[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Buchetul de flori de deasupra bazinului meu mi-a placut prea mult si am decis sa vi-l arat Cu ocazia asta imi inving lenea si deschid un jurnal care va fi ilustrat doar ocazional, ca sa ramana cum spune si numele postului o amintire. Asa cum am mai spus eu nu fac aquascaping ci doar experimente si studii...

image

La un moment dat am vrut sa testez cum merg plantele si cum arata acvariul cu lumina mai departata de luciul apei asa ca rapid am mai adaugat o scandura si am ridicat capacul cu neoane cam cu 12 cm (se observa in cateva imagini). De atunci biotopul de deasupra luciului de apa a explodat
Am spus ca inaltarea este de test si o sa o scot... De atunci au trecut 6 luni si ca orice improvizatie facuta in graba a devenit permanenta

image

image

Muschiul rasarit de niciunde a acoperit toata zona din spate (si l-am curatat de cateva ori pana acum, ca de altfel si Hydrocotyle-le le tund permanent lasand doar 1-2 fire)

image

image
Sticla se taie cu "diamantul" - este o scula speciala care chiar are un diamant in varf, diamant care zgarie sticla in profunzime facand sa se propage spartura dirijat. Uite aici cum arata aceasta scula: http://www.dedeman.ro/bucuresti2/diamant-cu-ulei-prof-05050.html Mai exista si alte scule cu rola dar eu personal am avut insuccesuri cu ea
Uite aici un tutorial de taiat sticla: http://sticladevitralii.ro/tutoriale/294-cum-se-taie-sticla

Imi place ca la varsta ta nu te lasi "coplesit" de greutati si vrei sa incerci Atentie cu sticla! Poate fi foarte periculoasa
Nu inteleg totusi de ce te legi de formele alea cand la dimensiunile alea poti sa faci chiar tu un acvariu din sticla lipita cu silicon (sau cumperi unul gata facut si iti utilizezi indemanarea sa bricolezi alte lucruri: fundal, lumina, etc.
Foarte bine exacutat Vizual este la nivelul celor de afara.

Incearca sa sugerezi doar volumul - asta este maiestria si greutatea cea mai mare: ca creezi sugestia/iluzia de volum fara sa ocupi un volum mare smilie

Albumul forumului nu mai functioneaza. S-a facut un upgrade de forum si pac, pac...

Utilizati cu incredere site-ul pus la dispozitie de colegul nostru Dan Pavelescu img.plici.ro Iti ofera el posibilitatea de posta poza la rezolutia nativa, medie sau timbru, doar copiezi link-ul aici...
severum777 wrote:Am pus nitica apa in el, cu plante in el arata mai ok cred ..Prin somn de voie , inseamna ca imi canta, somn usor, popa?

depinde de cantitate. si apa poate sa fie fatala
Este un lichid foarte volatil iar vaporii sunt un somnifer puternic calsat ca si narcotic. Daca mai pui ca este si suspect ca fiind cancerigen ai tabloul complet.
Daca te intereseaza subiectul studiaza fisa: http://tunic.ro/fise/securitate/1024452500.PDF

Cand nu stiti despre o substanta ceva cautati pe net "fisa toxicologica a xxxx" si nenea google va va raspunde la obiect (in exemplul nostru: https://www.google.ro/search?q=fisa+toxicologica+cloroform&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=upzgVvOEKKnv6QTK4ZLQBg)
atunci trebuie sa fi atent la plante...
mai pe diagonala? smilie Poate mai aproape de filtrul din dreapta spate si asezate un pic pe diagonala.
Tu sti totusi ce plante pui si aranjamentul va arata altfel...
adiradu wrote:
image

Este foarte, foarte slaba... Asa zisele facilitati le poate face orice Arduino cat despre led-uri nici nu vorbesc... Poti obtine acelasi lucru cu niste benzi cu led-uri cum are Ricardo (cu precizarea ca ale lui Koala sunt de 10 ori mai puternice ) iar daca vrei ceva mai sus iei benzi rigide de led-uri (se gasesc la 50cm sau la metru si in loc de banda de plastic led-urile sunt fixate pe o bagheta de aluminiu)...
Daca reusesti sa-l scoti pe Calin de sub stand iti face o lampa de mare rafinament Cu ocazia asta poate testeaza pe tine led-urile alea smechere (Bridgelux gama decor) pe care le-am descoperit eu cu randament de 140 lumeni/watt si CRI de 90-97
dan.pavelescu wrote:Vorbim discutii, ca sa aiba ce citi Koala:

image

Ce faci Dane, ti-a sosit bazinul si nu ai curajul sa-l urci sus pana nu citesti documentatia blocului
este un pic de facatura: suportul este foarte inalt cu greutatea doar sus si respectiv centrul de greutate foarte sus iar baza foarte ingusta => toate conditiile sa se rastoarne.
johnny wrote:Eu am patit cu sursele mean well de 24 v.

este bine de stiut
nu stiu, a fost pusa pentru masina de spalat dar nu cred ca este de curent mic... o sa verific
O sa incerc si cu alta sursa bineinteles.

LE: am verificat si diferentala este normala de 30mA. Nu este nici de 10mA care se recomanda la cazile de baie cu hidromasaj dar nici de 300mA ca pentru pompe...
lukitza wrote:Atunci e posibil sa fie un scurt in ea. E de testat emers. Daca face la fel, e clar.

Toate 3
La o priza fara diferential au functionat
narcis.b wrote:Ai inteles bine Stefan, nu mai adaug saruri si nici apa de robinet nu mai pun, daca reusesc sa nu mai pun nici fertilizanti se cheama ca am agasit marele graal al acvaristicii . Cata vreme vad ca merge bine nu are sens sa il deranjez cu "gifturi" suplimentare

Dar substratul, substratul... dincolo era mai mic!
pune 2 tropic la un superflora
sare imediat ce dau drumul la pompa u am bagat mana in apa. Alimentarea o fac dintr-o sursa MeanWell de 24V/2.2A.
Cand o sa am timp o sa fac proba si cu pompa in afara apei (trebuie sa gasesc fitingurile sa fac racordul pe IN din baie).
Culmea este ca pompa este cu rotor magnet (ca toate pompele din acvaristica) deci nu este nimic in contact cu apa
Atentie cand cumperi droselele: nu toate droselele duble accepta sa fie puse neoane individuale - la foarte multe trebuie montate ambele neoane altfel nu functioneaza.
Koh-i-Noor wrote:
OanaR wrote:am observat niste smoculete care seamana a bba

Nu se vede prea clar, dar eu la Staghorn m-am gandit vazut imaginea.

Si eu vad cornite pe acolo nu perisori fini barbosi smilie
In afara de circulatia apei iluminatul trebuie sa fie de max 8 ore/zi (7 ar fi si mai bine) si scade nitritii pe la 10ppm si corespunzator si fosfatii.
Am testat si pompele. Functioneaza bine. Scufundata in 10cm de apa arunca un jet de apa de 1m in sus
Se pare ca exista totusi o problema: cand le-am alimentat imi sarea siguranta cu diferential. Se pare ca apare un curent rezidual... Nu imi dau seama de unde. Nu este periculor, pompa fiind alimentata la 24V dar totusi ramane o situatie care trebuie studiata.
Astazi mi-am facut putin timp si am bibilit la led-urile Bridgelux si reflectoarele cumparate.
Pe bucata de radiator, primita de la Dragos , am montat suportii led-urilor si reflectoarele.

image

Lumina data de ele este incredibila. La 700mA aparent mie mi se pare ca un led da mai multa lumina decat cele doua tuburi de neon de 54W pe care le am la bucatarie

image

La un moment dat in locul reflectorului metalic am montat si lentila - se vede in prima imagine in stanga jos
Am facut in graba niste teste cu aparatul de laborator care are lux-metru.
Reflectorul metalic focalizeaza lumina dar creaza un dezechilibru: central fluxul luminos este de 2 ori mai mare decat la 30cm lateral (masurat la 1m).
Reflectorul alb distribuie mult mai uniform lumina si creste fluxul luminos primit in cercul de focalizare de peste 2 ori decat fara reflector.
Din pacate ambele reflectoare sunt foarte inalte - cu tot cu led si suportul reflectorului ma inalt la ~50mm fara de baza de montaj.
Am testat si cu lentila aia ciudata din material siliconic. In cercul de focalizare fluxul luminos este destul de uniform - la 30cm in lateral scade doar cu 10%... fata de reflectorul de plastic alb fluxul luminos creste cu ~20%.
Nu stiu cum l-au gandit dar pare sa retina caldura... Mai studiez dar pare solutia cea mai buna avand in vedere ca are doar 20mm inaltime.
Lumina data de led-ul Décor Specialty BXRC-56G4000-F-24 este incredibil de apropiata de lumina solara. Toate culorile sunt foarte, foarte curate.
Lumina data de Led-ul de 1700K este asa cum ma asteptam foarte, foarte calda.
Pentru a vedea cum schimba culorile temperatura de culoare cele 3 led-uri am facut niste poze de test. M-am grabit... dar o sa mai fac niste masuratori si poze in conditii mai controlate. Imaginile sunt neprelucrate.

1700K: image 2700K: image

5600K 97CRI
image

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: