[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Tratamentul cu antibiotic se face cu eritromicina.
Eu as incerca insa la inceput, daca nu e foarte extins sa injectez local apa oxigenata (inclusiv in pietris, in zona respectiva), iar dupa o zi sa aspir bine zona.
Atentie la deciclare daca folosesti antibiotice.

Uite aici un articol despre cyanobacterie.
Ceva puiuti nu?
skija wrote:
Iata cum in 5 minute mi-am data seama cat de important este un flow bun in acvariu

Eu as mai trage un pic de cioata aia intr-o parte sau in alta, ca sa nu mai imparta acvariul fix in doua
Neonul din link-ul pus de tine este ok; s-ar putea sa ai nevoie de doua.
E drept ca cele T5 sunt mai bune, dar sunt ok si cele T8. Daca ai coolere in capac, s-ar putea sa-ti tina temperatura in parametri ok.
Tubul ala UV nu-l folosi, lasa acvariul in pace noaptea, sa se "odihneasca".

Legat de ciclare, daca ai amoniac 0.5 ppm si nitriti 0, inseamna ca abia poate sa inceapa procesul de ciclare.
Va trebui sa scada amoniacul la 0, sa creasca nitritii, ca pe urma sa scada si acestia si sa creasca nitratii.

Daca iti place asa mult perdeaua de aer, desi nu e indicata, as zice sa mergi pe plante de genul elodea, vallisneria, nucus, ceva moss.
Astea merg fara probleme si in acvarii fara co2 si cu pompe de aer, multi dintre noi am tinut asa ceva in trecut.
Daca iei un scaper's tank de 50, atunci da, clar trebuie sa mergi pe o butelie.
La cel de 20 de litri nu stiu ce sa zic, eu acum am unul la care urmeaza sa-i pun un bio co2 60. E drept insa ca eu il voi tine doar cateva luni; pe termen lung, cred ca m-as orienta tot la o butelie reincarcabila.

In ceea ce priveste lumina, la al meu scaper's de 50 de litri am avut doua scaper's light si am crescut un monte carlo foarte fain.
Nu stiu cum ar merge cu o singura lampa. Presupun, ca ar merge si asa, dar ceva mai greu.
Eu te-as sfatui sa iei macar un cub de 20 de litri.
In cel de 10 litri o sa te cam chinuiesti.

Ca si sistem de CO2 vezi ca au si Dennerle sistem pentru nano acvarii cu butelii de unica folosinta, sau sistemele bio co2 (sistemul starter sau bio co2 60).
georeo wrote:Eu zic ca este poza de vina, revin in seara asta cu o poza cu acvariul limpede, pare usoara ideea de iwagumi dar sincer am invartit la pietrele alea vreo 3 ore si pana la urma la forma asta am ramas ... chiar mi se acrise la un moment dat ...

Te intelegem perfect
De aia e bine sa nu faci hardscapeul si sa "lansezi la apa" in aceeasi zi. Dar asta nu e posibil intotdeauna (spre exemplu cand ai plante care asteapta prin galeti)...
dan.pavelescu wrote:mi-a pierit pofta de mancare

Asta n-o cred nici sa ma impusti
Si eu in bazin incerc sa tin undeva la 10 ppm nitrati si 1 ppm fosfati.
GSA-ul e un semn ca mai e nevoie de ceva fosfati.

Un test de potasiu ai?
Oricum, un pic de potasiu in plus nu strica, nu stiu vreo alga care sa depinda de acest nutrient.
Singura problema daca imi aduc bine aminte din cele citite e ca ar putea precipita cu calciul, dar ma indoiesc ca poti ajunge la problema asta, ca doar nu torni toata sticla.
Iar daca ai un gh mai maricel, nu cred ca e bai.

Apropo de dozaj.
Inainte si eu imparteam pe 7 zile si puneam zilnic.
In ultimele doua setupuri insa am inceput sa dozez de doua ori pe saptamana, cate doua jumatati de doza.
La mine cel putin am observat o crestere mai buna. Incep sa cred ca o septime din doza initial e prea putin si in prima/primele doua/trei zile plantele nu au suficienti nutrienti.
Acum pun imediat dupa schimbul de apa, inainte de programul de iluminare de seara, o jumatate de doza de micro. Iar a doua zi dimineata/amiaza, o jumatate de doza de macro.Iar dupa 3 zile/4 zile pun si cealalta jumatate.
Nu pun doza intreaga din aceeasi frica de a nu fi prea multi nutrienti deodata in apa si pana se consuma sa fie "furati" de "intrusi". Desi, pe timpul vacantelor am pus si asa, caci n-aveam alta solutie.
Da, da, cu gluga...sa nu se simta prea expus
Bine ai venit pe forum, foarte smecher ce ai acolo in garaj !

Sper din tot sufletul ca prezenta pe forum sa nu se rezume doar la vanzari ci sa participi activ, sunt sigur ca avem cu totii de invatat de la tine
Nu stiu daca e poza de vina, dar pe mine ma deranjeaza ceva la aranjament...poate ca ambele parti se termina in fata la aceeasi inaltime?
Nu stiu exact, asteptam si poza limpede

@catalos: De la acvamax le-a luat.
Multzam' fain
Da' nu e pe coperta, ci in revista (coperta e cea alba din coltul stanga sus, fara poze).
Oricum ar fi, ma bucur nespus

Dane, , parca te-am vazut...aveai chilotii aia tanga cu imprimeu de leopard nu?
Nu am folosit Tropica, inca, dar am folosit deponitmix-ul de la Dennerle si ti l-as recomanda cu incredere.
Eu unul am fost foarte multumit de el, iar poze cu plante (si radacini) poti gasi la mine in jurnal.

Intr-adevar deponitmix era varianta veche, i s-a schimbat numele si acum e Deponitmix Professional 9in1.
Diferenta este ca noul substrat are si bacterii incluse (niste granule albe) ceea ce trebuie sa duca la o activare mai rapida.
Eu recunosc insa, am folosit si niste FB1, ca sa fiu sigur. Da' nu e obligatoriu.
Posibil sa mai fie si alte diferente, da' nu le stiu.

Nano Deponitmix e varianta veche de deponit.

Nutribasis apare pe site la Dennerle: http://dennerle.com/en/products/aquaristic/aquarium-bed/nutribasis-6in1
Nu l-am folosit, din ce stiu, rezista ceva mai putin timp decat deponit-ul.
Alex e in concediu, asa ca sigur n-o sa dea pe aici; dar vezi ca pe site-ul Dennerle este un formular de contact si poti intreba care e diferenta
Tare frumusel, sunt curios sa-l vad si din laterale.
In topicul asta nu s-a mai scris de 6 ani
Fii un pic mai atent
Deocamdata doar virtual, pana pun mana pe revista
Dennerle Plant Guide 2015

image
In alta ordine de idei, acvariul asta a fost desfiintat saptamana trecuta.
Am cateva poze facute in graba cu telefonul.

Vroiam sa va arat niste radacini, crescute intr-un substrat fertil de calitate.
Tot smocul asta provine de la doar doua fire de Rotala macrandra type IV, crescute intr-o luna si un pic.

image

image

Si asta e unul din cele doua fire.

image

Si aici un fir de Rotala macrandra narrow leaf.

image

Si "cateva" fire de Rotala butterfly.

image

O parte din plantele din bazin sunt acum in doua acvarii ce mi le-am facut acasa in Falticeni, Scaper's Tank-ul si un NanoCube de 20 de litri.
Voi veni cu niste poze la momentul potrivit.
Imi place cum ti-a iesit, felicitari!
Iar diferenta dintre pietre (dragon stone si cele rosii) nu e evidenta.

Tetrazona ala nu prea merge in peisaj

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: