Astazi mi-am facut putin timp si am bibilit la led-urile Bridgelux si reflectoarele cumparate.
Pe bucata de radiator, primita de la Dragos

, am montat suportii led-urilor si reflectoarele.
Lumina data de ele este incredibila. La 700mA aparent mie mi se pare ca un led da mai multa lumina decat cele doua tuburi de neon de 54W pe care le am la bucatarie
La un moment dat in locul reflectorului metalic am montat si lentila - se vede in prima imagine in stanga jos
Am facut in graba niste teste cu aparatul de laborator care are lux-metru.
Reflectorul metalic focalizeaza lumina dar creaza un dezechilibru: central fluxul luminos este de 2 ori mai mare decat la 30cm lateral (masurat la 1m).
Reflectorul alb distribuie mult mai uniform lumina si creste fluxul luminos primit in cercul de focalizare de peste 2 ori decat fara reflector.
Din pacate ambele reflectoare sunt foarte inalte - cu tot cu led si suportul reflectorului ma inalt la ~50mm fara de baza de montaj.
Am testat si cu lentila aia ciudata din material siliconic. In cercul de focalizare fluxul luminos este destul de uniform - la 30cm in lateral scade doar cu 10%... fata de reflectorul de plastic alb fluxul luminos creste cu ~20%.
Nu stiu cum l-au gandit dar pare sa retina caldura... Mai studiez dar pare solutia cea mai buna avand in vedere ca are doar 20mm inaltime.
Lumina data de led-ul Décor Specialty BXRC-56G4000-F-24 este incredibil de apropiata de lumina solara. Toate culorile sunt foarte, foarte curate.
Lumina data de Led-ul de 1700K este asa cum ma asteptam foarte, foarte calda.
Pentru a vedea cum schimba culorile temperatura de culoare cele 3 led-uri am facut niste poze de test. M-am grabit... dar o sa mai fac niste masuratori si poze in conditii mai controlate. Imaginile sunt neprelucrate.
1700K:

2700K:
5600K 97CRI