[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Am luat de la Paul testul de Red Sea ( Potasiu, Iod si Fier)
Maine am sa fac un test ... sunt curios
Astept pana maine sa se regleze temperatura reactivilor ... sa nu reactioneze ciudat

Ah, ce ma roade!

Se da cineva cu parerea cat o fi ...?
Va spun eu care e cea mai simpla chestie de facut ...

ATO-ul de la Peti este bun, am avut acest model chiar inainte sa apara la el in stoc.

Toata chestia este ca furtunul ce vine de la pompita ATO sa respecte urmatoarele:

- sa nu intre in contact cu apa din sump (nici atunci cand sistemul este OFF - se evita suctiile din si dispre ATO)
- sa nu va zgarciti la lungimea furtunasului. Daca este prea scurt traseul este normal sa functioneze pompa putin ... daca este putin mai lung 50cm sa zicem .... pana se umple trece ceva timp + timpul de aducere la nivel
koala wrote:Ce-ti mai place sa le schimbi!
Spor la treaba si tinem aproape!

Pe asta mic îmi este imposibil sa-l tin sub control prin Zeovit.
Fiecare picaura în plus este extrema în 45l.

Asa ca maximul ce poate sa iasa în spatiul pe care îl am este pe lungime de 750mm. Suficient pentru ce îmi doresc.
Nu-i decat un plan pentru anul viitor, deocamdata.

Bazin: 75x50x45h - sticla ultraclara 10mm, silicon transparent, overflow BA intern
Stand: 75x50x90h - PAL 18mm dublat
Lumina: 2x Aqua Illumination Prime sau o lampa ATI Sunpower 6x24W dimming
Skimmer: Bubble Magus Curve 7, NAC7 sau ceva echivalent
Reactor medii: Reactor Zeovit - fish street
Pompa Dozare: Bubble Magus, Jebao sau Marine Color 4 capete
Recirculare: Jebao DC3000 sau DC6000
Pompe de curenti: 2x Ecotech Vortech MP10WES sau MP10WES + RW8
Sistem ATO: Aqualight

Sistemul va rula full Zeovit pastrand ideea de a fi cat mai aerisit. In acesta, pe langa coralii duri, trebuie sa isi gaseasca locul cel putin un Zebrasoma.
Nu sunt presat de timp, voi culege incet echipamentele si functie de cum le achizitionez, voi tine acest thread updatat.

Spor sa am!
Kh-ul meu sta pe la 7dkh +/_ 0.2
Suspectez si eu ca ar fi lumina ...dar parca nu prea
Cand am masurat cu parmetrul lui Dragos aveam undeva la 300 sub apa si 150 pe colturi.

O sa incerc sa ridic lampa sus de tot sa vad daca se schimba ceva ... asta pana sa reusesc sa am si eu o lampa de Doamne ajuta
La multi ani, Smurfulet
image

image

image

Asa arata montiporele digitate. Ma doare sufletul ca nu stiu ce sa le dau. Repet, doar montiporele
Tesutul nu e mancat 100%, ramane pe schelet doar ca e albicios si parca nu este consistent.
M-am tot uitat si ziua si noaptea si nimic, fara urma de pradatori fara oua.
Stiam ca pradatorii cosnuma intr-un loc ... 2 ...3 ... la mine este tot tesutul asa .
Cateodata isi revine pentru putin timp ...apoi iar se face branza
Nu am reusit sa leg aceasta revenire de ceva anume (aditii, schimb apa)
Hai sa va intreb si pe voi:

De ce montiporele digitate au tesutul alb si cangrenat?
Arata de parca este banza, polipii stau in general semi-deschisi.

Acroporele si plate-urile nu par sa fie afectate, la fel si acanii, zoasii, gutatusul, euphilya, pavona ...

Am facut poze si filmare cu magnifiere de 8x si nu am vazut pradatori sau oua

Testele imi sunt ok
cum ai reusit?
Imi pare ok bazinul
ce sa faci cu distantierele de 2mm? Mie imi pare foarte mult 2mm de silicon intre sticle
Ai mai reust ceva la proiectul acesta?
Habar nu am:

Recirculanta: real vreo 1200lph
Vortech MP10WES: aprox: 4000 lph - variabil
Powerhead (pana sa mai culeg ceva banuti pentru un RW4) - 400lph
Asa ca, din calculele astea de volume aproximative imi iese un 5600lph insa Vortechul scade pana jos de tot
Alta viata, robinetul e deschis pe la 50% ...asa mai merge
Sper sa se fada efectele si in bazin ... fiind flow mai bun
Pompa si-a gasit propritar.
Multumesc, se poate inchide
Pai eficienta GFO depinde de mai multi factori .... Daca e cu flow pasiv sau activ, cata cantitate de nutrienti este in apa ... bla-bla. E greu de spus
Pana sa vina lampa am comandat un DC3000 la Pety.
Asta ce o am de 2000 lph nu imi ducea suficient debit la acea inaltime si eram nevoit sa tin robinetul de full siphon aproape inchis (cam 90%) si asta aducea alte neplaceri ... De exemplu s-a obturat de la un bubble algae
Like
troponel wrote:
Am preferat intotdeauna siliconul transparent

ai incercat si negru ?

Da, primul acvariu marin a venit cu silicon negru ... si mereu am avut senzatia ca verticalele alea faceau acvariul mai artificial
Dar fiecare cu gusturile lui

Spor
Am preferat intotdeauna siliconul transparent

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: