[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Era o emisiune, uite cine vorbeste acum cam cat a durat pana am vazut niste poze la reef???
Un mic update

Acvariul merge foarte bine, observ culori foarte frumoase ale plantelor. A inceput sa prinda forma
Nu stiu sa fac poze:d ma declar cel mai prost fotograf posibil in ale acvariului. Acvariul e inca crud, dar a inceput bine, sunt multumit de culorile plantelor. Am un pic de diatomee, dar scap de ele, trebuie sa mi iau un grup infractional in domeniul algelor si anume niste otocinclus si amano shrimp. Sunt multumit de profunzimea acvariului, 50 latime imi place mult
image
Am adaugat si pestii
Cumpara niste frunze da cattapa, se gasesc si de la jbl, rezista mai mult, si au si rol benefic in acvariu.
Nu am perlon in filtru, si nu am avut niciodata burete pe sorb Filtrul e plin de ADA Bio Rio, si are doar un burete.
Un nou set de poze, ludwigia repens incepe sa si schimbe frunzele, am luat o din gradina unde am avut o peste vara

image
image
image
image

Aici am tinit o vara asta
image
image

Floare de nymphaea
image
image
narcis wrote: Multumesc frumos de raspuns. Nu mai are rost sa il laud, este locul ideal unde as da la stiuca , insa mai am o intrebare. De ce nu foosesti un reactor extern pentru difuzia de co2 legat pe canistra, iti mai indica exact nivelul de co2 daca ai si difuzorul si testul de co2 pe aceeasi latura, poate chiar destul de apropiate?

Sunt multumit de difuzorul ceramic de CO2, d aia nu am vrut sa schimb cu unul extern. Bulele de co2 sunt impinse de pompa de valuri si se imprastie in acvariu, deci nu afecteaza testerul de co2, oricum o sa mai modific amplasarea lor, poza asta a fost facuta pe fuga imediat dupa umplerea acvariului, deci nu e nimic definitiv, nici lampa nu am suspendat o, a durat f mult aranjarea lemnelor, fixarea lor in pozitia dorita, am facut si ceva artificii ca nu mi a fost destul un sac de amazonia, dar in final am reusit oarecum Mai am de lucru un pic, insa am rabdare
pc.ciprian wrote:bravo nenea alex arata intr`un mare fel, da de ce e luminat mai mult pe spate in poza?

Inca nu am avut timp sa suspend lampa, si era pusa in spate
narcis wrote:Foarte reusit, spectaculos. Pe mine ma interesa ce pret a avut sticla, pompa aia de recirculare ce capacitate are.ce tipuri de substrat ai folosit, ce radacina este(salcie cumva?)
Poate si o lista cu plantele, mai studiem si noi Pe viitor lasi plaja libera sau vei incerca sa plantntezi ceva, ce lumina folosesti, iar marea intrebare de ce nu l-ai colat, chestie de gusturi sau...?

Sticla a costat aproape 400 de ron, e sticla de 8 ultra clara, mai putin fundul. Pompa este o pompa de valuri, nu mai stiu ce putere are, e un hydor coralia.
Ca substrat am folosit ADA Power Sand, ADA New Amazonia, plus aditivii lor Bacter 100, Clear Super, Tourmaline. Acum fertilizez cu ADA Brighty K, si Step 1, iar pentru plaja am folosit o combinatie de ADA Rio Negro si Sarawack Sand, plus ceva ADA Gravel.
Lumina folosesc 4 x 39 T5, nu o sa l colantez pentru ca o sa fie full de plante si nu o sa se vada spatele.
Plante:
Anubias var., Micorsorium trident, needle leef, bolbitis, moss, rotala rotundifolia, ludwigia cuba, repens rubin, pogostemon erectus, blyxa, valisneria nana, si cam atat.
Andrei Panainte wrote:Acvariul arata demential , asta e genul care mie imi place cel mai mult si care are cel mai mare efect din punctul meu de vedere. BRAVO

Mersi frumos, si eu tot genul asta prefer:
O poza facuta pe fuga, deja acvariu acum are alta forma

image
image

Acvariul pus deja pe stand.

Intre timp substratul a fost pus, lemne, nisip, plante, tot. urmeaza poze
Pret 30 de lei pentru amandoua, sau 15 lei una.

image
Imi place aranjamentul, imi plac foarte mult si rocile, am vazut ca sunt tare la moda acum, daca ai putea sa plantezi si niste hc chiar in crevasele lor, ar castiga si mai mult la capitolul aspect. Ca o parere personala, ar fi mers sa te ridici mai mult cu substratul spre spate, sa faci un fel de dealuri in jurul pietrelor, si spre mijloc sa fi coborat, insa dupa nu ar mai fi fost eficient filtru de substrat, atunci ar fi functionat doar in partea din fata. Probabil ca asta e si motivul pentru care ai ales varianta asta. Mult succes, sunt tare curios dupa cateva luni care o sa fie feedback ul referitor la varianta filtru de substrat.
Cel mai bine este un acvariu custom. Il vei face dupa placul tau, poate fi usor upgradat, va fi si mai ieftin si mai performant. Am avut 2 acvarii facute de Eheim, le am modificat capacul, le am schimbat filtru si in final am constatat ca am ramas doar cu sticla, care sticla in final nu mi a convenit din cauza dimensiunilor. Sfatul meu este sa te documentezi foarte bine.
Dimensiune 100x50 si 5 mm grosime.

Pret 7 lei bucata, disponibile mai multe bucati.
Sa ti traiasca fetele!!!
Eu am vazut acvarii cu plante foarte sanatoase cu acest tip de filtru, am vazut acvarii cu substrat ADA, am vazut cu Dupla, ba chiar si cu nisip si Florapol, si toate erau superbe. La fel pot spune ca am vazut acvarii care desi aveau tot ce le trebuie, dpdv al dotarii, aratau jalnic. Eu unu am avut ADA, nu am avut parte de toate prafurile lor, asadar am vrut sa mai incerc odata, de data asta cu tot ce i trebuie, pur si simplu ca vreau sa vad cum e cu ADA. Ma bucur sa vad oameni care incearca, oameni care pun pasiune, succesul are in spate multe incercari si experimente. Parerea mea personala e ca intr o reusita, 80% este datorata omului de spatele incercarilor. Asa ca mult succes Bitanu cu noul proiect!

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: