[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antoniot
Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
image

Uploaded with ImageShack.us

donez plantele din poza, doritorul trebuie sa vina la domiciliul meu, stau in crangasi la 5 minute de statia de metrou crangasi.

detalii doar la nr de contact 0726860047

printre acele ferige sunt si 2 rizomi de microsorium red, cei drept putin afectati fiinca au stat intr-o galeata mult timp dar isi pot reveni intr un acvariu cu conditii.
Microsorium red este doritor de lumina si co2 sa se poata dezvolta frumos si sa pastreze rosul mult timp.
laur.c wrote:salut am si eu o problema de genul acesta.
problema este ca sonda genereaza o tensiune f mica citiva mV, orice semnal parazit deranjeaza. Nu numai cablul sondei cit si controlerul este sensibil. Dupla specifica ca controlerul si cablul sondei sa fie cit mai departe de alte cabluri electrice, sau perturbatoare.
O solutie f simpla e sa pui controlerul cit mai departe de alte cabluri, iar pentru cablu de sonda sa faci citeva spire legate cu cable-tyde.
Plus pentru celelalte surse perturbatoare gen iluminat, dimmere, etc sa aiba si filtre de deparazitare electrice, si impamintare binenteles doar iti bagi miinile in apa cam tot timpul.

L mine faza cu citeva spire din cablul in exces de la sonda a mers, plus am pus controlerul cit mai departe de sursa lui de alimentare.
Daca nu-si revine ar trebui sa vb cu cineva sa-ti verifice inclusiv conexiunile, mufa BNC. Ai grija sa nu faci curbe f mici cu cablul coaxial de la sonda poate ceda, producatorii de cablu dau in catalog inclusiv raza min a curbei facuta cu cablul.

Si la tine fluctueaza non stop nivelul de ph, fluctuatii mici 0,04 -0,06unitati.
Noutati:

Am stabilizat interferentele cu impamantarea apei si impamantarea capacului. Acum nu mai sunt fluctuatii de ph daca se aprinde sau stinge neoanele sau ventilatoarele/moonlightul.

Posibila cauza poate fii cablurile de la drosere care acum am aflat ca au doar 2 fire, neavand firul de impamantare.
La cine am apelat pentru manopera capacului nu il mai pot contacta pe mobil nici pe mail nu imi raspunde. Un electrician la care am incredere nu este liber pana la sfarsitul lui octombrie.
Nu o sa pot stii cu siguranta decat peste 2 luni daca aceasta este cauza 100%, oricum momentan nu mai sunt ingrijorat.

Curios faptul ca impamantarea la capac sa functioneze a mers doar cu un cablu foarte lung 8 metri. Cu unul mai scurt nu avea eficienta.

Multumesc lui Claudiu pentru sfaturi si garantia oferita pentru sonda.

In legatura cu controllerul Dupla, cel putin modelul lor de varf Dupla multiControl versiunea 1.2 mi a lasat un gust amar.
Desi are multe utilitati la masurarea ph este inferioara pentru acvaristica sau cel putin fata de dennerle este mult mai jos.
Nu inteleg de ce nu poate citi un ph fix mai mult de 3 secunde.
Citeste in felul urmator: 6.71, 6.72, 6.73, 6.74, 6,76, (aproximativ 0,5 fluctueaza nu se opreste mai mult de 3 secunde la o valoare fixa, creste si revine )
Tin minte cand aveam alt controller ca arata o valoare fixa destul de mult timp.
In felul asta imi opreste si aprinde electrovalva de aproximativ 3-4 ori pe zi.
Nu stiu daca este normal dar si in functie de temperatura citeste altfel ph, atunci cand temperatura difera cu 2-3 grade.
Foloseste dow corning, uita de bison.
a doua planta i am aflat denumirea este najas minor, iar prima nu este 100% o cryptocoryne, la radacini seamana cu un anubias( si cresterea este foarte lenta) planta a implinit deja un an in bazin si in acest timp nu i a dat mai mult de 5 frunze.

kirucd wrote:Poti rezolva problema asa cum ti-am spus si mai sus, sa o pui intr-un recipient prin care sa circule apa
catre canistra si sa fie departe de orice influente electromagnetice.

Luni sau marti pot trece pe la tine sa refacem testul cu o sonda de la mine.

O zi buna,
Dragos

Va astept cand poteti veni!!!

Multumesc!

ps: stiu ca nu este bine sa pozitionez sonda de ph in curent de apa!!!
Am reusit intre timp sa fac un test, un formist a venit la mine cu o sonda aqua medic de plastic.

Are aceleasi fluctuatii la aprinderea neoanelor daca scot cablul din acvariu si se stabilizeaza cand pun cablul insa nu are fluctuatii la aprinderea ventilatoarelor sau a moonlightului.

De ce cea de sticla are fluctuatii la ventilatoare si moonlight, cum pot rezolva si problema asta fara sa schimb sonda de sticla cu una de plastic!!!
Alternanthera aquatica este o planta plutitoare pentru ponduri.
Alternanthera tricolor este o planta de ghiveci.
SunshIne wrote:Salutare colegi! Ce stiti desprea aceasta planta ALTHERNANTHERA TRICOLOR?

Am gogalit, si nici-un rezultat... Ma intereseaza sa stiu daca e eazy sau pretentioasa. Pentru ca cei de la Hornbakh nu prea stiu ce vand...

sigur ai scris corect denumirea, nu este alternanthera.

cred ca este o planta de ghiveci.
inca o planta pe care as vrea sa i aflu denumirea.

image

inca o poza cu prima planta careia nu i am aflat specia nici acum.

image

stefanp wrote:E un acvariu frumos.
Parca ar merge si in partea stanga un pic mai multe plante, dar probabil ai asta deja in plan.

Din pacate nu mai am finante pentru alte plante, astept sa se imulteasca cele prezente si sa se salbaticeasca acvariul. Dupa un timp o sa mai scot si adaug alte speci de plante. In principiu vreau sa scot tot bolbitisul daca o sa ma lase inima, il am de la inceputurile mele acvaristice oricum deja am dat 50% din el.
Am adaugat planta gazon HC.
image

image

Nu stiu daca am o astfel de setare, nu prea inteleg meniul desi am cartea controllerului.

Daca reusiti sa veniti cu sonda dv. ar fii excelent, am solutie de calibrare nou achizitionate nu este o problema.

Aveti pm cu nr meu de mobil.

Multumesc mult!!!

kirucd wrote:Pot sa vin eu cu o sonda sa verifici, dar va trebui sa o calibram la tine. Numai ca eu sint plecat din
Bucuresti si nu stiu cand ajung in seara asta, iar maine plec iar si ma intorc duminica.
Daca ajung astazi in timp util, iti dau de veste, trimite-mi un numar de telefon pe privat. Daca nu
ajung in timp util ramane pentru luni.

O zi buna,
Dragos

P.S. La controllerul meu mai exista o setare, care se numeste Signal Filter, cu setari intre 1 si 10.
Setat pe 1 controllerul filtreaza la maxim semnalul care vine de la sonda pentru a elimina eventualele interferente,
dar timpul de actualizare creste (nu considerabil, ci de ordinul zecilor de secunde), iar setat pe 10 face o filtrare
minima. 5 inseamna undeva intre. In momentul de fata eu folosesc acest filtru la maxim pentru a elimina cat mai
mult din interferente.
daniel12 wrote:Te-a mintit la faza cu neoanele. Habar n-are sau stia ca sonda e defecta ca sa nu-l bati la cap pe tema asta.

Avand in vedere ca nu le ai cu firaraia mai bine iti iei o sonda noua pe care o poti returna in caz de ceva.

sonda este noua si am posibilitatea s o returnez, nu pot sa inteleg problema decat daca imi imprumuta cineva o sonda diferita ca model sa verific daca face la fel!!!!
Nu as vrea s o returnez in favoarea altei sonde de firma renumita sa mi faca aceeasi problema.

Astept propuneri de la cine are aceasta posibilitate.
daniel12 wrote:Daca nu identifici cauza este posibil sa nu dispara efectele. Cel mai bine este sa cauti o sonda de imprumut daca ai de unde. Asa elimini elementul Hanna si vezi ce se intampla.

cauza cu afectarea neoanelor este rezolvata cu acel cablu, de la cine am luat sonda mi a spus ca indiferent ce firma de sonda iau o sa am aceasta problema cu t5.

treaba cu ventilatoarele mi a siz ca nu a stie cum sa ma ajute.

Din pacate nu cunosc pe nimeni sa aibe o sonda.
Inteleg ca daca achizitionez alta sonda( sa zicem de la aqua medic sau dupla) rezolv problema.
kirucd wrote:Cablul de la sonda este neecranat (nu sonda in sine) si din cauza asta in momentul in care cablul este pe langa
neoane, ventilatoare si alte chestii electrice apar interferente electromagnetice. Solutia este una singura (ca sa nu
schimbi sonda) sa achizitionezi/confectionezi un borcan cu presetupe etanse pentru sonde pe care sa il intercalezi
pe circuitul unei canistre externe. Sau sa gasesti o solutie ca firul de la sonda sa nu treaca prin nicio zona cu interferente.

O zi buna,
Dragos

Multumesc pentru sfaturi!!!

M ar interesa foarte mult daca cineva din bucuresti poate veni cu o sonda sa verific daca se rezolva problema cu alta.
Sunt dispus sa platesc!!!
ezatemi wrote:Sonda e proasta calitativ, neecranata, buna de folosit in laboratoare, dar nu in acvaristica.

sonda este Hanna, multi o au si nu au aceasta problema?

de la cel care am achizitionat o mi a spus sa pun un cablu cu un capat in apa si altul pus la impamantarea prizei.
S a rezolvat problema cu neoanele dar ceea cu ventilatoarele nu.

de la ph 6.85 la ventilatoarele aprinse scade la 6.75 apoi fluctueaza pana la 6.68 ; 6.65 si se intoarce la 6.75
M am dat peste cap cand s a aprins al doilea neon, a urcat ph de la 6.85 la 7.15.
Am suspendat capacul iar ph scade la 6.85.

Am facut alt test, am luat o cana plina cu apa din acvariu si am pus sonda in cana. Cana la distanta care permite cablul sondei aproximativ 50 cm distanta.
Ph scade la 6.81. Cobor capacul cu ambele neoane aprinse rezultatul nu se schimba cu sonda in cana.
Dau drumul la ventilatoare ph neschimbat. 6.85.
Daca iau cana cu sonda si o pun pe capac(cu ambele neoane aprinse si ventilatoarele) fluctuatii de ph fara sa se opreasca la o valoare.

Ce se intampla?????
image

image

Am incercat si alta varianta tot cu cana:

am pus cana pe capac si am stins un neonul 1, ph se stabilizeaza dar fluctueaza ci 0.03 cu neonul 1 si 2 apar fluctuatii mai mari genul 6.80 la 7.10 iar si cu ventilatoarele fluctuatiile devin si mai mari.
Daca indepartez cana de capac in 7 secunde ph se stabilizeaza si ramane la 6.8.

Care este solutia la problema mea?????

La un moment dat am crezut ca in functie de neon care are droserul intr un loc in capac mai aproape sau mai distand de sonda(nu stiu fiinca nu se vad sunt incastrate) dar indiferent ce neon aprind individual am un ph 6.85 cu fluctuatii 0,03 dar daca aprind doua de la 6.85 sare la ph 7.10.
Momentan am doar 2 neoane din 6 nu pot face tete cu toate.

Insa daca scot sonda din capac si o pun in cana cu apa din acvariu la distanta de 40=50 cm sonda se stabilizeaza la o singura valoare. indiferent ce este in functiune la capac iar daca o apropii cana se destabilizeaza.

Ventilatoarele afecteaza cel mai mult si neoanele daca sunt ambele aprinse.
Cu un singur neon are o fluctuatie de 0,03.

Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Go to: