[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan Hincea
Forum Index » Profile for Dan Hincea » Messages posted by Dan Hincea
dan.pavelescu wrote:Cum ziceam, sper sa trec cu bine de hopul asta. Pe viitor, voi carantina pestii, am comandat deja cele necesare, momentan sunt la Dan Hadul acasa.
Ca sa rezum toata situatia: plm

lasa-i boss la mine, ti-i carantinez eu de nu se vede mama lor de pesti!
Radu_B wrote:Ce flanse sunt alea de la reactoarele de denitrificare?

nu stiu despre ce flanse vorbesti, poti fi mai specific te rog.
georgemonda wrote:Faine poze! Faine vietuitoare.

multumesc frumos!!
poze cum am promis

image

image

image
frumoase pietre! interesant hardscape!!
daca as fi in locul tau, in schimb, as mai trage de unele pietre - vegetatia le va acoperi si e pacat de ele.
tot ref la plante, ti-ai ales plantute cu diferente mari in ritmul de crestere (cel putin din experienta mea) si va trebui ca pe unele sa le scoti/replantezi iar de altele sa te rogi
lasa fata!

tu sa fii sanatos, ca baboi tot o sa-ti inoate in bazin!
stiu ca ma injuri pentru cocalarii aia de blenny - dar asta e! ghinion de nesansa!

dan.pavelescu wrote:Aia nu-s zoasi, boss.

bine boss, am inteles ... zoasi nu vrei sa-mi dai!!!
ce uameni bai nene!!!

se pare insa ca la astia mici Palythoa, cu le ziceti voi, le place tare la mine in bazin! ce putin asa mi se pare mie - corectati-ma daca gresesc! o sa le fac o pozica mai de duamne ajuta diseara!

in alta ordine de idei - de ieri m-am apucat sa dozez nopox - cate 1 ml /zi direct in reactor (pe furtunasul subtire care trage din sump)

update!
la sfaturile colegilor, si pentru ca lampa stie acum dimmarea (merci Radu) am limitat lumina la 55% albastru, 20% alb 6500, 20% alb 20000k
mai mult sunrise ul are un ramptime de 4 ore, la fel si sunset ul... plus 2 h de full (dupa schema de mai sus)
un test de no3 mi a dat undeva sub 25 iar din reactor iese cam 10 ppm

totusi nu scap de mizeria asta...

edit

am si eu niste zoasi dragutei si frumusei! merci pavelescutule!
si io te iubesc fa!
da' nu asa mult!
nu ma pot abtine....
insoso wrote:Stiu ca este Off topic dar cum / ce trebuie sa fac sa pun poze aici?

ai varianta 1 sa " Attachments" .... browse ... etc

varianta 2 e sa uploadezi imaginea pe un site de gazduire (exemplu http://img.plici.ro/ si sa faci copy paste la BBcode (medium image)

dan.pavelescu wrote:Ma Bula, PPR-ul se lipeste prin termofuziune, iJoint-ul prin compresie.
Ce ai tu acolo e iJoint, nu conteaza ca-s facute din policlorura de vinil/polipropilena/cacat

ne contrazicem aiurea!!!
io le-am zis mufangeala tu le spui i..joint... cred ca stiu de la ce ti se trage de la i...phone
georgemonda wrote:
Acum cred c-o sa-ti faci timp sa dai si pe la biserica

e cum??
in fiecare zi dau pe la biserica sa vaz ce face fratele climaxx vasilecsu! nu ratez nimic, Mielul fie laudat!
am tot zis sa ma opresc ca ma opresc, dar parca mereu as mai face ceva, ma tot mananca...
din nefericire si fondurile bugetate pentru marin s-au dus pe poola, mai mult am intrat si-n bugetatu' de luna viitoare.
as mai lua niste sare ... red sea coral pro e buna pentru ce am io acolo?

in alta ordine de idei, cautam cu batman ceva pe jurnalul asta si am constatat ca am mai multe poze cu sumpul decat cu display-ul

dan.pavelescu wrote:
hadul wrote:e cam urata mufangeala aia de ppr

Pisoi, nu e PPR, ci fitinguri iJoint.. Ca sa nu zici ca nu te-am invatat si azi ceva ;)

grasut, cand lucram io un polipropilena d-asta tu te jucai cu bulanu'n pantaloni! asa ii zicea pe atunci, se pare ca asa-i zice si acu'

ia uite de zice gogu
gata!
m-am oprit
azi am facut ultimele modificari.
am pus tevi de pvc in locul furtunelor de la full siphon si open siphon,
am schimbat distributia pe retur, coturile alea albe imi zgariau retina,
intr-un final a venit si placa cu dinti care acopera geamul din spate, implicit ascunde matele de la BA.
i-am promis consoartei ca... nu mai fac nimic...
poze

ps parca as mai umbla la furtunul de retur.. e cam urata mufangeala aia de ppr
vezi ca undeva postasem un experiment timelapse
concluziile in graficul acesta
image

uptakeul il poti calcula initial ca diferenta de timp intre ciclul on/off ale electrovalvei pe timp de zi (lumina full) Vs noapte - in conditii similare de valurire/skimmare la suprafata
in graficul meu se poate vedea ca:
pe timpul iluminarii aditia de co2 se face timp de cca o ora, iar pana cand ph ajunge la 6.75 ( 6.70+hys de 0.5) dureraza tot o ora.
pe timpul noptii aditia de co2 se face intr-un timp putin mai scurt, dar consumul de co2 e doar cel din evaporare -> timpul in care aditia e oprita e de cca 1h 30 min

mai departe faci tu matematica
intrebare:

Cum sa las skimmerul sa lucre? mai ud, mai multa spuma si implicit curatat mai des, SAU mai putina spuma, mai neagra si mai scarboasa??

um02122 wrote:
Nevasta zicea crocodil cu gura cascata. I-am zis sa termine cu prostiile (la AquaNano40 am avut o piatra care semana cu un pudel, dar nu am observat pana cand nu mi-a zis ea. Dupa ce am sucit-o pe toate partile, am sfarsit prin a pune dalta si ciocanul. Era cea mai densa bucata de piatra care a existat vreodata intr-un recif.)

ce zici?
si eu am gda .... in bezna mintii! si am avut mai mereu!
in anumite perioade, mai putin -spre deloc - acum am.. Slava Mielului!

gda ul e de lumina si fertilizare - daca nu-s corelate = verde cat cuprinde!

spot-ul e mai al dreaku - nu se ia asa usor! tre racait mai abitir. iar cauzele nu-mi sunt la indemana, pentru ca nu prea am avut (decat foarte putin mai demult)

darthradu wrote:

Mi-am adus aminte de melcul lui Pavelescu de se sparcaia în fata lui ))))

pana si melcu stie ....
Humbert wrote:
eu tot timpul am luat-o drept un semn bun, pentru ca atunci cand am avut GSA pe geam nu am avut niciodata alte alge.

ei bine: acum 2 saptamani am cumparat o pompa de dozare cu 3 capete: pe unul am pus macro (un fel de EI), pe altul micro si pentru ca mai era unul liber si aveam niste fosfat intr-o sticla de acum cine stie cati ani, am zis sa dozez fosfatul asta ca poate poate scap de GSA.
nici macar nu stiu ce concentratie e acolo ca a trecut mult timp de cand am preparat solutia, asa ca am pus sa dozez 1 ml pe zi, fiind cantitatea cea mai mica.

va rog sa ma credeti ca de cand am inceput sa dozez fosfati nu a mai aparut GSA pe geam.
sunt absolut socat.

sigur nu vorbesti de GDA (green dust algae)??

explicatia e alta, dupa parerea mea: dozarea exacta, rectilinie si uniforma

bobiciupe wrote:eu zic ca firul logic ar fi asa: lipsa nutrienti->carente->putrefactie->amoniac->alge

Bobi.. nu cumva ...lipsa nutrienti->carente->putrefactie->amoniac->no2 -> no3 -> nutrienti?
daca filtrarea e corespunzatoare ma indoiesc ca are nh3/nh4 in exces! plus ca gda-ul/gsa-ul nu sunt, cel putin din cate stiu eu alge ce rezida din cumul de amoniac... altele sunt

Mihai, incearca sa verifici si restul de parametri.. lumina si co2. as masura uptakeul de co2 pe durata iluminarii

Forum Index » Profile for Dan Hincea » Messages posted by Dan Hincea
Go to: