| Message |
|
|
|
Acu' depinde si ce plante vrea sa puna. O fi acvariul mic, dar daca baga ceva pretentios tot va fi nevoie de co2 gaz...
Legat de pesti, e la limita...dar e eu cred ca daca are grija cu mancarea si curatenia, va fi ok.
|
 |
|
|
popescu.cristian10 wrote:sa te documentezi si inainte cand vrei sa faci ceva]
Nu fi rau. Ai sarit si tu peste documentare grav.
@xenon: nu mai lua pesti. Cei 20 de pesti ai tai sunt deja prea multi. Probabil ca nu vrei sa mai dai din ei deodata ce te gandesti sa mai iei, asa ca macar opreste-te din cumparat si ai grija mare cu mancarea si curatenia in acvariu.
Zi-ne ce plante ai luat. Ce lumina ai, daca fertilizezi cu ceva.
Cu niste plante te ajut cu mare drag, dar dupa sesiune (adica dupa jumatea lui februarie). Atunci am timp liber si trebuie sa fac o mica "revolutie" prin plantele din bazin (adica sa scot ce-i vechi si sa replantez varfuri). Ce ramane, impart fara probleme. Dar ne auzim pe un pm la momentul respectiv.
|
 |
|
|
|
Alexandru .... ....
Adi: scapa de ancistrusi, cresc prea mari pt acvariul tau. Nu mai lua alti pesti, sunt de ajuns cei pe care ii ai. La limita cu numarul pestilor, dar daca tii din scurt cu mancarea si schimburile de apa nu cred ca vei avea probleme.
Ce filtrare ai?
Citeste rapid despre ciclare. Daca ai schimbat totul in marea spalare, niste schimburi zilnice partiale mai mici te-ar ajuta enorm.
Ce plante ai? Ce fel de neon? Care e durata de iluminare? Fertilizezi cu ceva?
Substratul nu mi se pare cea mai fericita alegere...
Cat despre sare, cum a zis si vereb, nu e necesara.
|
 |
|
|
Hdaniel wrote:Am primit si o buteliuta de CO2 cu tub de difuzie(tetra-plant co2 optimat) dar am fost sfatuit sa nu o folosesc
Cine si de ce te-a sfatuit asa?
|
 |
|
|
|
Chiar te rog sa ne tii la curent.
In acvariul facut special pt creveti, unde inca n-am rcs (dar vor veni), nu am incalzitor si sta temperatura la 23 de grade (urca si la 24, depinde cum e in camera). Dar in schimb am femele cu oua de tiger shrimp...
|
 |
|
|
|
Ce poti sa-ti zic legat de rcs e ca la minein 25 de grade se inmultesc fara probleme.
|
 |
|
|
|
Dar n-am zis ca asta e singurul motiv.
Dar pe unde am citit, cam asta e cauza incriminata. Iar la mine, la fel a aparut.
Mai lasa-i ceva timp sa vezi cum evolueaza. Eventual o poti lua din cand in cand cu niste servetele.
|
 |
|
|
|
E biofilm si e normal la startarea unui acvariu.
In mod normal, trebuie sa dispara dupa ciclare. Ca sa-l "ajuti" fa o valurire un pic mai puternica la suprafata. Sau un skimmer.
|
 |
|
|
|
Numarul de pesti e ok.
Gazul de la butelie nu prea poate fi inlocuit cu nimic. Ajuta lichidul, dar nu e la fel.
Vezi pe petshop-urile online, sunt lampi suspendate sau care se prin de peretii acvariului. reef.ro spre exemplu.
|
 |
|
|
|
Incepe de astazi.
|
 |
|
|
|
Si atunci care-i secretul?
|
 |
|
|
|
Am inteles. Am fost indus in eroare atunci.
Dar totusi, nu-i cam multa mancare? Vad ca e intinsa pe toata suprafata apei. Cati pestisori sunt?
|
 |
|
|
|
Schimburi zilnice de apa, sa zicem un 20%. Zgarcenie cu mancarea ( odata pe zi si doar cat sa manance rapid, in max 2 minute).
Teste la picatura, nh4, no2.
|
 |
|
|
|
Da' mi se pare mie sau ai apa un pic albicioasa?
Ce se vede deasupra acvariului luminos, e cumva o fereastra prin care bate soarele?
Pe suprafata apei e mancare? Ce cauta acolo fara sa o manance nimeni?
|
 |
|
|
|
E absolut grozav.
Dar zi-mi te rog, partea de jos a plantelor, nu sufera de intuneric(vad ca ai niste tufe imense. sub primii centimetri de sus nu cred ca mai ajunge lumina)? Sau le scoti periodic si arunci partea batrana si replantezi varfuri tinere?
|
 |
|
|
|
Baga o poza cu rana, sa vedem ce e acolo.
Poate o fi si vreo infectie ceva...
Poti sa-l separi si daca incepe sa se vindece singurel, atunci cred ca a fost doar agresat. Daca nu incepe sa se vindece, atunci e o infectie ceva si trebuie ajutat.
Dar, poza.
|
 |
|
|
Daniel a zis bine. E greu fara o fata si un spate.
Plantele inalte, gen vallisneria, rotala, ludwigia au locul in spate, urmand ca cele mai mici sa vina in fata. In cazul nostru, daca te uiti din partea cu plantele astea, nu mai vezi nimic...
Puse in mijloc, iarasi nu arata chiar grozav. Din prima poza, vallisneria e pusa in fata...nu prea e buna acolo.
Incearca sa ii gasesti cumva o fata si cealalta parte sa o colantezi. Pe urma altfel vei aranja treaba.
Cu lumina cum stai? Niste codoi ar fi bun. Poate iti aduce finu' ciro la sticluta  . Ori niste sticle de beri si scoateti voi cumva lichidul si gazul separat
Dar una peste alta, arata ok pentru inceput
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Asteptam detalii.
|
 |
|
|
Am inteles eu gresit, 2 betta.
Mai baga o virgula pe ici pe colo 
|
 |
|
|
CcC wrote:In prima mea postare pe acest subiect inca sunt convins ca am dat aproape toate detaliile privind igiena,alimentatia pestilor si filtrarea ... daca unii cred ca pentru mine acest subiect este for fan, rog sa se inchida acest post.
Multumesc.
Dar cine a zis ca e for fun?
|
 |
|
|