[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Acum am 6 goby de marea neagra, pusi de sacrificiu, pentru grabirea ciclarii (aseara am terminat si sticla de Stability) si un crevete, tot autohton - merci Hadule, mare boier
Daca vor supravietui sau nu.. vedem. Salinitatea e mica - 1022, pejtii mananca de se sparg (atat artemia cat si alge nori rosii - merci Andrei!), teste nu am si mi-am propus sa nu am niciodata, ca iar apare batranul ala cu alchimistii lui
Ciortanii ii voi cumpara prin decembrie, cand bazinul va avea ~3 luni. Pana atunci, il las in pace sa-si vada de treaba lui
Cum ziceam

Am vandut cele 2 lampi Aqua Illumination Prime si am comandat lampa asta (pretul era mai mic cu 50$):

https://www.aliexpress.com/item/2015-New-Arrival-Hot-120W-56X3W-PAR350-LED-Coral-Reef-Grow-Light-High-Power-Fish-Tank/32324387308.html

A fost o chestie amuzanta, lampa a ajuns intr-o singura zi de la Hong Kong la Bucuresti (aprox 8135 km) si apoi a durat 4 zile sa intru in posesia ei Pe langa faptul ca mi-a tras-o DHL-ul de ma ustura si acum..
Vanzatorul de pe Aliexpress a fost super de treaba, am stat cu el la povesti, i-am explicat cum vreau s-o montez in capacul de lemn, care e spatiul util in capac, ce fel de acvariu am si mi-a construit lampa din 2 module care s-au potrivit de minune.
Aseara am fost al dracului de harnic - am montat lampile in sufragerie, la un an si ceva de la renovare - pana acum am stat cu 2 fasunguri atarnate din tavan, am inlocuit un T-eu si niste nipluri la nisa cu tevi de la baie, am intins fitinguri si tevi prin toata casa apoi le-am strans, iar intr-un final am montat si lampa la acvariu. Ma, atat de fericit n-am mai fost de la primul act sexual cu finalizare
Controllerul e super usor de folosit (in genul celor de la ATI Sunpower), lumina se difuzeaza uniform si foarte placut ochiului, temperatura in capac e mai scazuta decat era cu cele 2 AI Prime. Una peste alta, sunt foarte multumit de alegerea facuta

image image

image
Na, mai low cost de atat ce vrei?

Adu-le bre lautari si beutura, poate-i stimulezi
Alaturarea cuvintelor Dupla si CO2 nu mai lasa loc de comentarii si pareri

edit: ca sa fiu mai explicit - Dupla + CO2 =
Sa mor eu daca n-ai repetat cuvant cu cuvant ce i-am explicat eu aseara la telefon. Si inca mai crede ca eu sunt ala al dracului..
Nu te ucid ma, faci ce vrei, ca de aia ati luptat cu piepturile goale la revolutie, vorba individului pufos.
Dar as vrea sa intelegi ca nu incerc sa-ti bag sumpul pe gat datorita unor interese comerciale sau plm.. Incerc sa-ti zic de bine, ca sa nu-ti dai cu tesla-n oO mai tarziu ;)
In primul rand, te rog sa nu ma mai domnesti, sunt doar un copil

In al doilea rand, treceti locatia la profil, in functie de zona unde locuiesti poti primi ajutoare mai consistente (mai toti avem o cutie cu maimute pe acasa, cu lucruri care ne prisosesc).

Sa nu descurajezi cand ti se spune ca acvariul e mic, etc.. Intr-adevar, e mic, dar daca iti doresti cu adevarat, il poti face frumos si o sa inveti sa-l intretii corespunzator. Secretul este sa nu-l suprapopulezi (ca tot a venit vorba, pestii pe care-i ai acum ii poti considera pesti scoala, de sacrificiu).

Ce-ti recomand pentru viitor:

- sa iti iei un pietris adecvat si cu un colorit natural - de exemplu, volcanit de la Aquamedic sau Dennerle scaper's soil (calculezi asa: lungime acvariu x latime acvariu x inaltimea dorita a solului / 1000 si afli cati litri de sol iti trebuie)
- sa iti iei o lampa si un bec adecvat (un bec de 6500k ar fi ok). eu am folosit la un acvariu pitic o lampa Aquatic Nature - Solar Duo Boy, cu bec alb/rosu) . Modelul de 13w, nu cel de 26w.
- sa studiezi un pic si sa iti alegi niste elemente de decor naturale (roci/lemne) si niste plante naturale, cu cerinte mici.
- asa cum ti-a recomandat si koala, sa studiezi un pic articolul despre ciclare

Uite poze cu un cub de 11 litri pe care l-am avut mai demult si care a mers mai mult decat bine (chiar daca nu a avut aspect de fitze si aquascape). Totul e sa intelegi basic-ul acvaristicii si sunt convins ca te vei descurca.

Gabi C wrote:Promit ca o vreme va las in pace si nu mai pun poze .

Io sper sa ne deranjezi in continuare cu cat mai multe poze
si ti-o zic si aici, daca la telefon nu m-am facut inteles: cand trei oameni iti zic ca esti beat, te duci la culcare.
FA-TI SUMP, plm
#fa-tisumpanimalulesitecadorisesceucuunnac5
Ca ziua de luni si ca bancurile cu Brejnev
Io macar sunt froomos
Da, si eu am sentimentul asta. NOT!
Ba, bivol oparit la coor, E SIMPLU CA BUNA ZIUA! D-aia ti-e firca tie, ca nu stii sa faci tevile? Hua!
Salut.

Intr-adevar, cam grava situatia

Ti-as recomanda sa pastrezi doar guppy si doar masculi (astia se inmultesc ca refugiatii daca nu esti atent).
Filtru, alege unul de aici, in functie de marimea bazinului (cat mai mare, cat iti permite geamul din spate) http://www.petbazar.ro/Filtre-Hang-On-Acvaristica/p/86/
In filtru sa bagi mini siporax http://www.petbazar.ro/Materiale-filtrante-Acvaristica/Sera-Siporax-mini-35-g/o/11966/379/

Asta asa, pe scurt. Pe termen lung, mai vedem

E matusalemic la propriu, ia intreaba-l de primele 3 cifre din cnp
Io ti-am zis niste vorbe, vad ca le-au confirmat si baietii in posturile de mai sus, numai tu esti Gica Contra.
Daca vrei sa-ti usurezi viata, fa un sump. Vorbeste cu Sebastian Costin sa-ti dea detalii despre sistemul facut de Peti si lasa ambitiile, fa treaba asa cum trebuie.
Sau poti sa fii gaina bleaga si renunta la proiect inainte de a-l incepe

image
E un pic cam frig la tanti aia in casa

Cred ca Hadul prin low tech vrea sa sugereze si low cost

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: