[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antoniot
Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot

Bafta!

Baga si ceva vietati acolo sa fie animatie

Am 15 Pseudomugil Furcatus, 6 goby, 10 ancistrusi 4 endleri.

Astept sa ajunga altii
am mai aranjat si adaugat plante
Am schimbat lampa week aqua cu lumen aquascaping.
Am reusit sa pun controllerul si sunt multumit. In poza este 30%intensitate
Am reamenajat
dan.pavelescu wrote:Eu curat becul cu rotunduri din alea de demachiere, nujt cum dracu se numesc

eu am sters cu o sugativa fiinca ramanea solutie dupa clatirea in apa distilata pe electrod sub forma de picatura intre picioruse si capul electrodului.
sefer jesirah wrote:Ti-am dat manual. Nu exista x timp trebuie sa lasi sonda. Iti arata controller-ul pe display cand termina calibrarea. Pot fi 2 sau 8 min... . In manual, ai pas cu pas, atat prima calibrare a sondei, cat si recalibrarea periodica.

in manual scrie sa astepti aproximativ un minute in ph 7 inaint de a incepe calibrarea automata, am procedat exact ca in manual
dan.pavelescu wrote:Eu las sonda 4 minute, am observat ca la 2 minute inca mai fluctueaza si nu e stabila.
In plus, cand o bagi in solutia de calibrare trebuie sa o scuturi un pic, sa iasa bulele de aer de langa "bec"

eu am sters o bine iar de fluctuat nu era cazul ca se oprize se citit, cel putin asa mi a dat impresia. La urmatoarea etalonare o sa las mai mult sa observ daca are vre o schimbare. nu am mai facut de atatia ani etalonare incat aproape am uitat cum sta treaba. dar nici nu am avut sonda asa cu picioruse la capul sondei.
dan.pavelescu wrote:Scrie-ne te rog cum a decurs calibrarea sondei, pas cu pas, cu detalii.
Sunt mici chichite pe care trebuie sa le respecti pentru o calibrare buna.

https://www.youtube.com/watch?v=HUqUNAp82CY

am urmat pasii exact cum a facut colegul bitanul.

am avut solutiile la plic de aceasi marca cu sonda de la nevertebrate si solutie curatare intre etalonare.

Am curatat sonda am sterso si am lasat o in pth 2 minute sa arate cat mai aproape de 7 am setat controllerul sa citeasca si la reglat automat la 7 am spalat sonda am sters o si pus o in ph 4 lasata sa se adapteze 1 minut si am calibrat controllerul care a fixat ph4 .
flo77 wrote:Daca ai facut calibrates in 2 puncte si ai clatir sonda intrebat cele 2 etapeesti OK. Diferenta de pH poate fi datorata atat calibrarii, dar si unor cause naturale. Dupa parerea mea nu ai de ce sa fi ingrijorat.

inteleg! multumesc
flo77 wrote:Cate solutii ai folosit pentru etalonare? De obicei calibrarea se face in cel putin doua puncte.

in 7 apoi in 4

am avut un controller care era defect, am etalonat sonda si apoi am observat ca nu dadea drumul la electrovalva, am achizitionat alt controller la fel dar functional cand am pus sonda pe noul controller arata un ph in acvariu de 7.8 la fel ca cel care avea un contact imperfect la priza electrovalvei dar cand am reetalonat sonda din nou pe noul controller apa din acvariu arata 7.5 am pus din nou sonda in solutia de etalonare sa vad daca arata bine si arata ok 7.09 am pus doar ca test ca nu aruncasem solutiile din containere.

mi s a parut o diferenta mare doar dupa 3 zile de la prima etalonare.
Am reetalonat sonda cu noul controller. Iar diferenta dupa etalonare este destul de mare la valoare. Acum in acvariu arata 7.5 inainte de noua etalonare arata 7.8 E normal??? Arata bine valoarea cand am pus o in solutia ph 7 si arata 7.09
Gata am rezolvat cu un nou controller dennerle functional luat de la un coleg de pe forum.

Sa fie cu succes. Acum evident trebuie reetalonata sonda, asa i?
Siguranta era buna, am fost cu el azi sa l inapoiez si mi a dat banii. El a testat siguranta,fiinca era buna l a desfacut si a stropit cu ceva sprei de contact peste tot si a retestat. A dat drumul la electrovalva dar la al 2 test s a ars siguranta fiinca a testat cu o lampa. Eu i am zis ca trebuie sa fie pana in 40w dar se pare ca se arsese din cauza lampii
A reparat siguranta ca pe vremuri cu un fir si am retestat dar nu mai mergea .
Mi a zis ca sigur cand se usuca circuitele cu ce a stropit e posibil sa functioneze.
E vina lui ca nu l a testat cum trebuie inainte sa mi l dea.

Cu ocazia asta am vazut ce inseamna electronica.
Multumesc pt apreciere! Vedetele acvariului vor fii cateva specii de bolbitis buce sunt ot a colora un pic acvariul.
momentan asa arata acvariul , inca este neamenajat
situatia mea ma depaseste, am verificat fuse vizual , pare in regula. in instructiuni spune sa pun o lampa de maxim 40w si daca nu se aprinde lampa e defect fuse si trebuie schimbat.
Am verificat nu se aprinde lampa, Dar controllerul face o declansare cand modific ph din setare si trebuie sa dea drumul la electrovalva insa fara a aprinde electrovalva la priza lui.

De unde l am cumparat mi a confirmat ca mi returneaza banii daca nu se rezolva situatia. voi vedea in weekend cand fac o intalnire cu acvaristul de unde am achizitionat controllerul. Si la achizitie mi a garantat ca e functional, el nu il mai folosea de 4 ani iar cand l a scos din functiune era bun.

Am mers pe incredere fiinca arata ca nou scos din tipla si se aprinde tot la testare cu sonda lui expirata. Nu stiu ce are. Cum as putea sa testez fuse sau de unde as gasi magazin fizic asa ceva.

scrie pe el 200 mA si 1.250 v poate totusi desi arata firul neintrerupt poate o fii fuse defect
Antoniot wrote:am electrovalva dupla care daca o bag in priza functioneaza, problema este ca controllerul dennerle nu declanseaza electrovalva desi ledul este verde la co2.

o fii defect controllerul

am facut testul cum zice in manual si e defecta siguranta fuse
am electrovalva dupla care daca o bag in priza functioneaza, problema este ca controllerul dennerle nu declanseaza electrovalva desi ledul este verde la co2.

o fii defect controllerul
Am uitat cum se procedeaza cu sonda noua??? Vreau sa pun in functiune instalatia co2 si trebuie sa pun controllerul in functiune. Sonda este ceea de la nevertebrate pe care mi a recomandat o dn. Dan .

Banuiesc ca se etaloneaza si cand e noua sau vine etalonata???
daca ai impamantare leaga un cablu de cupru la priza de aceea bucata de metal iar celalalt capat baga l in acvariu. vezi daca mai bruiaza controllerul?

eu cand aveam probleme la controller dupla asa am rezolvat la recomandarea unui coleg.

De la droselele neoanelor t5 facea ceva si bruia sonda Hanna. Nu am inteles ce anume se intampla dar daca aprindeam lumina sarea ph din secunda in secunda, aprinde si stingea electrovalva de zeci de ori intr un minut.

plus ca daca aveam o mica rana pe la degete gen o pielita de la unghie rupta si aveam o mica rana cu luminile aprinse ma pisca. Deci se intampla ceva, droserele erau de la osram erau intr o lampa deasupra acvariului 15 cm.

Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Go to: