[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Cumpar red cherry shrimp, ma intereseaza in jur de 30 de bucati.
Daca se poate si o poza sa vad cum arata exemplarele, ar fi perfect.

In Iasi.
Multumesc.
Inca o veste proasta...L-am sunat pe cel de la care am luat creveti pana acum ca sa fac o comanda pe maine.
Din pacate nu mai are rcs si f probabil nici amano si abia prin ianuarie scoate iarasi spre vanzare...

Are tiger shrimp (si o varianta albastra a lor dar din cate mi-a zis nu e un grad avansat), insa sa ma duc doar pentru vreo 4 bucati cate vroiam din specia asta...
Mi-e ciuda ca n-am facut o rezervare din timp. Stiam ca a facut o pauza pt refacerea coloniei insa mi-a zis ca a mai vandut intre timp si acum chiar nu mai are ce caci sunt foarte foarte mici puii...

Trag un topic la cumparari, poate gasesc pe altcineva in iasi.
Pai mai cresc, mai taiem, mai plantam si indesim
Le-oi "tufari" in timp pe toate :chicoteala:
Am intrat in a treia saptamana cu bazinul. Am marit durata de iluminare la 8 ore/zi si am inceput sa fertilizez micro.
Ar veni 10 ml pe saptamana, dar l-am impartit pe zile cate 1.5 ml. Deocamdata primele zile voi pune doar 1 ml.
Aaa si o picatura ferropol 24.
Stiu ca-i indicat, dar nu am o pompa. Am sa cumpar una ca sa le pun.
Acelasi lucru il patesc si eu tot la microsorium...poate ne lamureste cineva mai cu experienta
Daca intr-adevar e gris (vezi pe jbl hospital pe poze), se poate scapa si fara solutii. Eu am scapat cu temperatura crescuta la 28-29 de grade timp de o saptamana si jumatate aproximativ.
Am separat neonii, deocamdata doar doi caci pe al treilea nu reusesc sa-l prind si ma scoate din sarite
Am pus 1 ml de ektol fluid la 4 litri de apa cat are acvariul asta spital si ii las aici. N-am filtru in el din pacate, asa ca am sa schimb zilnic cate un 2 litri de apa.

Am luat acum cateva zile si o sticluta cu vitamine lichid (de la sera) cu care incep sa fac aditie in ambele acvarii. Sa adaug si in asta spital?
Ok, fac acum un schimb partial de apa si pun apa scoasa in acvariul de tratament impreuna cu ektol-ul.
De avansat nu mi se pare sa avanseze situatia, adica la fel unul n-are nimic, unul buza de jos si celalalt amandoua...

Problema mai este ca vineri vreau sa aduc crevetii si sa transfer pestii in acvariul mare...nu stiu ce sa fac in cazul asta. Eventual sa tin cei 3 neoni in acvariul de tratament...insa e mic a naibii, fara filtru...doar sa schimb zilnic cateva cani de apa in el...

LE: Acum nu stiu ce sa fac cu cory? Le trag si lor o imbaiere in ektol ca sa fiu sigur?
http://www.hailea.com/e-hailea/product1/T5-T8.htm aici scrie ceva ceva si arata o diagrama cu spectrul neoanelor (click dreapta pe imagine si "view image", va fi ceva mai mare).

Intr-adevar am sa las doar atata lumina pana iau seachem-ul si mai cresc plantele.
Cu tufele ce sa zic faraoane, incerc, usor usor or sa se indeseasca Ori am plantat eu gresit ceva?

Cu microsoriumul as putea sa-l mai trag intr-o parte, dar buturuga e cam incadrata...ar trebui sa mai mut si alte zarzavaturi...

Saru'mana
Din cate tin minte parca abia te-ai apucat de acvaristica...gresesc?
Si vrei sa iti faci crescatorie?
Cam ce specii vrei sa reproduci? Ce stii despre speciile alea?
Din topicul tau a reiesit ca ai extrem de multe de invatat. Mai ai rabdare pana sa te apuci sa inmultesti diverse specii.
De altfel, la cum ai formulat topicul si intrebarile pare-mi-se ca nu ai vreo tangenta inca cu proiectul care te tenteaza acum.

Nu mi-o lua in nume de rau, dar e spre binele tau (financiar, psihic, timp liber) si spre binele pestilor.
Iulian, ai dreptate, nu e fung.
M-am uitat eu aiurea pe hospital. Am cumparat jbl ektol fluid dupa cum recomanda cei de la jbl si cred ca le voi aplica o baie diseara, dar in acvariu separat. Am sa-i mai urmaresc totusi un pic sa vad daca evolueaza...poate totusi e vreo malformatie genetica...
Am inteles. Mersi
Asta e mai accesibila la pret, dar deocamdata nu am in plan asa ceva

Dar cine stie, poate ma prinde cum ai zis tu
Adica doar cu un pic de efort ajung la 1500 de euro...in cazul in care acvariul din topicul azta m a ajuns la aprox 650 euro...e uriasa diferenta si nici nu imi permit sa dau banii astia pe un aparat foto. Tinand cont ca e doar pt pozat acvariul.
Mi ar place, nu zic nu, dar e prea mult.
Raman cu sony ul meu digital, asta castigat la marlboro
Nu stiu de ce aveam impresia ca pe jbl hospital zicea ca e un fung...probabil n am citit atent.
Astazi merg la zoomania sa caut jbl ektol.
Alte sugestii de tratament?
Aoleo Iuliane, ma bagi la cheltuieli . Cat ar costa tarasenia de spui tu?
Mult mai plauzibila explicatia lui Dragos
Ce sa zic, frumos
2 intrebari am: moonlight-ul are si vreun efect benefic pentru plante? Sau e doar pt estetica?
Blyxele vad ca le cresti cu radacinile in apa. Rezista?
Chiar am vrut sa fac niste poze, dar au undeva la 2-3 mm estimez si stau in moss, asta fiind pe la mijlocul acvariului.
In partea asta focalizeaza aiurea aparatul si tre' sa ma chinui cu zoom-ul ca sa prind o poza oarecum decenta chiar cu un crevete mare...la astia mititei n-am nicio speranta, mai ales ca stau si ascunsi.
Dar am sa incerc totusi maine sa vad poate prind ceva, asta daca-i mai si ochesc prin zarzavat

Acuma eu sper sa reziste pana cresc mai maricei si sunt mai feriti de pericole, caci am cateva exemplare rosii de zici ca nu-s rcs ci mai degraba red fire shrimp, iar o femela rosie am vazut-o de mai demult ca era graviduta.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: