[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hauptmannclaudiu
Forum Index » Profile for hauptmannclaudiu » Messages posted by hauptmannclaudiu
Ma gandeam la inceput sa iau 2 Hagen Glo T5 HO 2x39W.. Parca as ramane la Blau Aquaristic 439.. Oricum timp de gandire mai este. Important e ca mi am cam facut o idee despre tuburi si lampi.. O sa mai revin aici informatiile despre tot proiectul care-l am in cap merci
uh,,chiar nu gaseam cati K are.. Cred ca merg pe varianta asta.. 3x Plant Grow si 1 Reef White.; Nu degeaba i au dat eu numele de plant grow.. Trebuie sa creasca frumos verdeata De ar fi singurul factor care conteaza in dezvolarea frumoasa a plantelor......... N ar mai fi frumoasa acvaristica
Daca as incerca 2 plant grow si 2 reef white ar fi prea rece lumina? merci pentru sfaturi
ce temperatura ( K ) are un Plant grow? nu gasesc..
Varianta cu powerglo cred ca o exclud pentru ca am acum un powerglo si imi face alge de cand l am pus.. Avand 18000K e inspre albastru si de asta cred..dar lumina care o face e superba pentru ochi.. Mai astept si alte idei... multumesc
Da, cred ca pentru dimensiunile acvariului nu ar fi o diferenta asa mare intre metal halide sau T5.. As opta pentru -Blau Aquaristic Lumina 439.. Are si intrerupator pentru fiecare 2 neoane..desi e mai scumpa. mi a luat ochii. 160 de w ar fi inca prea mult dar nu inteleg cu latimea.. Acvariul are latimea de 41 si lampa are 24.7 latimea.. Ajunge destula lumina lumina si in partile laterale? Si cu lungimea cat pot sa ma duc, dar sa fie bine luminat tot acvariul
Acum cu neoanele m am plictisit de atata citit.. Am inteles ca Osram ramane baza.. Ce combinatie sa folosesc..?? 3 x 965 + 1 Neon Sylvania Grolux T5 sau Aqua-Medic Aqualine T5 Plant Grow ?? Sau orice alta combinatie care e buna pentru un setup cu plante verzi.. rotala rotundifolia green.. eleocharis... ?? Multumesc
Salutare..
In urmatoarele 2.3 luni voi achizitiona un nou acvariu.. In principiu ar fi (100Lx41lx45h). Problema e ca nu reusesc sa ma decid in privinta iluminarii..
As vrea o lampa suspendata.. O sa fie un acvariu bine plantat.. sistem Co2.. Fertilizarea o sa o fac cu ADA.. Pentru cresterea frumoasa a plantelor e mai bun metal halide sau T5-uri?
M-am gandit la urmatoarele variante:
-Hailea Lampa MH 2x150W de 100 cm
-Hailea Lampa 4T5HO 39 W
-Blau Aquaristic Lumina 439
Azi mi a venit KH test JBL.. Am facut testul.. Spre surprinderea mea apa a inceput sa se coloreze din albastru inspre galbel de la a 3 picatura.. Am repetat testul, la fel.. Daca am un Kh asa mic de ce nu pot sa scad PH-ul?? zic si eu sa nu l scad sub 7.. dar de 3 zile de cand bag Co2 intr una variaza intre 7.38 minim si 7.42 cum vrea el, am pus si JBl PH/CH minus si nici macar cu 0.01 nu mi a scazut.. CHiar nu inteleg.. Orice sfat e de folos.. merci..
JBL TorMec e700/e900 -a folosit cineva? scade valorile Kh-ului? Am e900 si as putea sa incerc dar sa nu l comand degeaba. am vazut ca si innegreste apa.
Nu reusesc sa scad Ph-ul sub 7.38 .. Bag la Co2 si degeaba.. Ar fi super daca mi ar scade si mie la macar la 7.. Legat de OSMOZOR.. ar fi singura metoda de scaderea Kh ului.? ceva mai ieftin? .am citit ceva de introducerea turbei in filtru.. merci
ok, dar un Kh de 10 nu e prea mare? Nu incerci sa l scazi? Am cautat pe net si am vazut o singura solutie Tetra Aqua PH/KH minus, dar zice ca aduce PH-ul pe la 7,5.. sau stie careva alta metoda de scadere a Kh-ului?
In noaptea trecuta am lasat intr una vreo 4 bule pe secunda si dimineata .. surpriza. Ph-ul a URCAT de la 7.37 la 7.40 , in conditii de bezna. Am mai citit si cred ca acum am habar ce face Kh-ul. La mine in acvariu probabil e prea mare si acesta este motivul pentru care nu reusesc sa scad Ph-ul, apa fiind foarte rezistenta la schimburile ph-ului, dar in 1-2 zile imi vine Kh testul de la JBL sa vedem sigur. Cred ca factorul principal care mi a urcat Kh-ul este dizolvarea cochiliilor de meci maidanezi.. Am avut multi melci, am luat 3 botia si i au rezolvat..dar le au ramas cochiliile. Am aspirat multe dintre ele..dar..
Citesc, citesc.. sunt prea grabit de felul meu cand am cumparat acvariul nici nu mi trecea prin cap tot ce ai avea nevoie pentru un acvariu frumos.. nici nu stiam cate neoane am. Vara asta a functionat fara Co2 si cu putini W... dar vreau mai mult.. si daca vreau mai mult trebuie sa ma documentez.. aveti dreptate si in primul rand e nevoie de fonduri.. deocamdata am dat cumanda de JBL KH -test. merci
In fine.. asta era care l am gasit sa scrie ceva si de Kh.. dar mai caut. Imi pare rau ca va stresez cu intrebarile.. doar m a prins pasiunea asta si vreau sa invat prea repede merci

pfff . am inteles.. deci trebuie sa iau ceva cu ce sa masor Kh-ul si alt reactor) cand credeam si eu ca am terminat cu investitiile
Aquatic Nature CO2 Visual Test- asta imi arata si Kh-ul??
Si ce reactor mi ati recomanda.. ?? incepea sa mi placa cum se invart bulele prin asta merci mult ca ma ajutati
ok, il las sa mearga.. cat duce reactorul..oricum bani sa dau pe alt reactor) nu mai vreau.. Am extensii si cred ca o sa duca.. Am mai citit si de kH -ul acela.. Daca stiam mai devreme luam cu Ph-controller care masura si Kh-ul.. dar acum asta e.. merci
Filtrul merge intr una.. Sa ciclez filtrul inseamna sa l spal? sau?
Nu stiu cum alfu KH-ul? Controllerul meu nu cred ca poate afla Kh-ul.. Am pH 7.35 si vreau sa ajung la 6.67.. Sau ce alta valoare ai fi ok.. daca imi spuneti.. Sonda e calibrata.. asa mi a zis ce l care mi a vandut o..
Linkul de mai sus nu cred ca deschide poza. Asta: http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=dsc01302wx.jpg&res=medium
Am atasat sistemului meu Co2 si un controller, acum este complet ..dar am o problema.. de vreo 5 ore am marit de la 1-2 bule pe secunda la 4-5 si Ph-ul in loc sa scada ..a crescut putin. si nu scade de la 7.35.. L am lasat si 3 ore fara lumina, dar degeaba.
Cateva informatii despre acvariu..:
Am inceput un nou setup de o saptamana
180l (100x50x35) e bombat in fata..
Iluminare:T8 2x30w jbl tropic T5 1x39w Hagen Power-Glo + 1x39w jbl colour
Substrat nu stiu cum se cheama.. Il am cam de jumatate de an si atunci nu stiam mai nimica despre acvaristica.. nu stiam ca e asa important. dar la pet shopul de unde l am luat a zis ca e bun pentru plante..
Plante : limnophila aromatica, rotala rotundifolia, Heteranthera Zosterifolia, Glossostigma Elatinoides, Eleocharis Acicularis, vreo 5 puiuti de blyxa japonica... si restul nu le am identificat.. va dati seama din poza
Fertilizantii care ii folisesc:
macronutrienti:
- 59 gr. sulfat de potasiu (K2SO4)
- 65 gr. azotat de potasiu (KNO3)
- 6 gr. monofosfat de potasiu (KH2PO4)
- 41 gr. sulfat de magneziu (MgSO4)
micronutrienti:
-Boron 1.06%
-Copper 0.23%
-Iron 8.2%
-Manganese 1.82%
-Molybdenum 0.15%
-Zinc 1.16%

Pun dupa indicatiile celui care mi le a vandut..
De ce nu scade Ph-ul daca bag mai mult Co2..?? poate mai trebuie sa treaca timp.. sunt prea nerabdator Multumesc pentru orice informatie!

Poza: http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?ser...name=dsc01302wx.jpg&res=medium
Am primit controllerl si l am instalat Merge bine..dar am o problema.. de vreo 5 ore am marit de la 1-2 bule pe secunda la 3-4 si Ph-ul in loc sa scada ..a crescut putin.. L am lasat si 3 ore fara lumina..
Cateva informatii despre acvariu..:
Am inceput un nou setup de o saptamana
180l 100x50x35 e bombat in fata..
Iluminare:T8 2x30w jbl tropic T5 1x39w Hagen Power-Glo + 1x39w jbl colour
Substrat nu stiu cum se cheama.. Il am cam de jumatate de an si atunci nu stiam mai nimica despre acvaristica.. nu stiam ca e asa important. dar la pet shopul de unde l am luat a zis ca e bun pentru plante..
Plante : limnophila aromatica, rotala rotundifolia, Heteranthera Zosterifolia, Glossostigma Elatinoides, Eleocharis Acicularis, vreo 5 puiuti de blyxa japonica... si restul nu le am identificat.. va dati seama din poza
Fertilizantii care ii folisesc:
macronutrienti:
- 59 gr. sulfat de potasiu (K2SO4)
- 65 gr. azotat de potasiu (KNO3)
- 6 gr. monofosfat de potasiu (KH2PO4)
- 41 gr. sulfat de magneziu (MgSO4)
micronutrienti:
-Boron 1.06%
-Copper 0.23%
-Iron 8.2%
-Manganese 1.82%
-Molybdenum 0.15%
-Zinc 1.16%

Pun dupa indicatiile celui care mi le a vandut..
De ce nu scade Ph-ul daca bag mai mult Co2..?? poate mai trebuie sa treaca timp.. sunt prea nerabdator Multumesc pentru orice informatie!

Poza: http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=dsc01302wx.jpg&res=medium

Forum Index » Profile for hauptmannclaudiu » Messages posted by hauptmannclaudiu
Go to: