[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dr Nano
Forum Index » Profile for Dr Nano » Messages posted by Dr Nano
Asa arata acum iar in poza 2 se vede ciuperca.
https://www.hygger-online.com/product/fish-tank-sponge-filter/#prettyPhoto
Hygger Fish Tank Sponge Filter

Daca mai are sanse l-as tine.

Ma tem doar ca se vor crea noi spatii intre roci unde se vor sedimenta deseurile si ca nu voi avea acces usor acolo cu aspiratorul. In partea din spate deja accesul e limitat de crengi.
Ma gandeam la un scape mai simplu ca sa am acces cu aspiratorul. Neocardinile sunt si ele pretentioase.
Fadds wrote:Recomand sa lasi filtrul sa mearga, si daca il opresti sa ai grija sa nu se usuce mediile de filtrare.

Bacteriile autotrofe se multiplica foarte incet, nu vrei sa o iei de la 0 cu ele.

In ultimele 2-3 saptamani nu cred ca a avut ocazia sa se usuce. Dureaza foarte putin sa cureti de resturi de plante acel burete grosier.
dan.pavelescu wrote:
Dr Nano wrote:Eu nu prea am facut schimburi de apa.

Nici nu se fac in perioada ciclarii. Cu ce va fi diferit de data asta?

Eu nu am schimbat ca sa fortez dezvoltarea de bacterii. Eu data trecuta am facut schimb zilnic de apa in prima saptamana si apoi saptamanal.
As putea sa pune muschiul pe lemn si restul de epifite pe roci mici.
Multumesc de sfat dar deja am comandat substrat, nisip si plante.
Eu nu prea am facut schimburi de apa.
De cand au aparut problemele nu-mi mai place. Nu m-am ocupat de el cum trebuie.
Hybrid wrote:Vorbesti de siporax normal sau de mini? Ca normalul stiu ca nu intra

In acel container cu cilindru pe mijloc nu incape siporax mini. Dar incape materialul filtrant original.
Eu iti recomand extensia cu material filtrant (original) + elementul filtrant in interior.
Cred ca am avut vreo 5-6 filtre corner (standard si XL). Si inca mai am vreo 3 standard. Le cunosc bine.
V2

Trebuie sa montez sub blatul dulapului un picior ptr ca s-a curbat. Asa ca il voi desface, spala etc. si voi reface si scape-ul.
Samy wrote:
Dr Nano wrote:Sper ca-si termina ciclarea ca sa nu-l reciclez.

Cel mai greu lucru in acvaristica este rabdarea. Daca nu o ai nu vei reusi multe.

Trebuie sa gandesti pozitiv
Sper ca-si termina ciclarea ca sa nu-l reciclez.
Probleme:
- NO2 = mare
- alga bruna vizibila pe pietre si roci (pete mici pe toate)
- pe lemn inca e ciuperca alba care s-a facut maro (s-a depus sol pe ea)
- cateva smocuri de anubias se ofilesc treptat

Credeti ca e nevoie de un reset?
Hybrid wrote:Nu vreau doar creveti, tre' sa fie si un peste pe acolo

Iar lemne nu vreau neam, o sa fie ca si pana acum hardscape doar piatra, si am deja mare parte din scenariu in cap, dar il modific constant

Ma uit si la filtrul Dennerle Corner Filter, are o varianta in care poti sa schimbi gunoiul de fleece cu care vine cu un container cu material gen mini siporax etc, plus o protectie de shrimps, 99% aia va fi varianta castigatoare.

Le am (avut) toate extensiile ptr corner. Iti recomand materialul lor de filtrare. Nu prea intra siporax in el.
Eu am folosit (cu succes) extensia exterioara in acvariul cu creveti. Nu-mi incapea varianta XL in acvariu (prea lung). Functioneaza cu acelasi material de la Dennerle. Dar nu inteleg cum circula apa prin extensia externa.
Filtrul acesta nu e recomandat ptr pesti. Poate la betta merge.

MD Fish Tanks are cateva nano cu betta.
https://www.youtube.com/watch?v=ufGTJgAuo3I&ab_channel=MDFishTanks
Dr Nano wrote:Daca intelegi acvaristica intelegi si acvaristii. Dureaza ceva. Eu nu ma dau batut.
E chimie si biologie in principal dar in timp le vei deprinde. Ai putea vinde ce construiesti ptr automatizare, mai ales ca se poate costumiza produsul.

Crevetzeii sunt un punct de plecare in hobby.
Un nano de 15-20l, filtru hang-on, plante pe decor si gata de start.
alinutz80 wrote:Toti pestii in principiu vor manca puii de creveti. Vezi ce iti place si ce va fi adecvat pt volumul acvariului tau.

Dar, sa stii caci colonia de creveti nu se va inmulti necontrolat, se va opri la un momemt dat datorita volumului acvariului. Asa ca nu iti face griji de suprapopulare cu creveti.

Am auzit ca produc niste hormoni care limiteaza cresterea coloniei.
Totusi data trecuta am avut cu sutele in 35l. Cam multi.
Ma gandesc ca ar putea fi de la schimburile de apa.
Bine ca mi-ai confirmat informatia.

Acvariul e de 30l. As avea destule variante si combinatii de nano pesti.
Daca intelegi acvaristica intelegi si acvaristii. Dureaza ceva. Eu nu ma dau batut.
E chimie si biologie in principal dar in timp le vei deprinde. Ai putea vinde ce construiesti ptr automatizare, mai ales ca se poate costumiza produsul.
Ce fel de nano pesti imi puteti recomanda ptr a tine sub control populatia de creveti?
Eu as merge pe Medaka. Ramane sa vad daca consuma pui de creveti.

Am gasit un site japonez despre medaka. Imi plac cei albastri.
https://www.medakanoouchi.com/kind/index.html.en

Si ceva despre genetica din spatele culorilor.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1440-169X.1961.tb00099.x
Eu as creste doar creveti daaca nu s-ar inmulti peste cat poate acvariul sa suporte.
Poti adauga diverse elemente decorative, ceva epifite si mushi.

https://www.garnelio.de/en/establishment/roots-hardscape/?p=2
Hybrid wrote:Prea mari, inclusiv ce-am zis eu mai sus; am hotarat ca o sa merg pe 20l sa vad ce iese; probabil raman la Pat Mini standard, fara extra chestii; mai sap...

Pat Mini nu-ti permite sa scazi debitul suficient. Nu recomand ptr 20l.
Mie imi place filtrul ptr ca e simplu, dar in toate review urile pe care le-am urmarit pe youtube reglajul debitului e problema.
Poti incepe cu review-ul de mai jos:

Poate gasesti totusi unul la acelasi pret care se poate regla pana la un debit suficient de mic.

Sau poate pui creveti in acvariu si renunti la betta

Forum Index » Profile for Dr Nano » Messages posted by Dr Nano
Go to: