| Message |
|
|
|
Mai ramane o juma' de metru intr-o laterala. Overflow-ul asta il gasesc de cumparat sau trebuie sa-l faca cineva?
|
 |
|
|
Deci trebuie intai sa hotarasc ce overflow folosesc, ca sa stiu cum dau comanda la bazin/geamuri. Saru'mana!
Ce overflow vreau?
|
 |
|
|
|
Inca o intrebare. Pentru overflow trebuie gaura in geam sau decupaj + pieptan?
|
 |
|
|
|
Ne apucam de treaba, dar avem nelamuriri pe alocuri.
Bazinul va fi de 3000Lx800lx600h, geam de 15.
Stand din metal, imbracat cu pal. Referitor la stand, ar trebui sa aiba picioare reglabile sau pur si simplu vine fierul direct pe parchet? Ma gandesc in caz ca mai curge apa sa fie o oarecare aerisire.
Filtrare cu sump. Si aici am mai multe intrebari. Sumpul trebuie sa aiba capac care sa nu lase apa sa se evapore in interiorul standului?
Ce dimensiune de pompa ar fi potrivita pentru bazin de 1500l?
Ce tip de overflow?
Cred ca mai sunt necunoscute, dar deocamdata astea imi vin acum in minte.
|
 |
|
|
Humbert ma sfatuia pe un topic sa iau SAE, colegul euro2me dona unul pe alt topic. Asa ca l-am luat. Ar trebui sa ajunga de o palma intr-o saptamana le ce trufandale am eu in acvariu.
|
 |
|
|
A ajuns. Multumesc mult! Deocamdata nu se poate desfasura, ca-s scalarii curiosi si se tin dupa el. Dar le trece in cateva ore. 
|
 |
|
|
Morti de beti?
|
 |
|
|
Tu taci si tine-te de sticla aia de Ballantines, ca nu-ti place aerul de Bucuresti.
Nea Koala, crezi ca ne aduc astia pestii gata uscati?
|
 |
|
|
Dac-o puneam si de-un gratar, s-ar fi justificat pozele.
|
 |
|
|
|
Ok, daca se schimba ceva, va anunt. Imi puteti lasa numerele de telefon pe PM daca vreti si va sun.
|
 |
|
|
Calea Grivitei, Nr 234, Bl. 1, sc. C, Ap. 65
Asta e adresa lor, daca vreti sa-i ridicati direct, ca sa nu trebuiasca sa ii trecem printr-o suta de aclimatizari. Va trebui sa stabilim o ora sa fim acolo toata gasca.
|
 |
|
|
|
Vineri la 15.30-16 ajung pestii la firma la Tropheus, putem merge sa-i ridicam. Tre' sa stabilim cum facem.
|
 |
|
|
|
Da, ceramica dar din aceea poroasa. Vezi ca se gasesc si inele de ceramica simple, folosite pentru filtrare mecanica.
Pentru filtrare bio, in ordinea pretului: piatra ponce, spartura de lava, Sera Siporax, JBL Micromec, Eheim substrat pro, Ada bio rio, Seachem Matrix.
Mai sunt si alte no-name-uri, dar ce am enumerat sunt cele mai folosite si cunoscute ca fiind eficiente.
|
 |
|
|
Stiu ca BBA-ul moare de la CO2(in exces). Testat in bazin de 450l. Anubiasi luati cu BBA. S-a curatat alga complet in 2 saptamani, dar s-au curatat si discusii odata cu ea.
Iar PH-ul la mine a fost intotdeauna mare. 7.5-7.8, o idee mai putin decat la robinet unde e 8 si chiar un pic peste.
Nu vreau sa ma complic cu aditie de CO2 pentru cativa anubiasi care si asa cresc prea mult si prea repede.
Metoda Loominatiei sale e perfecta pentru tinut o eventuala invazie sub control. De scapat complet de BBA mi-am pierdut sperantele de muuuuuuult timp.
|
 |
|
|
|
Bilele acelea sunt Eheim substrat pro. Un mediu de filtrare foarte bun. Erau maronii pentru ca au fost deja colonizate. Probabil cu mutatul si spalatul a murit si mama bacteriilor.
|
 |
|
|
Anton1987 wrote:Filter media included: 2 x Foam, 4 x Carbon (70 gram), 4 x Biomax (200 gram)
Multa apa de ploua in filtrul ala. As lasa doar un burete si biomaxul. Restul inlocuit cu material filtrant adecvat. Carbunele ala se foloseste pentru a elimina chimicale(medicamente) din apa, la incheierea unui tratament. Nu ai nevoie de el, ba chiar dauneaza, pentru ca iti retine si substantele fertilizante de care au nevoie plantele.
|
 |
|
|
|
Este nevoie de un recipient care sa contina materialul filtrant, cu cat mai mare cu atat mai bine.
Material filtrant bun.
Pompa care sa circule apa din acvariu prin recipient si inapoi in acvariu.
Furtun, fitingaraie si alte acareturi.
Dar nu iesi cu mult mai ieftin in varianta diy si nici foarte sigur nu esti ca a doua zi nu alergi dupa parchet nou.
|
 |
|
|
Eu am o sulutie si mai buna!
Fac schimb de bazin cu koala, ca tot voia el cultura de BBA. Ii dau lui bazinul cu totul si ii fac favoarea sa ma impovarez cu al lui.
M-am tot oprit in fata geamului la SAE, dar nu stiu de ce nu ma atrag pestii astia deloc.
|
 |
|
|
|
Un filtru intern e foarte bun pentru:
1. Filtrare mecanica
2. Aerare
3. Un plus de curent al apei
4. Cel mai important pentru mine-Atunci cand ai nevoie de un bazin de carantina, pentru pesti proaspat achizitionati, ai scos internul gata ciclat din acvariul principal si-l muti in cel provizoriu.
DAR
Ocupa spatiu.
Nu arata bine.
NU face filtrare biologica decat cat sa duca 4-5 pesti mici.
|
 |
|
|
|
2X39W la 180 l brut. Si am in bazin numai anubiasi.
|
 |
|
|