In primul rand, te rog sa nu ma mai domnesti, sunt doar un copil
In al doilea rand, treceti locatia la profil, in functie de zona unde locuiesti poti primi ajutoare mai consistente (mai toti avem o cutie cu maimute pe acasa, cu lucruri care ne prisosesc).
Sa nu descurajezi cand ti se spune ca acvariul e mic, etc.. Intr-adevar, e mic, dar daca iti doresti cu adevarat, il poti face frumos si o sa inveti sa-l intretii corespunzator. Secretul este sa nu-l suprapopulezi (ca tot a venit vorba, pestii pe care-i ai acum ii poti considera pesti scoala, de sacrificiu).
Ce-ti recomand pentru viitor:
- sa iti iei un pietris adecvat si cu un colorit natural - de exemplu, volcanit de la Aquamedic sau Dennerle scaper's soil (calculezi asa: lungime acvariu x latime acvariu x inaltimea dorita a solului / 1000 si afli cati litri de sol iti trebuie)
- sa iti iei o lampa si un bec adecvat (un bec de 6500k ar fi ok). eu am folosit la un acvariu pitic o lampa Aquatic Nature - Solar Duo Boy, cu bec alb/rosu) . Modelul de 13w, nu cel de 26w.
- sa studiezi un pic si sa iti alegi niste elemente de decor naturale (roci/lemne) si niste plante naturale, cu cerinte mici.
- asa cum ti-a recomandat si koala, sa studiezi un pic articolul despre ciclare
Uite poze cu un cub de 11 litri pe care l-am avut mai demult si care a mers mai mult decat bine (chiar daca nu a avut aspect de fitze si aquascape). Totul e sa intelegi basic-ul acvaristicii si sunt convins ca te vei descurca.