[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Merge si un update asa, decat dupa sapte ani

Parca arata mai bine in 2011, zic si eu
Nu te acuza nimeni de nimic, omule. Am enuntat un adevar referitor la incepatori.
In principiu, carasii sunt destul de rezistenti. Daca gasesti un bazin stabil pentru gazduire, n-ar fi rau. Dar nici mutarile astea dese nu le prind bine..
Oricum sunt compromisi, chiar daca nu vor muri acum, le-ai scurtat binisor durata de viata.
Se intampla, 99% din incepatori asa patesc (si eu am patit-o la randul meu)
Ti-am zis, 24 de ore.
MihaiF wrote:cum adica ? exista riscul sa moara ?

Ti-a dat koala sa citesti niste articole. N-ai facut-o, asa-i?
Merci, il mai scufund acum.
Clorul iti curata difuzorul daca s-au depus alge pe el. Pentru depuneri calcaroase, foloseste otet. Tu stii mai bine ce ai acolo si ce s-a intamplat.
Daca dupa tratament nu se intampla nimic bun, iti recomand sa cumperi o pastila ceramica noua.

Am gasit un clip explicativ, cum se foloseste sistemul tau:

24 de ore ar fi suficient, sa-l speli bine apoi.
Nu mi-ai spus daca ai CO2 presurizat (daca ai "bomba" cu drojdie, nu te mai obosi sa-l cureti, nu are destula presiune)

How to use the product

Ensure that the regulator is fully off before you mount the regulator on the CO2 cartridge.
Fill the diffuser-chamber with water.
Place the cartridge in the rack, slide the suction cups on the hose and mount the hose to the regulator and the diffuser.
Mount the diffuser with the suction cups at the inner side of the tank near the bottom and place the hose in the back corner.
Leave the diffuser for 24h in the tank to ensure the ceramic disc is fully moistened.
Open the regulator carefully and count the number of bubbles per minute in the diffuser-chamber.
Wait 5 minutes, adjust and repeat until the number of bubbles per minute is similar to the recommendation in the table.

motanul wrote:se poate remedia cu apa cu clor?

DOAR CU CLOR! Nediluat. Cel mai puternic pe care-l gasesti, simplu, neparfumat.
Inainte de folosire, difuzoarele Tropica se umplu pana la un punct cu apa, apoi se lasa la inmuiat 24 de ore
Salut.

Daca l-ai amorsat corect si folosesti butelie presurizata, ceva nu e in regula.
Poti sa scoti pastila si sa o tii la clor pana se curata.
Multumesc, dar sa incheiem va rog subiectul Pavelescu, imi cunosc bine limitele, asa ca..

In alta ordine de idei, a trecut Dan pe la mine (sefer jezirah) si m-a cadorisit cu o sonda ph + solutii calibrare. Multumesc si aici, Dan.
Mai ramane sa-mi fac timp pentru pompa de dozaj.

Asadar, upgrade:

image
Ciclearea dureaza, in functie de situatie, de la 2 saptamani la 4-5. Tu avand pesti in perioada ciclarii, e posibil sa te incadrezi la 2-3 saptamani. La un moment dat o sa ai un spike de NO2, semn ca ciclarea e pe drumul cel bun. Dupa acel varf, lucrurile intra in normal si teoretic apa devine safe pentru pesti.
Pestii tai, din pacate, sunt compromisi, ii poti considera pesti de sacrificiu. Ca sa le alini suferinta, iti recomand sa folosesti un conditioner bun pentru apa, cum ar fi Seachem Prime.
Mihai, am citit ca pejtii astia cresc pana la 3-3,5 cm.
Prea mult pentru cubul meu. Si nu confunda, acvariul de 400 (550, ca sa fim mai aproape de adevar) e acasa, iar cubul e la birou, la serviciu.
Artur wrote:Superb acvariul, dar nu era cub? ) din poza pare ca e lat ) sau nu are apa pana sus?

E un acvariu la care am lucrat, nu imi apartine.

Gabi C wrote:
Daca tu ai participat la conceperea astuia nu zic decitt atit : smilie smilie smilie

Mi s a parut cel mai fain din toata colectia .

Cap-coada, apoi am primit ceva indrumari si am facut modificari (nu aranjasem bine pietrele in dreapta si indicatii privind alegerea plantelor)
Multumesc, esti dragut.
Prea mari si complicat cu hrana. Oricum, interesanta specie.
Uite draga, ca in weekend am avut si alte preocupari. Sa nu dai cu pietre, ca eu n-am mai pus mana pe asa ceva de prin 2014.

image
Cand te hotarasti sa faci ceva, mergi la Peti (Aqua Life) pe Gheorghe Sincai nr. 7.
Iti poate oferi toate echipamentele necesare (inclusiv acvariul), la preturi bune. Si in plus, consiliere. Si mai in plus, e o bomboana de om
Momentan cu asta ma ocup, sper sa ma umplu de bani in scurt timp si sa-l cumpar pe koala (imi plac astia mai purii)

image

image

image
Poate o sa pun si moss, dar intr-un singur loc (daca pun peste tot nu mai primesc plantele lumina).
Vad eu, acvariul asta e ultima mea grija in prezent..
Scorpionul, dar ce crezi ca e aici la mine, cuptor? E ok vara, nano-ul sta pe locul unde a fost "salty"

Avl - nu stiu ce e annulatus, nu bag amano ca sunt urati, exclus neritine pentru ca oua.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: