| Message |
|
|
|
De 5 x 1 luna = de 5 luni tot incerci sa iti ciclezi acvariul? Cat dureaza ciclarea la tine, teste de apa?, ceva despre filtrare, pesti?
|
 |
|
|
|
Nu vreau sa fiu rau, dar de ce chinuiti bietele vietuitoare? De ce nu cititi inainte putin, sa vedeti cum sta treaba cu un "borcan cu apa si cativa pesti"? Sunt milioane de postari pe net cum sa incepi un acvariu, nu zic si eu am fost incepator si nici acum nu ma consider avansat, dar inainte am citit putin sa vad despre ce este vorba. Eu unul iti zic, sa duci toti pestii, dai reset, cureti tot, filtru, acvariu, substrat, ciclezi acvariul 2-3 sapt si dupa iti bagi pesti compatibili. Spor!
|
 |
|
|
|
Nu te juca cu sticle de 700ml, 1-2 sticle de Cola la 2L, in functie de cum vrei sa fie instalatia, indicat ar fi sa ai 2, acum mi-am adus aminte, drojdia face spuma si asa daca ai 2 spuma intra in sticla 2 si numai iese in acvariu. Reteta o gasesti pe internet, cauti " bomba drojdie" si gasesti tot este pentru sticle de 2 Litrii cu 2 bule pe sec aprox. Eu nu opresc nimic si da poti sa o opresti peste noapte, reactia e lenta nu e agresiva ca la acid citric.
|
 |
|
|
|
Am ceva asemanator, cu ce vrei tu sa iti gasesti, iti spun ca nu o sa tina, in timp destul de scurt iti cedeaza si numai iti tine presiunea, bomba cu acid citric face presiune mai mare ca cea cu drojdie. Aia cu drojdie daca faci reteta normala iti scoate fix 2 bule pe sec si are o reactia destul de lenta, ca sa eviti sa iti sara drojdia prin casa, pui 2 bidoane, intr-unul ai drojdia, co2 rezultat intra in bidonul 2 din care iese in acvariu. Ti-as sugera sa iti iei chestiile alea de la o perfuzie, il pui pe furtun si strangi cat vrei tu, ca masura de siguranta la robinetul din postul tau (mi-au murit jumatate din pesti din cauza ca a cedat acel robinet).. Numai bine!
|
 |
|
|
Pe ce forum mai este activ acest domnisor?  )
|
 |
|
|
|
Prima data ai vrut sa faci scape-ul de pe net, e unul in genul ala, cu copac etc... era ok si inainte, cu niste verdeata printre pietre cred ca dadea frumos.. Parerea mea la asta, mi se pare cam in spate totul, partea dreapta putin mai intalta si mai in fata. Nu stiu de ce te-ai grabit cu apa si cu plantele. o sa iti fie greu pana te hotarasti cum vrei sa arate, eu am stat 2-3 zile la aranjatul decorului..
|
 |
|
|
|
Spor la treaba! Nu ai zis nimic de acvariu..
|
 |
|
|
Pune o butelie sub acvariu si dai foc sa incalzesti apa.. daca el incalzeste la 25 maxim ce rost isi mai are intrebarea ta?  normal ca iti va trebuii unul care sa iti incalzeasca apa la 28, dooh..
|
 |
|
|
Filtru sau incalzitor?  . Ai rabdare ca o sa iti incalzeasca el apa.
|
 |
|
|
|
Baiete, numai deschide 1293129432 topicuri, v-am zis ca o sa mai deschida post-uri..Da dovada de numarul de ani pe care ii ai. Toti iti spunem ca ai acvariu suprapopulat, neciclat si cine stie ce mai ai prin el, tu tot ca tine faci si tot noi suntem rai cu tine..
|
 |
|
|
|
Daca vrei sa inveti, trebuie sa vina si din partea ta ceva, nu trebuie tot tp sa primesti totul pe tava. Cum am spus, acvaristica nu e numai un acvariu si atat.. Citeste tu inainte post-urile pentru incepatori si te asigur ca o sa ai raspuns la majoritatea intrebarilor.. Numai bine!
|
 |
|
|
Cred ca nu a mai apasat si pe 4.. ca la inceput spunea ca are un acv de 54L, dar nu m-ar mira  ). A uitat de postul asta, deschide altul acum  ), nu va panicati, e mai usor sa intrebi si sa primesti mura in gura decat sa citesti si sa inveti singur(ceea ce e mult mai misto).. 
|
 |
|
|
|
Ai citit despre pe pestii care vrei sa ii bagi in acvariu, le oferi tot ce au nevoie, ai citit putin si tu despre acvaristica, primul acvariu etc? Acvaristica nu e numai de a avea un acvariu cu bors de peste in el. Ai compatibilitatea pestilor in posturile de pe prima pagina.
|
 |
|
|
|
Am rezolvat. Mersi,
|
 |
|
|
|
Donez 2 thoracatum, un ancitrus, 1 tetra si 3 cory, Constanta doar. 0735185519 zona stadionul Farul.
|
 |
|
|
|
Pai cum am zis, trebuie sa o ti cat mai sus posibil. Sigur o sa iti mearga.
|
 |
|
|
Giesmann astea sunt ultima chestie in materie de neoane, nu sti daca chiar le are 2 saptamani si in ce conditii a fost folosit. Parerea mea este sa iti iei nou, dar sa nu te astepti sa fie ieftin  . Cu niste T5 865 HO de 24w rezolvi prblm mai ieftin si mai usor.. Ramane la alegerea ta.
|
 |
|
|
|
Salut, ai incercat sa ridici filtrul mai sus? daca il ti jos de tot nu o sa iti bage aer deloc, daca ai spray barul bagat s-ar putea sa nu iti mearga aerul, nu sunt sigur la asta.
|
 |
|
|
|
Salut, o sa mai adaugi plante? gandestete daca il vrei plantat mai mult decat este in poza trebuie sa ai undeva la 0.7-1 watt pe litru. Cu T5 o sa mai adaugi 24 w la totalul tau de 36W, respectiv 60W. Daca ramane plantat doar cum e acum eu unul zic ca o sa fie ok cu T5-ul adaugat. Daca doresti mai mult, trebuie sa iti faci un capac DYI sau sa il modifici pe ala sa poti sa bagi 3-4 T5 de 24W. Eu as renunta la 827 si as pune tot un 865. Daca gresesc rog sa fiu corectat, mersi.
|
 |
|
|
|
Radacini vita de vie, fierte 2 ore dar consider ca mai trebuie fierte.
Dimensiuni 30 - 15 cm
Pretul este de 50 lei toate sau schimb cu gazon, moss, cuba, valisneria nana, eleocaris acicularis, parvula.
Multumesc,
|
 |
|
|