Mi-au venit pestii, 8 Danio Choprai. Sunt cam mari totusi pentru ce dimensiune de peste as vrea. Posibil sa-i dau cuiva si sa cumpar Margaritus in schimb.
Si creveti, 6 Rilli Red, foarte timizi.
GH se mentine la 10 grade. KH ok.
NO3 este undeva la 15.
Saptamana viitoare, pe miercuri, imi vin crevetii (neo rilli) si pestii. La cum arata paramerii credeti ca vor avea probleme crevetii din cauza nitratilor care sunt peste 10?
Antecume wrote:Am chemat azi un expert in aquascaping.
Am luat notite, urmeaza sa le aplic in saptamanile urmatoare.
Nu sunt probleme cu pisica avand in vedere ca pisicile sunt foarte curioase. Intreb ptr ca vreau sa fac cadou un acvariu cuiva care are pisica in casa.
Astazi am facut o noua schimbare de apa folosind apa plata Bucovina. Deja KH a scazut iar GH e in scadere. Nitratii sunt si ei in scadere. Voi mai face schimburi pana luni-marti.
Mersi. Am uitat ca cele doua etape se termina cu formarea de nitrati. In momentul acesta am urme de nitriti iar nitratii nu scad sub 25 chiar cu schimburi frecvente de apa. Astazi e a 3a zi consecutiva in care am schimbat din apa. Schimb cam 5l odata (la un net intre 25-30). Atunci mai stau si nu cumpar filtrul. Daca vor disparea nitritii inseamna ca filtrul face fata, desi inca nu am vietuitoare ca sa-mi dau seama de nivelul de poluare pe care poate filtrul sa-l compenseze. Ramane de vazut.
Am luat si decizia de a cumpara un filtru extern avand in vedere ca nitratii au scazut la 25 dar nu mai jos inca. E destul de probabil sa nu faca fata filtrul intern chiar cu extensie si modul cu material de filtrare biologica.
https://www.eheim.com/resources/product//206/downloads/10/EHEIM_aquacompact_Flyer_GB.pdf Am ales aceasta varianta din 2 motive:
- nu ocupa mai mult spatiu decat filtrul intern si nu voi avea conducte/suporti vizibile
- voi gasi cu siguranta materiale filtrante potrivite gen bureti
Singura problema dar valabila pentru orice filtru extern este ca va trebui sa tai din capac pentru a face loc pompei. Nu mult dar exista riscul sa nu reuseasca operatiunea.
Am testat doua sortimente de apa plata si am obtinut aceleasi rezultate pentru GH. Sa fie ceva in neregula cu strip testul? Aveti idee cam ce abatere au aceste teste?
Am schimbat crevetii. Voi merge la inceput pe 6 creveti rilli + schimburi de apa cu apa plata. Nitratii au scazut undeva la 15, la doar o zi dupa inlocuirea modului filtrant cu perlon cu modulul cu material filtrant (filtrare biologica).
Salut,
Nu am crezut ca apa de la robinet are o asemenea duritate. Am crezut ca e pulberea care a venit odata cu pietrisul si rocile grey mountain. Speram ca prin schimb de apa duritatea va ajunge la un nivel acceptabil. pH ul e bun. Nivelul nitratilor poate fi si el imbunatatit (tocmai am schmbat modulul cu perlon cu modul pentru material de filtrare biologica). Voi merge pe cateva neocaridine pentru inceput.
Mersi Liniste22
Mersi Antecume. Maine va trebui sa discut si sa schimb comanda.
Eu am folosit pentru testare genul acesta de bandelete https://www.youtube.com/watch?v=2Ef8QUVvYQ0. Stiu ca nu sunt foarte precise insa nivelele nu pot fi constant atat de mari decat daca apa chiar este dura.
Bee red wine Taiwan. Saptamana viitoare ii primesc. Tocmai citeam pe un forum american ca daca apa este potabila nu ar trebui sa afecteze vietatile din acvariu.