[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin

Eu am rezolvat problema cu axul la un eheim folosind cu succes un betisor de acadea

Vreau sa spun ca nu s-a defectat cat am avut pompa
Ideea cu zeama este sa se descompuna sa faci NO2 si apoi no3 ...dar skimmerul e bine sa mearga sa exporti constant surplusurile

Ce sa ajungi din urma? Tu nu vezi cat de intarziat sunt?
Bravo, Aure!

E frumos setupul asta si vad ca esti pe drumul cel bun cu el.
Continua sa alimentezi ciclul azotului, mai arunca nistea zeama din cupa in display, te ajuta mult
Ma incapatanez, Andy!

Ideea este ca am scos mare parte din nisip.
Incet, NO3 a devenit indetectabil in testele Salifert si se mentine acolo fara adaos de Vodka ( am renuntat la a mai adauga pe cand era no3 pe la 5ppm) Sta asa doar din Zeostart3

Problema cu dinoflagelatele este ca inca persista. Multi m-au intrebat daca nu cumva am ceva furtun/tub care sa elimine substante .... am scimbat niste cioturi de ceva teava PVC si am pus furtune

Sa vedem ...

Pana acum sunt multumit ca am ajuns cu no3 nedetectabil. => continuam
Eu am primit ultima data de la Pety , vorbiti si cu el inainte sa puneti jos securile
Sa traiesti si sa dai si la altii
Fain si curat bazinul!
Continuam:
- a ramas cam 2-3 mm de nisip pe fundul bazinului exact atata cat sa nu fie barebootom
- am inceput sa dau niste vodka sa plece mai jos NO3 si ca rezultat NO3 arata asa:
in 22.09 = peste 50ppm
in 24.09 = 50ppm
in 26.09 = sub 50ppm
in 28.09 = 25ppm

In momentul cand ajunge in 5 am sa renunt la vodka si am sa cresc/dublez cantitatea de Zeostart3, teoretic ar trebui sa ramana in zona de 0 - 5ppm poate chiar in 2ppm - acolo unde vreau sa si ramana.

L-am rugat pe Pety sa imi faca rost de un set de teste de RedSea ce contine reactivii pentru: potasiu, iod si fier ... sa reglez si acesti parametrii din apa

Am in plan o pompa de dozaj cu 3-4 capete (imi pare rau ca am dat-o) si sa fac un upgrade la lumina: Prime, Hydra TwentySix, Ecotech XR15W sau XR30W G3 ...sa vedem cum o sa fie bugetele astea

NO3-ul asta mare mi-a afectat, culmea, doar montiporele ... Milka, acanii, acroporele si gutatusul dau semne vizibile de crestere

Ca target:

Ca: 410-430 = este 410
Mg: 1280 - 1300 = este 1290
Alk: 6.8 - 7.5 = este 7.5
K+: 380-400 = este necunoscut
NO3: 0-2 ppm = mult peste 25ppm
PO4: cat de mic = este necunoscut
Succes cu bazinul.
Keep calm!
Am facut un schimb de apa de 10l, am reglat putin KH-ul la 7 si am scos cu apa de schimb cam 0.5cm din grosimea substratului.
A fost si vremea sa schimb Zeolitii. Sa vedem ...
Blue, hai sa pove desre balansul de alb (care mi-a iesit - zic )

Apropo, parca as vrea o euphyllia glabrescens verde, asa cum am avut de la Cristi ....
Te rog, nu iti bate joc de mine, am avut tot timpul aiptasii Nu le vezi ce faine si grase sunt?, alea de pe pietre sunt nitel ametite ...dar isi revin repede
Nu ma intereseaza diatomele atata vreme cat nu am NO3 sub 5(acum este undeva la 50 ppm !!!!). Dupa ce ajung acolo mai vad ce sa fac cu ele
Target-ul sunt nutrientii, nu algele
Asta-i efectul fosei septice
image
O sa fac oarece poze azi maine .... dar nu prea am la ce
CristiC wrote:Bah Sebi,nu te mai lua de tehnica mea foto. Stii ca nu ma pricep la astea si nici nu ma prea intereseaza,dar daca vrei sa facem un shooting,stii unde stau.
Dane,da-i bataie.Plagiaza tot ce vrei.

- ca tot e la moda )))
ioi ce ma solicita bazinul asta.

S-a dus zeama de Zeostart 3 si m-am trezit ca am NO3 cat in fosa septica de la tara

Am cerut alta solutie, sa vad ce iese dupa ce trece oarece timp.

In rest:
- sta in 1.024 ppm
Kh: 6.5 (si asta, dupa concediu l-am gasit in 4)
Ca: pe la 410-420
Mg: 1280
NO3: Nu vreau sa ma fac de ras
PO4: nu am cu ce masura
K+: nu am cu ce masura (cica Salifert nu mai produce testele de potasiu ca sunt busite, asa cum mi-am busit si eu bazinul cu 2 dintre ele)

Va tin informati dupa ce NO3 - revine in zona bunului simt
Of, prostata asta ))
Bata-l vina de balans de alb
Ma bucur si mi-e ciuda in acelas timp!
Din experienta spun ca e dimensiunea ideala de inceput!
Succes!
L-am cimentat, sper sa nu-l mai vad
Merci

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: