[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Samy wrote:Eu ma refer la skimmer adica cumparand in set de inox sau sticla pentru furtunele de la filtru . O sa las si poza. Acelea mai scade din debit dupa colonizarea lor si furtunelor .
In filtre nu am decat siporax la amndoua acvari. Dupa ce se umple de bacteri desigur si colmateaza automat se scade din debit,plus avem filtrare biologica si mecanica.
Nu folosesc nici un fel de burete .
Imi pare rau daca nu sunt bun la exprimare ,de acea am si mentionat undeva sa se citeasca putin din jurnalele mele .

Eu mai am 1l subtrat pro nou si vreo 300ml de biomech nou. Mai inca in pungi substrat pro si biomech folosit. Par noi dar e posibil ca microorificiile din interior sa fie incarcate cu particule.

Crezi ca ar ajuta la scaderea ratei de filtrare o combinatie de siporax + siporax mini + siporax algovec (+ burete + perlon)? Cu de toate . Ma gandesc ca siporax mini, fiind mai compact/dens ar avea efectul asta. Buretele Eheim este foarte grosier.

Daca este lasat in pace si aici ma refer sa nu deschizi filtru sa il cureti da va scadea debitul. Se cunoaste deja fraza(cand scade debitul speli filtru ) Intrebarea corecta ar fi :Am nevoie de atat material filtrant pentru atiatia litri de apa?
O gresela se face mai mereu la materialu filtrant cant mai mult cu atat mai bine. Si asa apar problemele.
Apropo prelonul te va obliga sa deschizi mai mereu filtru
Eu ma refer la skimmer adica cumparand in set de inox sau sticla pentru furtunele de la filtru . O sa las si poza. Acelea mai scade din debit dupa colonizarea lor si furtunelor .
In filtre nu am decat siporax la amndoua acvari. Dupa ce se umple de bacteri desigur si colmateaza automat se scade din debit,plus avem filtrare biologica si mecanica.
Nu folosesc nici un fel de burete .
Imi pare rau daca nu sunt bun la exprimare ,de acea am si mentionat undeva sa se citeasca putin din jurnalele mele .
Merge bine ,sunt foarte harnici.
paradoxx wrote:hehe asa, in sfarsit vedem si noi ceva ^^

Dr Nano wrote:
Samy wrote:Nu pune transparente te va obliga sa le cureti des,si nu este indica pe ele se depun Coloni de bacteri. Eu dupa ce mam convins de asta am trecut la cele putin negre de la eheim .
Dr Nano ma refeream ca la bazinul ce il vrea sar potrivi un eheim experience 150 . Nu ce am dat eu idee ce folosesc la 50 l .
Mai o chestie, eu nu folosesc bureti , medile mele filtrante face si filtrare mecanica si cea biologica. Asta desigur necesita timp adica un start la acvariu corespunzator fara plante si pesti 2 luni minim. Doar cateva netrine si poate amano dupa 1 luna .
Si mai un aspect, daca se opteaza pentru in cu skimer scade automat debitul filtrului , si daca jetul este prea tare se pune si un pypyline.

Eheim Experience flow rate 500l/h > Eheim Classic 250 flow rate 450l/h.
La un 30cmx30cm da pe afara

Eu ma refeream strict la experience 150 si 250 .
Avandule pe amndoua. Se pot regla usor .
Plus cel de 150 lam dat unui baiat cu acvariu de 30 l .
Eu luând cel de 250 la al meu de 50 l.
Regland cum trebuie , puse materiale filtrante corespunzatoare ,asteptand colonizarea medilor filtrante va scade considerabil debitul, si adagand un in cu skimer merge perfect pe 30 l acel 150 experience. Daca nu asi fi probat nu asi fi spus.
Mai un punct inportant ,de ce sa nu adaug un in cu skimmer incorporat si scap de multe batai de cap si timp.
Dar fiecare face cum vrea,si cea ce stie. Eu miam spus parerea restul e la ce doreste domnul sa faca. O zi buna
Nu pune transparente te va obliga sa le cureti des,si nu este indica pe ele se depun Coloni de bacteri. Eu dupa ce mam convins de asta am trecut la cele putin negre de la eheim .
Dr Nano ma refeream ca la bazinul ce il vrea sar potrivi un eheim experience 150 . Nu ce am dat eu idee ce folosesc la 50 l .
Mai o chestie, eu nu folosesc bureti , medile mele filtrante face si filtrare mecanica si cea biologica. Asta desigur necesita timp adica un start la acvariu corespunzator fara plante si pesti 2 luni minim. Doar cateva netrine si poate amano dupa 1 luna .
Si mai un aspect, daca se opteaza pentru in cu skimer scade automat debitul filtrului , si daca jetul este prea tare se pune si un pypyline.
DraCoNi wrote:Gata, m-am hotarat ce vreau, un nano 30litri https://www.nevertebrate.ro/acvariu-dennerle-nano-cube-30l-17387

O sa il plantez masiv cu niste plante easy, bag in el cativa creveti si poate 2-3 pestisori mici.

Ma gandeam la partea de filtrare, as vrea sa pastrez si actualul acvariu si pentru nano as lua un filtru oase de tip cascada si am gasit in germania sa comand pentru el cartus gol sa pun mediu de filtrare. Ar fi suficient sau sa mai iau un eheim dinasta extern?

Strict parerea mea, vrei ceva fara batai de cap si sa te duca mult fara sa te atingi de filtru ,ia unul extern si gata. Ca idee eu folosesc la 50 l eheim 250 nu lam desfcut de la inceputul skapeului. Cam 5 luni cred. Cat timp are reglaj de debit totul este bine. Cred ca la tine un eheim experience 150 dat undeva la 30 la suta la inceput si pe urma crescand pana la 50 la suta debitul ar face minuni. Atentie si la medile filtrante ce alegi. In functie de alea vei avea placere mai mare de a privi acvariu decat sa umbli mereu dupa alge si curatarea filtrului.

Pai credeam ca tiai dat seama singur de ce nu merge gazonul .
Lipsa lumina acele plutitoare inpiedica sa ajunga lumina pe fundul bazinului . Si da si acea lampa e slabuta.
Uite cum am procedat eu
Mam uitat pe Internet la poze (eu am ales ceva simplu de data asta. Am gasit un Model si dupa acela mam luat.Nu e nevoie de cine stie ce imaginatie cand Google ne ofera asta. Uitandute iti va sari ceva in ochi ce sa te atraga si sa vrei si tu sa incerci. De aici mai departe e vorba de buget
Sa marit familia si aici
Acum avem 25 Rasbora
5 amano
5 creveti Radar care mi se par foarte mari ,dar si foarte harnici.
Cam 10 netrina si 5 ottocinclus.

image

image
Din pacate gren neon nu gasesc
Am luat blue 15 bucati
12 Boraras brigittae
4 cory Black
2 cory alb negru
5 amano
Si o incercare de creveti galbeni 5 bucati.

Bugetul a aparut nu am mai gasit scuza

image
Salutare, sa ma bag si eu putin
Am citit mai mereu postarile dar mam pierdut pe drum la atatea acvari si lampi plante etc.
Propunerea mea
Faci o lista ,ce acvariu iei ce vrei sa faci si cam ce plante vei folosi . Pe baza acea alegi substrat lampa si daca e nevoie sau nu de co2.
Asa cred eu vei fi putut ajuta mai usor.
Lampa o iei in functie de necesitatile plantelor de cati lumeni e nevoie pe totalul de litri apa al bazinului. Lampile twinstar miau lasat gust amar. Chirios ma multumit mereu. Acum daca lampa e mai puternica nici o problema penntru asta exista acele optinui de setare intensitate si culorile individual.

Iar acvariul nu cred ca trebuie ceva de Firma sau ceva special, daca te uiti la jurnalul meu de Bonsai am luat un acvariu de 54 l cu capac foarte ieftin din hornbach. Iar in ce lam transformat este cam greu de crezut

Mie unul mia placut ideea acvariului tau cu plutitoarele dar era de asteptat ca un gazon sa nu se prinda, acele plutitoare opreste lumina sa ajunga la plante si asa ele nu dispun de lumina ce au nevoie pentru dezvoltare.
paradoxx wrote:eu nu citesc decat insecte pe-acolo si nu vad niciun peste ^^
Serios vorbind, de acvariu nu are rost sa mentionez, stim cu totii la ce nivel este, dar cand o sa apara bugetul, nu o sa ai nicio scuza

Sa traiti
Aveti dreptate, dupa cum bine stiti a fost populat o data . Urmeaza cand avem bugetul . Fara pesti consider ca nu este acvariu .
Si nu putem spune ca nu am deloc,mai sunt supravietori pe acolo

4 peste tantar
3 neon
Cateva netrine
Si 2 cory pana
Si ceva amano rataciti
dan.pavelescu wrote:Bravo umflatule, imi place. E bine ca ai dat si petele alea de culoare cu cryptocoryne sau ce plante or fi

Ooo doamne cat am asteptat sa spui aceste cuvinte
Multumesc
Da sunt Cryptocoryne.
EverSad wrote:Nu solicit filmarea. (am scris ca: ar fi interesant)

Doar in ideea documentarii: de ce sa nu? (bagi ciclide ori alti scormonitori, in bazinul cu gazon)

Offtopic: Vad/citesc pe la: "acvarii plantate" ca apare carne proaspata.....

Adica: am trei plante in acvariu' de incepator. (si cred ei ca daca nu au plastice, trebuie scris textu' la categoria: PLANTATE)

Stim sigur ce se poate intamplat, imi scoate tot gazonul afara .

Orice acvariu are o planta sau mai multe se incadreaza la categoria plante ,mi se pare normal
Te vei convinge dupa ce populez si trag un video ca este exact cea ce lipseste
EverSad wrote:
Samy wrote:pentru a fi populat corespunzator cu ce doresc

Arata precum gridina raiului! (ce vrei sa strici din divinitatea care se vede? )

Sper sa nu stric, planul era sa populez cu gren neon si pestele tantar . Din pacate prima incercare au dat coltul de gris. Sau dus ceva suta de euro,asa iam luat din Magazin se pare. Cand permite bugetul si gasesc voi popula din nou cu aceasi combinatie. Se gasesc greu aici gren neon .
EverSad Lasa nu mai fi asa curios .
Eu chiar nu vreau sa aflu
paradoxx wrote: ba ale noastre sunt mai frumoase, deoarece ale noastre au pesti smilie smilie

Corect
EverSad wrote:Aici: nu scriu nimic. (este ireal, comparativ cu ce am eu in bazine)

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: