| Message |
|
|
Da, la aceste lucruri m-am referit cu expresia "predatire temeinica". Stiu ca geamurile trebuie acoperite in primele 5 zile si dezvelite treptat, gh <2, pH 5,2-5,8 etc. plus mancare vie si de buna calitate.
Acum am posibilitate pt apa <2 gh, si am toate conditiile, si am mai inmultit si alti pesti, cum ar fi cory si scalari, stiu ca "nu-i acelasi mancare de peste", dar as dori sa incerc. Au mai depus icre la mine acum o luna, dar nu eram pregati pentru ele.
Intrebarea mea ar fi daca este adevarat, a mai patit cineva ca s-au sterilizat sau organele lor s-a atrofiat din  cauza apei dure?
|
 |
|
|
|
As dori sa inmultesc neoni,si am si cateva exemplare frumosase, dar le-am tinut in apa dura 17 Gh mai mult de 6 luni. Am citit ca de la apa dura se atrofiaza organele genitale, si sunt incapabile de reproducere.
A trecut cineva prin experienta aceasta, ca sa nu ma chinuesc degeaba, fiinca stiu ca trebuie facuta o pregatire temeinica pentru treaba aceasta.
Multumesc anticipat. :-)
|
 |
|
|
La ce acvariu te gandesti? :-) Vad ca si pe tine te-a prins virusul, si imi pare bine. 
|
 |
|
|
merge si cu lichid de frâna 
|
 |
|
|
Cu 6mm e pericol mare chiar si cu intaritori laterali. Nu rezista la trepidatii. Eu am unul de 150 l brut cu 6 mm dar n-as mai face unul.
Mergi cu min. 8mm. si sa pui dedesupt o placa de PAL pe toata suprafata, si poliesterina de 2cm sau izolir ce se foloseste in corturi pt dormit. 
|
 |
|
|
|
In acvariul meu de 230 l sunt 8 buc de leeri 4 masculi si patru femele, se bat foarte rar, dar nici atunci cu duritate. Le-am crescut impreuna, le-am cumparat din doua locuri diferite in aprilie 2007. Au deja cca 9 cm lungime. Le tin la 25 grade C, poate si asta conteaza. Cred ca de la 28 de garade C in sus si ai mei ar lua-o razna.
Nu intentionezi sa fiu contra la Dolly, fiindca stiu ca are experienta si si eu am citit ca sunt agresivi; am mentionat numai ca fapt divers.
|
 |
|
|
Ti as recomanda mai multi neoni fiindca 10 buc se pierd inr-un acvariu de dimensiunile date, de la 20 in sus.
Zebrele traiesc in card, deci sau renunti la ele, sau vor fi apatice si artagoase. Min. 7-8
Acelasi lucru si la sanitari, ma refer la cory daca asta intelegi prin sanitari. Min. 5 buc
Eu as mai reduce din specii, max 2-3.
Succes 
|
 |
|
|
Thanks Ozi 
|
 |
|
|
Ca fost utilizator de filtru de substrat iti spun ca sifonarile sint obligatorii. Eu o facem cu clopotu' saptaminal sau cel tirziu la doua saptamini, iesea noroi din sol . Asta in zonele in care poti baga clopotu' in sol, pe linga vreun Echinodorus serios n-ai nici o sansa s-o faci. Daca vrei plante covor, la fel .......
Dupa unu' sau doi ani incepi sa faci alergie la sifonare si scoti banii sa-ti cumperi alt filtru .
Eu am crezut ca scap de sifonari, si pot sa am covor de plante. 
|
 |
|
|
|
Revin putin cu topicul, fiindca am unele nelamuriri.
Am inteles ca filtrarea prin substrat nu este buna. Vrea sa schimb, si sunt pe calea cea buna, sper. Am procurat un filtru extern de la Tetra.
Daca am inteles bine introduc in acvariul gol de exp. JBL Aqua Basis plus, peste care astern nisip sau pietris, si am substratul.
Ce fac cu ramasitele de mancare si excrementele pestilor, ce se intampla cu ele? La filtratea prin substrat intra in substrat, se descompunea, si mai trebuia sifonat cateodata. Ce se intampla cu murdaria la acest tip de filtrare? Fiindca cred ca se si depune pe fund pe langa faptul ca filtrul elimina o mare parte.
Multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca lemnul de salcie e bun sau nu, nu am informatii, dar stiu ca radacina de vita de vie sau trandafir arata super, mai ales daca reusesti sa prinz de ele si niste muschi. Trebuie bine curatate, tinute in apa cam o luna, si fierte de 2-3 ori in acest timp.
|
 |
|
|
|
Incepe hranirea de la depunere a 8-a zi cand innoata deja in stol.
|
 |
|
|
|
Da-le galbenus de oua asa cum am mai explicat, si tetramin bine framantat intre degete, artemia soseste numai dupa sarbatori. Eu am acasa un jumat de cutie, dar nu stiu cand sa pun la posta, miine deja sunt pe drum pana pe 26. Trebuie sa ajung in diferite locatii de sarbatori la rude (soacra, sora), si trebuie sa calatoresc si in interes de serviciu. Totusi duc cu mine artemia inceputa, si daca se iveste ocazia iti pun la posta. Te rog sa-mi trimiti adresa ta pe mail.
Imi pare rau de situatie. Cate cuti sa-ti iau?
|
 |
|
|
|
N-am vazut cutii mai mari, eventual ma interesez.
|
 |
|
|
|
o portie te tine 2-3 zile
|
 |
|
|
|
Incerc sa-ti procur din acela care a recomandat Porcu, si iti trimit cu ramburs.
Daca gasesc din acela care folosesc si eu, iti convine? Poti pregati in jur de 20 de portii din el. Gramajul cu sare este tot de 250g ca si ml asa scrie pe el.
|
 |
|
|
|
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite, An Nou Fericit, Acvarii frumoase si Pesti sanatosi.
Pe acesta cale doresc sa multumesc celor care au conceput, au facut si intretin acest site, pentru efortul si bunavointa lor.
Multumesc si acelora care s-au alaturat acestei mari familii, iubitori de natura si sper de Dumnezeu.
Cu consideratiune,
Andras
|
 |
|
|
|
Lemnul poti sa pui inapoi linisit, nu dauneaza pestilor, chiar face parte din biotopul guppylor, dar asteapta cu ei cateva zile. Prin fierbre am vrut doar sa reducem puterea lui de colorare.
Cred ca pestii tai sunt foarte stresati, ai umblat cam mult la ei, lasa-i cateva zile in pace priveste-i numai de la indepartare. Nu mai da de mancare 1 zi, fiindca ei rezista cateva zile si fara, dar daca nu mananca si hrana, ramane se descompun si o sa ai amonie care omoara pesti. Nu fa schimbari dramatice de apa, max. 5 litri odata la o saptamana si nu uita putina mancare de 2xzi.
Aproape toti am trecut pe aici, am facut si noi greseli dar am perseverat.
Bafta si bine ai venit pe site. :-)
|
 |
|
|
|
Culoarea aceea este de la lemn, are acid humic sau cum ii zice in lb romana care este de culoarea galben maro. scoate lemnul si fierbel bine, poate nu a fost destul tratat, sau a stat mult undeva nefolosit.
Daca am inteles bine acvariul tau n-a fost ciclat, cauta cuvantul pe forum is vei afla ce ar trebui, trebuit sa faci, inainte de a introduce pesti.
Daca pesti se freaca inseamna ca au ceva paraziti. Treateaza-i cu Costapur de la Sera, dar cred ca sufera si de stress, nu mai umbla in acvariu un timp, si aj grija in preajma acvariului cum te misti.
|
 |
|
|
Si eu ti-as recomanda sa mai iei un aquariu de min 80-90 litri, si asta pastreaza-l pt. puieti, carantina etc. Unul de 80x35-40x40h sau 45h ar fi ideal, daca nu vrei sa investesti mult, daca vrei putin decor, colt de natutra. Ajunge sticla de 6mm si daca faci tu nu cred ca depasesti suma de 100 lei cu silicon, si aparat pt silicon cu tot.
Nu pune multi pesti deocamdata, pe urma dezvolti acvariul, dar cumpara numai lucruri de calitate. Cam intr-un an ai putea avea ceva frumos, fara sa simti prea mult la buzunar.
Bafta 
|
 |
|
|