[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
EverSad wrote:Care ar fi problema daca filtrul este pe acelasi plan cu acvariul?

Debit ,putere uzura etc
Arata bine , ce deranjeaza vizual este acel incalzitor nu e ce trebuie acolo.
Ai incercat sa il scoti cateva zile sa vezi daca chiar ai nevoie de el? Plus la inceput daca nai vietuitoare si plante easy care merg si la 18 grade nui vad rostul in bazi
Bayek wrote:Sarakii acvaristi de acu 20 de ani oare cu ce masurau?

Da nici nu mai conteaza…

Corect

Acum cateva cuvinte si pentru @malebo.
Este foarte tare ce ai facut pe partea de tehnica . Nu mai bine lasi putin asta la o parte si incepi sa inveti si acvaristica?
Mie unul imi displace total ce e in acel acvariu comparativ cu ce tehnica ai .
Ca si colegul aici ma opresc!
Bafta
Diatomemele acelea sunt ceva normal la inceput. Nu te mai stresa atata , asta indica si ca acvariu este inca in perioada de ciclare.
Dupa aceasta perioada nu vor mai aparea .
Pana atunci le cureti frumos si aia e
Flash wrote:
Samy wrote:Pot intreba cate grade sunt in camera unde ti acvariul?

Nu mai mult de 24 grade (in zilele super calduroase am avut si 25 grade maxim), apartamentul este spre rasarit si nu prea bate soarele (am un bloc in partea cu rasaritul), deci conditii , de exemplu de dimineata erau 23 grade in apartament

Deci nu ai nevoie de incalzitor
Si asa arata naspa acolo
Pot intreba cate grade sunt in camera unde ti acvariul?
smilie E asa da !
E o placere sa il privesti.
Aia ar fi cea mai buna solutie sincer . Acolo este strictul necesar
Zi mersi ca nu tia dat cutia mare Scapai berea din mana.

E o investitie care chiar este necesare daca vrei sa ai totul sub control.
paradoxx wrote:@ever, sa sti ca clipocitul apei este deranjant maxim doua/3 zile(in functie de persoane), imi amintesc cand ne.am luat chirie la garsoniera in 2012 si nevastuici-mii incepuse sa ii placa sprinklerul ala de out ce stropea la suprafata apei, zicea ca o ajuta sa doarma mai bine noaptea, ceea ce de multe orinu ai crede, insa estompeaza celelalte zgomote cum ar fi masinile in orase aglomerate sau latratul cainilor, bataia matzelor, etc. Acvaristi si iubitori de natura fiind, cred ca majoritatea ne.am obisnui in cateva zile

Aici ai mare dreptate ,sunetul acela chiar acoperit alte zgomote si este si foarte linistitor.
Felicitari pentru prezentare !

Acum din ce citesc ai daca este tot cum spui eu asi merge pe vina acelui sol fertil.
Nu cunosc cum e cel de la dennerle dar la tropica stiu sigur ca primele 4 6 saptamani iasa din el amoniac în prostie .
Am avut si eu un caz asemanator la acvariu mic,toate testele bune pana am testat amoniacul.
Solutia pentru vie?uitoare a fost schimburile de apa mici .
Prima saptamana am facut tot la doua zile 30 la suta din apa schimb.
A doua saptamana la 3 zile si tor asa pana in saptamana 6.
Sa nu uit orice interventie asupra solului elimina amoniacul din el .
Chiar si scoatere unei singuri plante sau adaugarea ei.
Si eu am folosit mereu acel spray de la eheim. Dar doar pe garnituri.
Rotor nu am dat nici o data cu spray sau Vaselina.
EverSad wrote:50 de minute, doar pentru pregatire... (inainte de a uda mainile si lamuritul: cum mm abordez?)

Daca sunteti asa batrin' folosim termenul: Senior (cunoscut in mediul rural ca si: hodorog, stramos, "suta' si" , "nu mai crapa" si alte regionalisme. )

Nu am glumit 50 minute dureaza, daca ai foarfeca buna tai repede ,ai aspirator bun aspiri repede. Stransul la ce ai taiat se ocupa skimerul tu trebuie doar sal golesti de cateva ori. Umplutu direct de la retea prin furtun.
Cum am zis prinzand experienta si cautand mereu cel mai rapid mod de a face mentenanta am ajuns aici.
Dinpotriva nus batran deloc (31 ) deci cand ma iei cu domnu imi fug fiele de par alb din cap( am de la 14 ani par alb)
EverSad wrote:Domnu' @Samy: cate ore a durat mentenanta asta?

50 minute
Cand prinzi experienta merge repede.
Nu ma mai domni ca imi Fuge paru alb din cap
Flash wrote:Super misto. . Brava, sper sa ajung si eu macar la 50% din ceea ce e la tine

Multumesc, cu rabdare vointa si bani orice se poate in acvaristica .
Ca de invatat vad ca inveti bine
Astazi m-am enervat putin si la treaba cu mine.
Mam gandit sa nu fac aceasi greseala ca in trecut sa las sa creasca mult si gros mc am tuns atat cat sa pot aspira cat mai bine sub el.
Era ceva mizerie recunosc dar nu asa grav

O poza de aproape si una departare las mai jos:

image
image
EverSad wrote:A venit si pompa pentru chiller. (Eheim 2274/5e 350... este cea mai "scula" comparativ cu toate pompele pe care leam' folosit.)

Eheim a fost si va ramane mereu o marca de incredere . Cam tot ce fac ei fac calitate.
Sa o stapanesti sanatos, si sa te duca cat mai mult .
smilie Wou
Imi pare rau da ma sparg cand vad cum crezi ca ne dai peste nas ca si cand habar nam avea de acvaristica

Fara suparare si cu risc de a lua ban

Unu trebuia sa o faca

Ever (baut si eu putin cred ca de aici curaju)

Dozele Mama lor
Dr Nano wrote:Am deja 2 noi idei de scape.
1. rond cu nisip avand in centru farfuria de hranire, marginit de pietre (schita)
2. ascunzatori suspendate ptr pesti creveti pe sistem colivii (nu stiu cum s-ar putea face)

De ce nu lasi asa?
Vezi cum merge prinzi putina experienta cu noul bazin si dupa schimbi unde vezi ca nu e ceva bine.
dan.pavelescu wrote:Hai sa-i spunem "aranjament", nu "scape"

Fara suparare..

Aici mare dreptate ai tinere, aia am spus si eu mai sus da cu alte cuvinte .

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: