| Message |
|
|
|
Scuzele mele, am sarit peste dimensiunile acvariului...dar tot parca e un pic cam mititica...Dar cel mai bine ne vom da seama dupa ce o pui.
Cu lampa, ce-i drept, mai sar pestisorii, depinde acum si de specie...Dar e mai comoda decat un capac atunci cand umbli in acvariu.
Depinde si de cum iti place tie.
|
 |
|
|
|
Blyxa e planta mai mult de mijloc...in spate pune ceva mai inalt.
Vezi ca sunt lampi de cumparat care se pun deasupra acvariului, baga un sarci prin petshop urile online.
|
 |
|
|
Din pacate, pasiunea asta trebuie sa mi-o intretin singur
Asa ca ii scriu degeaba mosului ca tot la buzunarul meu ajunge si el
Oricum, dupla nu mai este. Eheim-ul e fara sonda acum.
A mai ramas zac-ul...pe gugles gasesc informatii in germana si nu bat deloc in limba asta...Si e mai scump. Cred ca voi ramane cu weipro-ul...
|
 |
|
|
|
Multumesc Ginel (banuiesc ca asta-i prenumele) pentru sfat.
Sonda este noua si zice ca imi da si substante. Dar il intreb cu ce anume se incarca si revin cu raspunsul aici.
La vama mi-au zis ca pot sa-l pun si pe numele meu, chiar daca domiciliul (din buletin) e in alt oras. Dar am totusi pe cine pune din Iasi si vine sa-l ridice fara probleme.
Acum n-am niciun dubiu ca dupla e mai bun (din cate am citit e si prima firma consacrata cu codoiul), insa ma gandesc si la banuti...e o diferenta de 2 mil jumate totusi...
LE: A cumparat cine controller-ul dupla si sonda metler, deci ies din discutie. Mai ramane controllerul eheim, dar banuiesc ca fara sonda si controllerul zac (sau zack).
|
 |
|
|
|
Pai nu e neaparat sa functioneze toate cele 4 neoane de la inceput.
|
 |
|
|
Am primit o oferta legat de controllerul ph, am scris aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17734.page
Cine vrea sa isi dea o parere, va astept.
|
 |
|
|
|
Revin cu alte intrebari.
Am primit o oferta cu urmatoarele controllere:
"1. ph controller Zac + sonda+substante: 320 lei. Sonda e bunicica, cred ca mai merge un an.
2. ph+redox controller Zac + sonda+ substante: 350 lei. Sonda de mai sus.
3. ph controller Dupla+sonda Mettler Toledo din sticla+substante. Sonda este noua, produs de laborator, de cea mai buna calitate. 500 lei
4. ph controller Eheim+electrovalva+sonda Mettler de mai sus. 570 lei. "
Din ce mi-a spus vanzatorul, toate controllerele au fost folosite mai putin de un an.
Ce spuneti? Banuiesc ca alegerea cea mai buna ar fi dupla si eheim...dar ce ziceti despre zac? Stiti ceva de acest controller?
Ce ziceti de preturi?
Reamintesc ca weipro-ul cu tot cu sonda m-ar ajunge la 230 de lei.
|
 |
|
|
cirotariu wrote:"cand doi iti zic ca esti beat, mai cumperi o bere, dar o bei acasa, singurel".
Cu scuzele de rigoare caci continui off-topicul si sper sa ma ierte marius, dar asta e buna  Daca nu te superi ciro, o trec in portofoliu si am sa o folosesc si eu...cu copyright bineinteles
Astea fiind spuse, poate intelege si buro de vorba buna ce vrem noi sa spunem si poate nu ne racim gura degeaba. Mai multe or decide moderatorii/administratorii.
Marius, poti prelua din nou legatura
P.S.: Ca am uitat sa zic, mie imi place acvariul tau
|
 |
|
|
Nu prea ajunge decat foarte rar cate un fulg pana jos. Caci atunci cand dau mancare nu pun si plec. Ci presar un pic, ii las sa manance, mai presar iar un pic si tot asa in 3-4 reprize, incat sa nu apuce sa cada iar daca se intample sa se afunde, o prind neonii repejor. De aia ma gandeam oare cory ce mai halesc...
Mancare de creveti am, as putea sa dau cateva bobite...insa daca nu-i obligatoriu, n-as lasa mancare pe fund doar de dragul amorului ca sa zic asa
Marius, cu daphnii sau purici de balta cum li se zicea  ii hraneam si eu cand eram mititel...caci altceva nu gaseam...
Cu inima de vita am vazut ca mai mult hranesc baietii care au ciclide...
|
 |
|
|
|
Nu e plin de silifizi, dar e vorba de cum te comporti cu niste oameni straini, nu?
Eu cand intru intr-o casa nu ma apuc sa-i trag de urechi pe locatari si sa le zic ca-i urat la ei. E vorba de bun simt pana la urma.
Daca nu ai acvariu plantat, poti sa-ti dai cu parerea. Tocmai asta spuneam. Dar parerea ta nu inseamna ca e si realitate. Mai citeste inca o data ce am scris mai sus si poate intelegi ce-am vrut sa zic.
Oare suntem ipocriti daca incercam sa ne comportam civilizat intre noi? Nu cred. Totusi cred ca ar fi bine sa te opresti din jigniri. Pare-mi-se ca ai cam intrat furtunos aici si aparent ne deranjeaza lucrul asta. Politicos ar fi sa il intelegi si sa te conformezi.
Iar legat din nou de pareri. E o parere sa spui ca nu-ti place, dar sa afirmi ca ala nu e aquascaping, nu prea poti. Din simplul motiv ca nu faci asa ceva si nu stii cu ce se mananca. Ca sa iau exemplu tau cu masini. Poate mie nu imi place marca x, dar sa spun ca nu e buna, nu pot. Pentru ca habar nu am cum se face o masina si care sunt calitatile ce trebuie urmarite la ea. Poate intelegi acum daca am discutat pe baza exemplului tau.
Aquascaping-ul tine de mai multe chestii decat ai reusit tu sa observi uitandu-te la poza respectiva.
LE: Oare toti care iti spune un lucru suntem nebuni si doar tu ai dreptate? Si asta ar fi un lucru interesant...
|
 |
|
|
|
Nu e vorba ca sunt sensibili ci ca tu faci niste remarci taioase. Si nu e singurul topic.
Daca TIE nu iti place, NU inseamna ca e urat. Poti spune "mie nu imi place asa", "eu as fi facut altfel" s.a.m.d. , dar nu ca "e urat". E evident ca altora li se pare foarte frumos, dupa cum vezi din reply-uri. Deci cine are dreptate? Judecand dupa ponderea parerilor in topic, au dreptate cei care zic ca e frumos.
De altfel, nu vad cum ai putea spune ca e urat atat timp cat singur spui ca nu ai plantate, deci nici nu prea ai legatura cu acestea...
Si repet, desi ti-au spus si colegii mai sus, nu e vorba de o parere exprimata, ci de modul in care o exprimi.
LE: Mai degraba arata aiurea cand e pus totul alandala, aruncate cum apuci. Desi sunt grupate, mai e vorba si de trecerea de la o zona la alta, contrastul intre culori, linii, forme etc. ... zic si eu asa ca un incepator.
|
 |
|
|
|
Stateam si ma gandeam in seara asta in timp ce dadeam mancare la pestisori...oare cory astia ce mama lor mananca? Eu cand le dau de mancare foooarte rar se intampla sa mai cada cate un fulg pe jos...
Oare ar trebui sa iau ceva pt ei si sa le dau pe substrat?
|
 |
|
|
|
Sunt interesat si eu de un controller ph cu sonda.
Dar spune-mi te rog daca sunt noi sau folosite? Daca sunt folosite, de cat timp? Sonda citeste cum trebuie? Daca are vreo hiba, cu cat greseste?
|
 |
|
|
|
Mersi de raspunsuri.
Si la ce pret e controllerul?
|
 |
|
|
|
La minusuri cred ca poti sa bagi evaporarea apei. Pe capac pica inapoi condensul...la suspendata se duce.
Eu la acvariul meu de 80x40 , si cam 24 de grade in camera, tre sa completez cam 5 litri pe saptamana, cred....
|
 |
|
|
Da' nu ma refeream sa faci marea neagra pe timp de furtuna ci doar sa o valuresti un pic mai bine. Eu asa am facut la acvariul meu si tine si codoiul, ca imi scade ph-ul, testul permanent e pe verde
Eventual bagi cu o bula/doua in plus...e ieftin codoiul si daca ai butelia de dimensiuni cat de cat ok, nici nu tre' sa o incarci prea repede.
Facem pe rand cu nervii?
LE: Din cate am citit, filmul e cauzat de niste bacterii care consuma substante toxice de prin apa...parca asa tin minte. Da' alta metoda inafara de valurire si curatare (care la tine aparent nu are efect) nu stiu.
|
 |
|
|
|
Cand zici petrol nu te referi la ceva chiar negru nu? Ci la biofilmul ala enervant?
Eu am scapat de el cu agitatie mai mare la suprafata a apei...Incearca de curiozitate sa bagi cateva zile internul sa valureasca la suprafata mai binisor si vezi daca e vreo diferenta...
|
 |
|
|
|
Userul "Rebella" trimite sigur prin posta si ambaleaza super.
Tu ai dat 10 lei pe o planta (eu la zoomania am vazut niste plante tare aiurea si cu alge), iar pe forum se vand cu 1,2,3 lei firul (in functie si de planta)...
Iar ce cumperi de aici, arata mult mai bine decat la zoomania...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Arata bine pozele...vorba aia, scula-i scula
Acvariul l-ai aranjat frumos, parca-i mai putin haotic...imi place
Parca am vazut o "crevetuta" gravida p-acolo?
Si pestii intr-adevar sunt frumosi
|
 |
|
|