| Message |
|
|
|
Cu radacina red moor ai sa te chinuiesti oleaca. Eu am tinut-o o saptamana in galeata in apa si a iesit culoare din ea.
Te sfatuiesc sa o fierbi si sa o mai tii inafara acvariului. Ai sa fii surprins cata culoare iese din ea...mai ales la fiert.
|
 |
|
|
|
Stau plantele faorte bine in manado. E mai greu la inceput cand le plantezi, dar daca te chinuiesti putin, reusesti. Au sa-si dea drumul la radacini de nu mai poti sa le scoti.
Cat despre substrat fertil, asculta sfatul lui vereb. Pe langa fertilizantul din apa, trebuie si la radacina.
|
 |
|
|
|
Asa e manado, mai plutesc cateva pietricele. O parte au sa se scufunde in timp. Daca n-ai chef sa astepti, ia-le cu un minciog ceva.
Radacinile eu le-as curata.
|
 |
|
|
|
Asa am patit si eu cu butelia, atunci cand nu am dat drumul la robinetul ei mai tare. Practic, abia iesea gaz din ea, iar pe masura ce gazul se ducea din furtun, a scazut presiunea si ramanea fara gaz.
Da drumul cu curaj la robinetul buteliei si pe urma regleaza-l din regulator.
|
 |
|
|
|
Vezi sa nu aiba contact cu aerul, am citit ca isi pierd viabilitatea.
Dupa ce le scoti de pe perete, baga un pahar in acvariu, icrele in el si scoate-le cu tot cu apa.
De pe perete nu stiu cum ai putea sa le scoti, ma gandesc ca pot fi lezate de cartela...dar poate merge...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Da, o iei de la capat cu ciclarea.
Daca nu ai inceput de mult timp, eu zic ca se merita. Scapi de niste probleme pe viitor.
|
 |
|
|
|
Mersi coti.
Dar eu n-am pus capacelul ala de plastic ci am am pus hranitorul direct pe coala de sticla, cu gura pe partea libera dintre capac si peretele lateral al acvariului (sper ca intelegi ce vreau sa zic). Asa ca are sa cada toata in apa.
Si de asemenea am testat inainte deschizaturile sa vad cam cat e ok.
|
 |
|
|
|
Sfat: scoate blitz-ul cand pozezi, inchide lumina in camera si lasa doar pe cea a acvariului. Si intoarce pozele inainte sa le uploadezi.
Nu inteleg ce vrei sa zici referitor la curatarea pietrelor cu pompa...Adica daca nu le curata filtrul? Daca da, filtrul in pricipiu retine mizeriile din apa. Daca ai curenti relativ puternici, are sa ridice mizeria de pe substrat si o trage din apa, insa daca apuca sa intre printre pietricele, ma indoiesc ca o mai poate scoate...asta daca nu cureti tu substratul. Daca gresesc, sa ma corecteze cineva.
Dar e posibil totusi sa fie ok pietrisul si sa para in poza mai mare decat e in realitate.
|
 |
|
|
|
Daca iti permiti, ia testele separate pt fiecare compus in parte. Sunt mai bune.
Si baga plantele alea cat mai repede posibil.
Pietrisul mi se pare cam mare...ma gandesc sa nu intre resturile prin el si sa ramana acolo...
|
 |
|
|
Mie sincer imi plac melcisorii astia. Sunt niste vietati, care anima la randul lor bazinul. Sunt interesanti cand mananca, cand se suie unul pe altul s.a.m.d. Bine, acum vorbesc si din punctul de vedere al unuia care nu are probleme cu inmultirea lor excesiva. Ba chiar am grija sa ii imping in apa daca vad ca se avanta in afara, sau cand scot plante ii culeg si ii pun inapoi in acvariu
Pe de alta parte, cu siguranta au un rol in ciclul biologic al acvariului. La urma urmei consuma si defeca la randul lor.
|
 |
|
|
Sa dea Domnu', mersi de incurajare
|
 |
|
|
|
Si banuiesc ca perlonul il si speli/schimbi des caci se colmateaza repede...asa e?
De ce nu incerci o canistra in care sa pui mai mult material pt filtrarea biologica? Ai totusi 240 de litri...
|
 |
|
|
|
Salut.
Acvariul e mult prea mic pt koi sau scalari.
Orienteaza te pe ceva mai mic. Cory plus neoni e o combinatie ok.
Cu ce e echipat acvariul? Ar fi bine unul ceva mai marisor.
|
 |
|
|
E o specie cu personalitate.
Insa rcs ii mei nu se avanta prea departe de moss.
Apropo de rcs, ieri iar am observat pui abia nascuti...niste gamalii de ac  Acum sunt mai multe serii de pui.
Dimineata am pus ferropol doza pe toata saptaman si 3 picat de ferropol 24. Sper sa nu am probleme cu plantele/algele cat lipsesc...
|
 |
|
|
|
Sincer sa fiu, nu stiu cum arata neritinele. Cand ajung la un calculator am sa ma uitla niste poze si iti zic.
Am 3 specii cred. Una e melcul comunitar als rotund maro. Una e cu melci mai ascutiti, si patati si cealalta e cu melci tot rotunzi dar plati. Ammai observat si cu cochilii transparente.
Toti au venit cu plantele. Insa nu se inmultesc excesiv.
|
 |
|
|
|
Daca ai pus poze, nu le vad caci sunt pe telefon, scuze.
Vezi ca pietrisul sanu fie de o granulatie mult mai mare decat manado, sa nu se duca manado ul la fund.
|
 |
|
|
|
Sincer nu stiu...totusi pare sa isi revina, mai greu dar asa pare. Lumina cade pe ea...am dat alaltaieri lampa o idee mai in spate ca sa lumineze mai mult spatele. Mai vedem.
Prin februarie cred ma aouc si de macro.
Mersi pt vorbele bune.
|
 |
|
|
|
Si la mine era mirosul ala de la aquabasis, dar dupa ce am pus apa nu s a mai simtit.
Din cate stiu, aquabasis se pune tot sub pietris. Nutrientii vor circula prin tot subtratul. Si in plus daca ai doar 6 cm peste el, s ar putea sa ai probleme cand ai sa vrei sa scoti vreo planta cu tot cu radacini.
Oricum plantele isi intind picioarele si vor ajunge la aquabasis, indiferent de grosimea stratului de mando. La mine in aprox 2 de la startare deja nu mai puteam sa scot radacini caci ajunsera la aquabasiss si daca le scoti asa iti tulbura apa.
Si oricum banuiesc ca fiind fin, se va scurge printre bobitele de manado.
Si de ce ai pus si celalalt pietris?
|
 |
|
|
FlyingDutch wrote:O sa ti se faca o emisiune "Stefan si crevetii" (gen cesar si cainii).
Te chemam sa dresezi creveti!
Ce sa zic, eu nu le-am facut nimic, ei sunt curajosi.
Oricum, amano incep sa ma farmece. Nu sunt prea spectaculosi fizic, insa sunt niste hoti si jumatate. Cand le dau de mancare celor cativa cory, in fata acvariului, stii cum stau la panda? ... Cum vad miscare, pac vin in sprint sa vada care-i treaba. Si pe urma stau si se apropie usor usor pana hap o granula si sus pe o planta sa o manance in liniste  Si fata de rcs, sunt tupeisti, ca se baga intre pesti
Sau daca vad o granula cum pica jos, fug una doua dupa dansa.
Sunt simpatici foc
|
 |
|
|