[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Imaginea cu crevetele e de colectie, cel putin! Cand am vazut-o, am zis: hai sa-mi bag p.. In sensul bun al cuvantului
Trebuia sa denumesti jurnalul asta "lampa de veghe"
Un update, sefule?
Rabdarea e cheia
Am, tine o ora si ceva. De generator inca n-am bani..
Azi noapte, de pe la ora 0 pana dimineata la 10, ciuciu curent.. din nou.
Pestii si coralii au scapat cu bine.. iar. Multumesc ideb/enel/plmcumvamaizice!
Misto sculele!

Chestie personala: nu-mi place aranjamentul pietrelor, consider ca se putea mai bine de atat

Observatie: plastelina aia n-o sa-ti tina prea mult pietrele. Cauta ciment special (reef bond, stone fix, etc), eventual tije din plastic.
Cum ziceam.. otrava.
Stii ca exista o sansa sa ai patruj' de..
Fac baietii caterinca de koala, care a invartit oscarii prin acvariu si n-a nimerit decat bajeti
bogdan99999 wrote:
Ca si substante folosesc:
- Algol de la JBL
- AquaSafe, Easy Balance si Crystal Water de la Tetra

Algol e algicid, otrava. AquaSafe, Easy Balance si Crystal Water - aceeasi Marie, cu alta palarie.
Opreste-te cu chimicalele.. 40 de litri de apa (brut, net ai mai putin) - in curand o sa ai 20 de litri de chimicale si un pic de apa.
Impuritatile le ai din cauza filtrarii inexistente (filtrele interne sunt bune doar ca sa plimbe apa un pic) si numarului relativ mare de pesti.
Un schimb de apa pe saptamana e suficient si sanatos. In timp, acvariul se va stabiliza si problemele se vor imputina.
Am deja pompa cu patru capete, mi-a dat cineva pe caiet, pana la prima pensie
Vorbeste cu "mosu", stapanul forumului. Avea la un moment dat la vanzare niste overflow box-uri foarte bune.
Urmareste te rog clipul asta

Asta e pentru moment. Cand o sa-mi permita buzunarul, iau pompe de dozaj si incep cu Aquaforest Component 1+2+3+
Ai cascat ochii sa nu fie la 110v?
Le-am tot dat de mancare, JBL Koral Fluid, dar s-a terminat. Ieri mi-a sosit sticluta de suplimente all in one (da, stiu, faci bube cand auzi de aio ) de la Microbe Lift. Sa vedem ce si cum..
Merci, boss. Mai lucrez, cu rabdarea stau prost )
Coralii au nevoie de albastru si un pic de rosu.
Actinicul ii face sa arate bine, gen cum erau luminile "negre" in discotecile din '80
Mai nou, sunt voci care sustin ca zooxanthellaes sug mai bine lumina daca sunt excitate cu ceva actinic. In decembrie o sa suplimentez ledurile cu un tub actinic si aflam daca se intampla ceva or ba.
Daca le dai la corali doar lumina alba, vor prospera algele. Daca le dai doar albastru, te vor durea ochii. Doar actinic - moartea coralilor in cateva luni. Asadar, combinatia ideala ar fi alb+blue+purple+actinic.
Daca ai neoane, trebuie sa le alegi cu grija. Daca ai leduri + controller, e mai usor sa ajungi la un consens intre necesitatile coralilor si placerea ochiului
Bogdan, multumesc Gorgonia se numeste, dar nu ma intreba ce model ca habar n-am
Hincea, e singura care s-a evidentiat din cele 60-70 de poze. Azi m-am gasit si eu, cand nu s-a deschis gsp-ul aproape deloc..

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: