[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
AtoM wrote:1. exista vreo modalitate de a verifica duritatea apei? cum? cu ce solutii sau "aparatura"?
Testere se gasesc in PetShopuri mai rasarite. La pH-u' ala presupun ca apa ara o duritate uriasa.

AtoM wrote:exista vreo modalitate "MAI EXACTA" de verificare a ph-ului decat solutiile acelea de pe piata...(pui cateva picaturi in apa dupa care urmaresti corespondenta cu bara de culori - Asta am folosit eu)?
pH-metre electronice.

La intrebarile tale gasesti raspunsuri pe forum daca ai rabdare sa rasfoiesti.
O fi ceva Synodontis sau Hoplosternum .......
Fa o poza.
muscalu wrote:
MARELE ALB wrote:L-am urmarit pe nenea care mi-a taiat sticla de 15 mm sau de 12 mm. Apasa de-am crezut ca rupe masa .

Nu se stia.
Ba se stia . A taiat sticla drept si fara sa dea rateuri. Folosea o scula cu rola. In miner avea un rezervor in care baga motorina (parca ). Scula lui arata foarte profi (sau coolta pe romaneste ).
manyaku wrote:ma abtin

Io ma intreb ce-a facut b0gDaN3l un an pppaaa forum :alright: ....... si la ce bune sfaturile pppaaa care le dam .......

P.S. Poate ca b0gDaN3l e de fapt miruna undercover ....... sau invers ....... si trece printr-o perioada maniaco-depresiva caracterizata prin accese de furie indreptata transcedental impotriva pestilor exotici si neexotici, furie de natura ancestrala izvorita din negurosul obscurantism pre-medieval.

A mai facut faza asta de citeva ori. Mai incearca, trebuie sa reusesti. .
muscalu wrote:eu am tot o rola (asa ii spune de fapt) si nu apas mai tare decat cu o creta pe tabla.
L-am urmarit pe nenea care mi-a taiat sticla de 15 mm sau de 12 mm. Apasa de-am crezut ca rupe masa .

muscalu wrote:totul depinde de suprafata sticlei, sa fie f. curata, geamul nu prea vechi, indemanare si bineinteles rola sa fie de calitate.
coralia_ wrote:..scap de labeo si xipho

coralia_ wrote:imi iau o femela betta. masculul e rosu...femela ar trebui sa aiba aceeasi culoare sau poate avea orice culoare?
Ar fi frumos sa fie la fel. Atentie ca masculul poate deveni violent. Ar fi bine sa ai posibilitatea s-o separi la nevoie.

coralia_ wrote:ce as putea sti mai multe despre ei? de unde?
Citeste forumu' asta ........ si ala vechi la "Anabantidae" ....... :citeste:
johnny6600 wrote:@Marele Alb - nu ma gandeam la ceva mai mare de 50 de litri dar acum mi-ai dat de gandit .
Atentie mare la intarituri si mai ales la fund, suprafata pe care sta.

johnny6600 wrote:unu cu disc care avea rezultate mai bune dar nu extraordinare.
Cu ala cu disc trebe sa apesi la greu. Si indiferent de scula, trebuie un pic de antrenament.
Nu cumva sa bage careva vreo sugestie, parere ....... ....... bine ca s-au umplut vreo 7 pagini in 2 zile la aberatiile de geniu ale mirunei smilie .......
Presupun ca-i neinteresant ce GH are omu' in acvariu, pppaaa cit a reglat pH-controllreru' sau ce temperatura e acolo ....... sau cu e cu Glossostigma aia de n-o ia in sus smilie ....... si se intinde cuminte pppaaa substrat .......
Horea wrote:Daca stai sa te gandesti bine, totul tine de sistemul de referinta : lor nu li se pare deloc ca tu ai avea acvariu, pe cand tie , da .
Problema e despre al cui sistem de referinta vorbim. Al :glumetilor: sau al lu' Labeo? De fapt lu' Labeo i se pare ca ala nu e acvariu. Daca parerea :glumetilor: nu prea conteaza, de parerea lu' Labeo trebuie tinut cont. Pentru ca el suporta consecintele :nutz: .

Acvariu poate si un "borcan" de 10 litri sau unu' de 3 litri. Important e ce pui in el.
Eu am un borcan de 10 litri cu Lilaeopsis, functioneaza de ani buni ....... fara pesti ....... din cind in cind mai pun cite unu' da' nu Labeo si pentru scurt timp .......

P.S. In textu' de mai sus se poate inlocui Labeo cu Xipho. Ramine valabil.
johnny6600 wrote:cam la cati litri sa ma arunc maxim daca fac un acvariu?
Nu l-as face mai inalt de 30 cm din sticla de 4 mm. La o inaltime de 30 cm, cu intarituri meseriase poti sa-l faci cit de lung vrei. Daca te gindesti la ceva cu adevarat lung , ar fi bun un fund dintr-o sticla mai groasa si lipiturile dublate cu fisii din sticla de vreo 1,5-2 cm.

johnny6600 wrote:Deasemenea unde as putea sa gasesc un diamant k lumea pentru ca am gasit numai jafuri pe la 50-100 de mii in targ in Castani care nu prea taie.
Uite-te pe el de cit e. Cauta unu' de "4". alea de "2" sau "3" sucks smilie .

johnny6600 wrote:Daca as vrea sa lipesc 2 foi de 4 mm intre ele sa fie cat una de 8 ce substanta se foloseste la asemenea operatiune si cam pe unde se gaseste , si la ce pret?
Chiar daca le lipesti intre ele nu cred ca obtii o sticla la fel de rezistenta ca aia de 8 mm. Cistigi ceva da' nu dublu.
Substanta cautata e oarece rasina poliuretanica, epoxitica ....... sau mai stie cum ii zice. Eu stiu ca e cam scumpa si se gaseste doar in ambalaje mari .
manyaku wrote:popularea cu o pereche de cichlidae(aici iar am nevoie de ajutor la alegerea speciei..)
Pelvicachromis pulcher. Sint cei mai coolti pesti dupa parerea mea.
gogolanu wrote:iar reproducerea eu am reusito si la 26 grade
Si eu. Ba chiar am si crescut puii respectivi la 26 C. N-au fost probleme. Bineinteles ca n-au viteza de crestere turbata ca la 30 C, da' se poate. Puii respectivi sint maturi acuma si incep sa se tina de prostii :18: .
Altfel cred ca se pune problema cu pestii nascuti la 30-32 C. Daca-i pui la 26 probabil ca le va fi frig.

gogolanu wrote:sa vad la cite grade da ortu-popii ....... la iarna am sa repet aceasta experienta si atunci o sa pot spune pina la cite grade sub 20 rezista acest peste frumos.
Cu asta nu sint de acord .
Benu wrote:Cochiliile par intai sa se deterioreze, se albesc si parca se exfoliaza. Apoi melci devin inactivi si la urma mor.

Se poate sa fie de la pH-ul mai acid (6.2-6.7) pe care il am de cand bag CO2 ?
Da. Asta e cauza deteriorarii cochiliilor.
Cory wrote:beneficiul apei dedurizate in acvariu poate sa raspunda doar cineva care o foloseste de foarte mult timp. Si trebuie cantarit foarte bine daca beneficiul nu necesita o atentie mult mai mare sau un risc ridicat.
Folosesc apa cu duritatea maxim 1 de cind am pesti. Asa vine pppaaa teava. Riscurile sint mari - variatiile de pH sint criminale. Partea buna e ca mereu ma trezesc cu pui de neoni (clasici, roz sau negri) sau calistus prin acvarii fara sa fac vreun efort in sensu' asta.
Horea wrote:Ce pot sa-ti spun e ca puii separati nu au avut acelasi ritm de crestere ca cei lasati cu parintii. Conditiile si hrana zic eu ca au fost la fel(exceptie doar 'locul de cazare'). Cu toate acestea, cei ramasi cu parintii , desi erau mai 'proaspeti' cu cateva zile bune, au fost de doua ori mai mari.

Banuiesc niste modificari in chimismul apei la care puii nu s-au adaptat. Ca doar nu si-au dat parintii seama de eficienta hranirii puilor cu mucus ca discusii.
crys wrote:Masculii mei se tolereaza pentru. ca sunt din aceeasi familie ( frati ). Unul e seful dar nu-l va omori pe celalalt. Pe alti masculi Ii va omorI sau doar fugarii.
De unde reaq sa stie tembelu' smilie dddaaa betta ca ceilalti ii sint frati? Ca n-are saracu' atitia neuroni pppaaa linga labirint.
Dupa aceeasi (i)logica sa inteleg ca nici n-o sa faca *** :18: cu surorile lui sau cu mamicuta care i-a dat viata? Fii sigur ca n-o sa le dea martisoare de 1 martie. Asa coolt peste crezi ca-i betta asta? Mai degraba o sa traga o betie crunta si o sa comita infractiunea dddaaa incest. Da' numai dupa ce va trimite pppaaa lumea ailalta partea masculina a familiei. Sa nu existe martori .

:pigeons:
FLORI AN wrote:E posibil sa se fi rupt frunzele din cauza algelor ? ... care, cred ieu ca, ca ar fi pe iele.
Cum vine asta: crezi ca ar fi alge ? Nu le vezi? Sint sau nu ?

FLORI AN wrote:E vreo metoda universala de eradicat alge indiferent de tipul lor ?
Da. Crearea unor conditii in care plantele sa creasca exploziv. S-au scris tone de cuvinte pppaaa forum pppaaa tema asta.

FLORI AN wrote:Deci melcii indiferent de specie sunt benefici? Auzisem ca aia negrii ar fi daunatori... E vreo specie recomandata?
Melcii aia care ti-au facut "gelatina" nu sint daunatori. Numai cind se inmultesc in prostie trebuie controlati. Si despre melci s-au scris alte tone de cuvinte.
johnny6600 wrote:plec vreo saptamana in august si nu o pot lasa pe maicamea cu atatea acvarii.O sa las soarta sa decida ce se va intampla cu ei , sunt destule plante , ar cam avea unde sa se ascunda .
Ce-o sa haleasca puii in saptamina cu pricina? Parca o vad pppaaa maica ta eclozind Artemia la greu .
razvan wrote:"UNUL" DIN USERII CALAMNITATE ACVARISTICA DIN ULTIMA VREME, A FOST O GLUMA

E vorba de acvariul fictiv de 30 litri cu 6 discusi. User-ul vax a postat de la IP-ul lui Val. L-am intrebat care-i faza si am primit raspuns un PM care continea (ar fi postat acolo da' stersesem topicu'):

Val wrote:As putea sa fac pe prostu' in continuare si sa zic ca e IP-ul proxy-ului, si ca in spate se afla cam 400 de calculatoare imprastiate in tara, de-a lungul Dunarii si in Constanta. (Asta chiar asa e.) Da' parca nu e etic.
Dar s-a vrut o gluma pusa la cale de mine si sotia mea (de fapt ea a si postat), inspirata dintr-un topic de pe vechiul forum, cand nu stiu care zicea ca sa vina careva pe la tine cu o camera ascunsa si sa te sfatuiasca parinteste sa mai bagi si niste carasei in Sarcofag, si eventual un scafandru de plastic. Era la "Cum va impacati cu vizitatorii", parca.
Ma asteptam sa arunce cu rosii, cratitzi, piane, nicovale etc. Da' oamenii au fost prea cumsecade in raspunsuri, asa ca nu prea mai seamana a gluma acuma.
In fine. O sa posteze o explicatie si o sa ma rog sa se lase doar cu un avertisment si nu cu ban...

Ar vrea sa posteze si vax aici. O fac eu.

vax wrote:Buna....
Sa va spun ceva...candvaaa, pe vechiul forum, nu stiu care zicea sa mearga careva pe la Faraonu cu o camera ascunsa si sa il sfatuiasca "parinteste" sa mai bage si niste carasei in Sarcofag, si eventual un scafandru de plastic. ...era o idee tare "atragatoare"... de aici ideea de glumitza...
Ma asteptam sa fiti mai rai , dar acum ma simt deja prost pentru tentativa de a glumi...daca erati mai rai era provocator , dar asa nu ma mai simt bine.Oricum ati dovedit ca intradevar iubiti animalutele alea...Hai scuze! Am incercat sa fac o gluma.Oricum tre sa recunoasteti ca va simtiti mai bine afland ca eu , cel putin , nu chinui bietele animale... mi-ar fi imposibil si pentru ca mi-e sotz Val, care le adora si le ingrijeste, in plus mi-ar fi deasemenea imposibil sa comit o crima pentru ca si mie imi sunt dragi.

Punct.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: