Ma tem doar ca se vor crea noi spatii intre roci unde se vor sedimenta deseurile si ca nu voi avea acces usor acolo cu aspiratorul. In partea din spate deja accesul e limitat de crengi.
Ma gandeam la un scape mai simplu ca sa am acces cu aspiratorul. Neocardinile sunt si ele pretentioase.
Dr Nano wrote:Eu nu prea am facut schimburi de apa.
Nici nu se fac in perioada ciclarii. Cu ce va fi diferit de data asta?
Eu nu am schimbat ca sa fortez dezvoltarea de bacterii. Eu data trecuta am facut schimb zilnic de apa in prima saptamana si apoi saptamanal.
As putea sa pune muschiul pe lemn si restul de epifite pe roci mici.
Hybrid wrote:Vorbesti de siporax normal sau de mini? Ca normalul stiu ca nu intra
In acel container cu cilindru pe mijloc nu incape siporax mini. Dar incape materialul filtrant original.
Eu iti recomand extensia cu material filtrant (original) + elementul filtrant in interior.
Cred ca am avut vreo 5-6 filtre corner (standard si XL). Si inca mai am vreo 3 standard. Le cunosc bine.
Probleme:
- NO2 = mare
- alga bruna vizibila pe pietre si roci (pete mici pe toate)
- pe lemn inca e ciuperca alba care s-a facut maro (s-a depus sol pe ea)
- cateva smocuri de anubias se ofilesc treptat
Hybrid wrote:Nu vreau doar creveti, tre' sa fie si un peste pe acolo
Iar lemne nu vreau neam, o sa fie ca si pana acum hardscape doar piatra, si am deja mare parte din scenariu in cap, dar il modific constant
Ma uit si la filtrul Dennerle Corner Filter, are o varianta in care poti sa schimbi gunoiul de fleece cu care vine cu un container cu material gen mini siporax etc, plus o protectie de shrimps, 99% aia va fi varianta castigatoare.
Le am (avut) toate extensiile ptr corner. Iti recomand materialul lor de filtrare. Nu prea intra siporax in el.
Eu am folosit (cu succes) extensia exterioara in acvariul cu creveti. Nu-mi incapea varianta XL in acvariu (prea lung). Functioneaza cu acelasi material de la Dennerle. Dar nu inteleg cum circula apa prin extensia externa.
Filtrul acesta nu e recomandat ptr pesti. Poate la betta merge.
Dr Nano wrote:Daca intelegi acvaristica intelegi si acvaristii. Dureaza ceva. Eu nu ma dau batut.
E chimie si biologie in principal dar in timp le vei deprinde. Ai putea vinde ce construiesti ptr automatizare, mai ales ca se poate costumiza produsul.
Crevetzeii sunt un punct de plecare in hobby.
Un nano de 15-20l, filtru hang-on, plante pe decor si gata de start.
alinutz80 wrote:Toti pestii in principiu vor manca puii de creveti. Vezi ce iti place si ce va fi adecvat pt volumul acvariului tau.
Dar, sa stii caci colonia de creveti nu se va inmulti necontrolat, se va opri la un momemt dat datorita volumului acvariului. Asa ca nu iti face griji de suprapopulare cu creveti.
Am auzit ca produc niste hormoni care limiteaza cresterea coloniei.
Totusi data trecuta am avut cu sutele in 35l. Cam multi.
Ma gandesc ca ar putea fi de la schimburile de apa.
Bine ca mi-ai confirmat informatia.
Acvariul e de 30l. As avea destule variante si combinatii de nano pesti.
Daca intelegi acvaristica intelegi si acvaristii. Dureaza ceva. Eu nu ma dau batut.
E chimie si biologie in principal dar in timp le vei deprinde. Ai putea vinde ce construiesti ptr automatizare, mai ales ca se poate costumiza produsul.
Hybrid wrote:Prea mari, inclusiv ce-am zis eu mai sus; am hotarat ca o sa merg pe 20l sa vad ce iese; probabil raman la Pat Mini standard, fara extra chestii; mai sap...
Pat Mini nu-ti permite sa scazi debitul suficient. Nu recomand ptr 20l.
Mie imi place filtrul ptr ca e simplu, dar in toate review urile pe care le-am urmarit pe youtube reglajul debitului e problema.
Poti incepe cu review-ul de mai jos:
Poate gasesti totusi unul la acelasi pret care se poate regla pana la un debit suficient de mic.
Sau poate pui creveti in acvariu si renunti la betta