Salut ,sunt onorat sa raspund primul . Frate ,17 litri e ok pentru un Betta ...dar de ce bol???In primul rand arata mult mai bine un acvariu dreptunghiular sau orice alta forma ... dar fiecare are preferintele lui .
Dar in al doilea rand în bol nu poti pune filtru , incalzitor, termometru etc . ...sau daca pui arata foarte urât.
Schimbi apa cam des dar daca nu ai filtru cred ca e ok sa o schimbi mai des.Sper ca sti ca nu trebuie sa pui apa direct de la robinet ,pui apa într-o galeata (sau un recipient cu gura larga) ca sa iasa clorul iar apoi pui AquaSafe sau altceva similar (biotopol JBL,sera aquatan) ,cel putin eu asa fac deoarece clorul iese dupa 12-24 de ore dar metalele grele ? Conditionerii elimina metalele grele .(personal folosesc AquaSafe).
Eu zic sa cumperi un acvariu dreptunghiular tot de 17 litri sau mai mare ca nu se supara Bettanul sau cel mai bine .... construieste-l tu ! Te costa mult mai putin sa cumperi sticla si un pistol de lipit la cald sau silicon.
Dar trebuie sa cumperi totusi un incalzitor si un filtru , incalzitorul e neaparat necesar ! Filtrul nu doar oxigeneaza apa (toti spuneti ca ,,Betta nu are nevoie de apa cu un nivel ridicat de oxigen deci nu ii trebuie filtru") ,filtrul atrage în bureti si materialele filtrante toata mancarea in exces ,toate excrementele pestilor si multe altele care ar sta pe substrat ,in filtru se formeaza colonii de bacterii (apropo ,acvariul este ciclat?),deci filtrul filtreaza apa

.
Legat de
coada ciufulita ar trebui sa pui o poza ,
face cat o mie de cuvinte.
Asteapta si alte raspunsuri de la forumustii si acvaristii profesionisti
(batranii

)