am
Deci, deocamdata raman cu un singur neon pana cand aduc seachem la pepika, dupa care vedem cum actionez mai departe.
Mersi de sfaturi.
Te las sa mergi la somn , ne mai conversam si maine.

LE: La tetra kh-ph minus zice asa:
asigura o valoare a pH-ului de aprox. 7.5 si o duritatea a carbonatilor de 4° dH
siguranta in utilizare
ajuta la cresterea plantelor prin eliberare de CO2
se poate folosi si pentru tratamentul intoxicatiei acute cu amoniu
pentru acvarii de apa dulce si marine

Asadar, eu daca am un ph de 7 inseamna ca nu mi-l mai scade? Mai degraba cred ca au pus o valoare dupa ureche, caci eliminand co2 il va scade indiferent daca ph-ul meu e peste sau sub 7.5
Pe de alta parte as putea sa scad putin aditia de co2 o perioada dupa ce adaug substanta, ca sa evit o scadere de ph prea mare, dupa care sa reiau aditia normala...
Era tare buna o sonda acu'...
Nu ma refeream daca pot incepe fertilizarea macro, caci inca nu am.
Intrebam daca sa pun neonul in plus inainte sa am fertilizant macro. Sau sa mai astept putin si sa adaug lumina in plus atunci cand voi incepe si macro?
Tocmai datorita echilibrului amintit de tine intreb, ca sa nu dau in alte probleme pe urma...caci la urma urmei, mai bine stau cu ceva frunze mai mai mari decat sa ma umplu de alge...
Am tras un search si am gasit asa:

1. osmozor - costisitor
2. apa de ploaie - nu prea am cum sa o adun fiind la bloc
3. apa distilata - nu prea stiu unde as putea gasi. ca sa o distilez eu, am cautat pe gugles si mi-ar trebui o instalatie din sticla in care sa o fierb pana la evaporare dupa care sa faca condens si sa se adune respectivul condens...cam complicat
4. solutii din comert: aici am citit despre tetra kh/ph minus care scade si ph-ul. Mai sunt si alte solutii?
Bun, il mai astept atunci si pe porcu' (vad ca lipseste de cateva zile) cu un sfat si iau o hotarare. Luni imi trimite george de la reef o comanda, poate adaug si un neon.
Cu o singura intrebare mai stresez...ar trebui sa astept fertilizantul macro inainte de a adauga al doilea neon?
Si mie care mi se parea ca didiplis-ul e relativ ok Ce sa-i faci, incepator...

Nu stiu cum sa scad kh-ul

Cu codoiul sunt in in zona verde (conform testului jbl), iar kh-ul 11 si ph-ul in jur de 7 il mentin.

N-ar fi o problema un neon din punct de vedere al bugetului, dar osram fluora nu e pe t8 ? Lampa a venit cu niste neoane cu lumina roz Hailea SupraRed Tube...Aveam si un link unde era o diagrama cu spectrul lor, dar au ceva probleme la site cred si nu se incarca (adica apare un text in chineza si atat). Revin cu link-ul dupa ce va merge site-ul.
Ok, acum alta intrebare. Cum scad kh ul?
Exista cumva solutii in comert? Parca asa aveam impresia...
Asa am facut si cu celelalte pana acum, le-am zgaltait un pic si am scos o parte din radacina si ce era prea lung si ancorat in aquabasis am taiat...ca sa nu il scot in apa.
oricum, am impresia ca nu fac radacini asa bogate ca vallisneria sau cryptocorine cu care m-am chinuit...

Vis-a-vis de lumina ma refeream la adaugatul celui de-al doilea neon. Deocamdata e un singur osram 865 de 39W, 9 ore/zi.
Plantele merg bine (cel putin asa mi se pare mie), algele nu ma supara, ma deranjeaza doar ca a crescut distanta internodala si dimensiunea frunzelor la rotala.
Nu vreau sa risc , intrebam doar pentru ca zisesi mai sus sa scad ph-ul.
Bun, asta-i mai lejer Eu am kh ul 11 si ph 7, deci sunt in zona verde...sa risc sa mai maresc un pic doza?

Cel cu 2 culori de ziceam mai sus mi l-ai dat acum vreo 2 pagini: ASTA
N-am mutat-o ca mi-a fost drept sa spun cam lene sa scot fiecare fir si sa-l dau mai in spate...si in plus mi-e ca daca-l scot sa nu dau afara si aquabasis...
Dar promit ca la viitorul schimb de apa sa-l mut. Eventual le tai de la baza in loc sa le trag din substrat.

LE: De lumina ce zici?
Vis-a-vis de tabelul ala, nu inteleg o chestie. La galben zice ca-i prea putin co2 iar pe rosu e prea mult, dar valorile de pe rosu sunt mai mici decat cele pe galben...N-ar trebui sa fie invers?

La recomandarea lui porcu' am sa iau macro separat de la seachem. Insa astept sa aduca cei de la pepika.
NO3 si PO4 banuiesc ca le maresc cu ceva fertilizant macro?
pH-ul e 7, mi-e ca daca-l cobor mai tare decat atat sa nu bag prea mult co2 ...
Mersi Radu.
Dar unde s-o pun pe elodia? Mai in spate?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: