| Message |
|
|
|
cu putina dibacie, niste T-uri, 2m de furtunas si 3 pietre am facut o aerare la baza decorului bunicica zic eu. un pic m-am chinuit sa am bule in toate 3 pietrele (mergea doar 1 - bineinteles ca aerul mergea pe unde ii era mai usor...). Dar cum zicem inainte... am scos-o la capat!
Maine incerc un video! (azi de fapt... )
|
 |
|
|
Am ajuns la stadiul asta. Azi am bagat pesti. Apa e din alte acvarii 85% restul de la robinet. Filtrul intern e din alt acvariu. Inainte de asta acvariul a stat cu apa cateva zile bune (4 schimburi de apa mi se pare, stors burete folosit in apa... adaugat putina manacare, neon multeee ore pe zi...)
Pozele nu sunt foarte clare pt ca nu am tripod si aparatul e o naspa de sony din ala compact...
Dar va faceti o idee. Vreau sa lipesc autocolant negru pe margini si pe partea de jos. insa jos nu stiu cum o sa acopar calumea polistirenul (2cm). Poate imi dati voi o idee.
aaaa inca ceva.. pozele sunt facute cu un singur neon Power GLo. Daca pun alte neoane sau daca le combin cu power glo arata super urat. Va trebui sa mai iau un Power Glo sau sa il combin cu un Aqua Glo. Daca cineva din Oradea are si putem face un test sa vad cum arata raman recunoscator!
Pozele. Maine incerc mai bune! Mai ales daca imi dati idei cu marginile !

|
 |
|
|
|
nu exista sa nu gasesti intr-un pet shop o valva din asta... se foloseste si la filtrele de aer care is puse mai jos decat acvariile sa nu vina apa pe furtunas si sa intre in pompa de aer. azi am luat una dintr-un pet shop zonal. costa 1ron.
totusi nu stiu daca e o solutie. asteapta un reply de la cineva mai in tema.
|
 |
|
|
eu am un acvariu 80x40x40 din sticla de 8. Nici o intaritura. Plin pana la ultimul milimetru. pietris pe fund. si un background. Bule cu zice vlad55 nu stiu daca o sa reusesti sa nu ai deloc... Totusi vezi niste tutoriale intai.
Atentie sa ai sticla taiata drept. Sa nu ai colturi sau adancituri.
*sa ai banda adeziva lata. (daca nu ai niste leturi de lemn sau scandura cu care sa tii acvariul strans dupa lipire).
*sa ai macar 2 prieteni care sa te ajute si care sa aiba rabdare.
*sa pui banda adeziva pe sticla inainte de lipire ca apoi sa poti sa o dai jos frumos fara sa mai ai mizerie de silicon pe acvariu unde nu doresti.
*sa lucrezi pe un spatiu drept si sa lasi la uscat fara sa misti acvariul de acolo macar 7 zile! Recomandat 14 ! (depinde cum stai si cu rabdarea dar minim 7 ar fi bine!)
Eu la marimea asta am folosit metoda laterale pe fund. Adica toate sticlele care fac lateralele stau pe fund. Atentie deci cu faci masuratorile  Tre sa iei in considerare si grosimea sticlei si grosimea lipiturii.
|
 |
|
|
|
inca ceva daca tot zici ca esti incepator. ai zis "apa e intr-o stare deplorabila". limpede cristalina de exemplu ar putea insemna ca e foarte acida. nu te lasa pacalit de cristalinitatea ei. adu-ti aminte ce curata era cand ai pus-o de la robinet. si fac pariu ca era mai rea dacat ce ai pozat tu. doar teste obiective pot spune daca apa e buna sau nu.
si eu zic sa scapi de scalari. sunt pesti frumosi dar un pic mai pretentiosi. si in plus ai un acvariu prea populat. Eu am 3 scalari la 90L apa / +Ancistus +Hoplosternum thoracatum +2 cory
vezi daca tot ai gresit cu ciclarea sa nu gresesti si cu supra hranirea si schimbul total de apa!! citeste articolele acestui forum. sunt foarte educative!
|
 |
|
|
|
1. ciclarea se face fara pesti.
2. nu faci schimburi de apa...
ai mai bagat ceva in acvariu ?
|
 |
|
|
|
pc. cirpian are dreptate. substratul e supraexpus.
se poate imbunatati calitatea pozelor insa tot nu vei avea poze cum am vazut pe forum facute cu aparate profesionale DSLR (SLR). in poza ta noise-ul este foarte mare datorita unui ISO prea mare.
in primul rand incearca pe modul manual si foloseste un tripod sau o masa de inaltimea potrivita. daca ai posibilitatea sa setezi sa faca poza cu delay (2-5-10secunde) fa asa. nu risti sa misti chiar deloc pozele.
sau varianta 2: schimbi camera cu ceva semi profesional sau profesional si vei vedea rezultate deosebite.
|
 |
|
|
|
algele sunt amatoare de lumina. si plantele sunt. spectrele de lumina agreate de plante sunt albastru si rosu. algele prefera albastru. din acest motiv lumea e reticenta la alegerea unor neoane cu spectru albastru si folosesc cele cu spectru predominant rosu daca doresc plante si nu alge.
probabil acel(le) neoane nu sunt tocmai potrivite. daca nu stii ce neon e citeste ce scrie pe el si ne poti zice. Iti vom zice daca e potrivit. (mai ales ca nu ai plante adevarate)
|
 |
|
|
|
sunt medii de filtrare in magazine... poti sa le schimbi. Fa calcul daca ti se merita
|
 |
|
|
vreau alge !
cu ceva noroc prind ceva verde-albastrui !
cand ziceam de colorit ma refeream la faptul ca o sa dau cu lac pe baza de rasina peste, ca oxizii din mortar sa nu iasa in timp si sa imi ramana backgroundul culoarea cimentului. nu ma intereseaza ca algele vor acoperi decorul. chiar imi doresc acest lucru !
|
 |
|
|
-despre zgomot - am 2 temporizatoare pe priza (patura de bule va functiona intre ora 11 dimineata si 9 seara - sau in functie de cum voi stabili ulterior..) zgomotul ziua nu ma deranjeaza iar noaptea nu va functiona fiind oprita alimentarea cu curent la pompele de aer.
- pt stopii care vor sari peste tot am solutia sticla peste acvariu
- nu e o chestiune de naturalete iar frumusetea e un lucru relativ. acest acvariu (dintre 4 acvarii ale mele + 1 de cateva zile) va fi un acvariu tablou fara elemente naturale. nu unul plantat nu unul care sa imite un colt de natura. E ALBASTRU !
( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9637.page )
Pesti au vre-o problema cu prea multe bule ? (stres, concentratie de O2 prea mare , altceva..??)
|
 |
|
|
|
nici o planta. doar pesti ca vietati !
as dori alge pe decor dar inca nu sunt lamurit cu privire la formarea algelor si cantitatea de oxigen din apa... [desi am citit la articole de ma doare capul !...]
multumesc pt raspuns !
intrebarea mea ramane.
|
 |
|
|
|
salut!
Am 2 pompe de aer - una simpla si una dubla (3 coloane de aer).
vreau sa montez intr-un acvariu mai multe pietre lungi pt pompele de aer care sa stea in substrat la baza unui decor de polistiren; astfel incat blulele de aer sa formeze o perdea masiva in fata decorului. Dupa ce am incercat chestia asta cu o piatra lunga de 10-15cm am oservat ca se formeaza multe bule(spuma) la suprafata care nu apuca sa se sparga. Toate astea cu o singura coloana de aer (pompa de aer cu o singura iesire). Daca mai pun si cealalta pompa dubla nush ce o iasa. Dar nu asta e problema... intrebarea mea e daca nu voi face rau pestilor. Ce ar fi negativ in ideea mea ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri ! Orice parere e binevenita!
|
 |
|
|
|
pana cumperi testele zi-mi daca ai schimbat mancarea pestilor(dai acceasi cantitate de mancare si daca numarul de pesti e diferit - cu ancistusul e clar), neoanele si temperatura apei (ma gandesc ca ai pus incalzitorul in functie).
o singura data am patit si eu asa si atunci a fost din cauza unui exces de mancare neconsumata care a cazut intre pietris.
|
 |
|
|
|
neonii sunt pesti de banc. daca este loc mai pune cativa sa fie macar 5-6 buc.
|
 |
|
|
ancistusul tot timpul va cauta sa aiba o zona a lui. de obicei ii place sa fie camuflat cu obiectele pe care sta. de obicei filtrele sunt negre asa ca ii plac. daca ii dai o buturuga stramba va sta undeva sub ea prins cu burta in sus
din experienta mea (2 ani cu ancinstus) pot spune ca adora pastilele de spirulina - le gasesti in petshop-uri. una pe zi e mai mult decat suficient pt el.
rar o sa il vezi ca si pe restul pestilor. daca acvariul e plantat atunci o sa faca slalom printre plante. va sta si pe frunze groase de anubias.
Superb peste!
|
 |
|
|
|
eu am power glo si scoate in evidenta foarte bine culoarea rosiatica la niste carasei.
de asemenea un betta albastrui are intensificat mult culoarea fata de neoanele 830, 765.
Eu totusi am un singur neon power glo dar cred ca voi mai lua unul sau il imperechez cu un aqua glo. din cate am citit...
|
 |
|
|
super filmuletul !
cred ca Lofty are dreptate.
|
 |
|
|
|
ai facut schimbul de apa recent ?
ce temperatura are apa?(incalzitorul merge ?)
la prima impresie e gris. poti pune o poza. daca e gris separi pestele de restul si primul lucru ce il faci cresti temperatura apei. sunt o gramada de info-uri pe aceasta tema.
|
 |
|
|
|
o sa ocupe ceva spatiu... dar la asa volum cred ca o sa cureti mediile de filtrare la jumatate de an. Intradevar nu e ce vreau eu insa schema e super OK(mi-ar trebui si mie o schema buna DIY pt filtru extern - canister).Merci oricum!
|
 |
|
|